Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Τσουνάμι, 4 χρόνια μετά. Θαυμαστή σωτηρία χριστιανών;


Στις 26 Δεκεμβρίου 2008, συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από το τρομερό τσουνάμι του 2004.


Ήταν τότε όταν μετά από σεισμό μεγέθους 9,1 Ρίχτερ δημιουργήθηκε τεράστιο τσουνάμι, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 220.000 άνθρωποι και προκλήθηκαν καταστροφές στις ακτές σχεδόν δέκα χωρών στον Ινδικό Ωκεανό.


Με αφορμή την συμπλήρωση των τεσσάρων ετών, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παράκτια πόλη Μελαμπόχ της νότιας επαρχίας Ατσέχ, η οποία δέχθηκε το βαρύτερο πλήγμα, καθώς εκεί έχασαν τη ζωή τους τα 4/5 των θυμάτων ενώ οι εκτοπισμένοι ανήλθαν στους 570.000.


Προσευχές τελέστηκαν σε τζαμιά και επιμνημόσυνες δεήσεις στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπάντα Ατσέχ.

Στο τέλος της επιμνημόσυνης τελετής, πενήντα επιζήσαντες που έμειναν άστεγοι μετά την καταστροφή, κρατούσαν πανό, ζητώντας στέγη και κατηγορώντας τις αρχές για την αδιαφορία τους για την τύχη όσων επέζησαν της καταστροφής.


Το φονικό τσουνάμι κατάστρεψε 800 χλμ ακτογραμμής στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις και στοίχισε 177.000 ζωές μόνο στην ινδονησιακή επαρχία Ατσέχ, 21.000 στη Σρι Λάνκα, σχεδόν 16.000 στην Ινδία, ενώ η Ταϊλάνδη είχε θρηνήσει 5.400 αγνοούμενους.


Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με σκηνές από το φονικό τσουνάμι του 2004



Το παρακάτω κείμενο που θα διαβάσετε, κυκλοφόρησε λίγο καιρό μετά το τσουνάμι σε πολλές χριστιανικές ιστοσελίδες.


Το βρήκα ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και μία αμφισβήτηση ΕΔΩ


Το παραθέτω μεταφρασμένο τώρα, σαν το πρώτο άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για το 2009, έτσι για να ξεκινήσουμε το νέο έτος με κάτι "καλό"…

(όσο καλό μπορεί να είναι η αναπάντεχη σωτηρία κάποιων ανθρώπων μέσα σε μία τόσο φρικτή καταστροφή...)


------------------------------------------


Η Meulaboh είναι μία πόλη με πληθυσμό, περίπου, 40.000 κατοίκους, και βρίσκεται στην δυτική ακτά του Ατσέχ.

Το Ατσέχ είναι η πιο βόρεια επαρχία στο νησί της Σουμάτρα, στην Ινδονησία.

Η δυτική ακτή του Ατσέχ υπήρξε η περιοχή που επλήγη πιο πολύ από κάθε άλλη από το τσουνάμι.

Σε δήλωσή του, σχετικά με την κατάσταση της Meulaboh μετά το τσουνάμι, ο Teungku Zulkarnaini, κυβερνήτης της επαρχίας Ατσεχ, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκροί στην περιοχή .

Ο πληθυσμός της επαρχίας Ατσέχ είναι κυρίως μουσουλμανικός και υπάρχουν μάλιστα αρκετοί φανατικοί μουσουλμάνοι.

Η Ινδονησια είναι η χώρα με το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο. Όμως, οι κάτοικοι της Ατσέχ θεωρούν ότι η υπόλοιπη χώρα δεν είναι αρκετά αυστηρή στην τήρηση του ισλαμικού τρόπου ζωής.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που η επαρχία Ατσέχ θελει να αποσχιστεί και βρίσκεται σε κατάσταση εξέγερσης με την κεντρική κυβέρνηση.
Η παρακάτω μαρτυρία διαδόθηκε μέσω του διαδικτύου. Δεν γνωριζούμε την προέλευση και την αυθεντικότητα της, παρά μόνο ότι έχει διανεμηθεί από την ινδονησιακή χριστιανική κοινότητα.

Το κε
ίμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση αυτού του μάρτυρια.

" Μια μαρτυρια απο την Meulaboh:

Γνωρίζουμε πως το τεράστιο τσουνάμι έχει καταστρέψει ολοσχερώς την πόλη της Meulaboh, στην επαρχία Ατσέχ. Αλλά υπάρχει μία καταπληκτική μαρτυρία από την Meulaboh.

Στην Meulaboh υπάρχει μία μικρή χριστιανική κοινότητα με 400 περίπου πιστούς.

Στις 25 Δεκεμβρίου ήθελαν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Όμως, οι πολίτες της Meulaboh απέρριψαν αμέσως την ιδέα να γίνει μία χριστιανική γιορτή στην πόλη τους.

Η επιθυμία της χριστιανικής κοινότητας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα είχε απορριφθεί και απλά τους είπαν ότι αν θέλουν να γιορτάσουν θα μπορούσαν να το κάνουν έξω απο την πόλη. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε από τους πιστούς ήταν πάνω σε ένα λόφο έξω από την πόλη.

Έτσι, στις 25 του Δεκεμβρίου σύσσωμη η χριστιανική κοινότητα των 400 έκανε την γιορτή των Χριστουγέννων στον λόφο έξω από την πόλη.

Μετά το τέλος της γιορτής κατασκήνωσαν όλη τη νύχτα σε εκείνο τον λόφο.

Ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη το πρωινό της 26ης Δεκεμβρίου, όταν το φονικό τσουνάμι έπληξε ολόκληρη την δυτική ακτή του Ατσέχ και άλλες περιοχές.

Η Meulaboh είχε καταστραφεί ολοσχερώς, και πολλές χιλιάδες σκοτώθηκαν.

Όμως, η χριστιανική κοινότητα που γιόρτασε τα Χριστούγεννα σε εκείνο τον λόφο γλύτωσαν και κανείς δεν σκοτώθηκε!

Πολλοί μουσουλμάνοι κάτοικοι της Meulaboh, που επέζησαν από την καταστροφή, μετά από το περιστατικό αυτό, άρχισαν να λένε ότι ο «χριστιανικός Θεός τους τιμώρησε».

Αναρωτιώνται γιατί τόσοι πολλοί από την δική τους κοινότητα πέθαναν, ενώ κανένας από δεν την χριστιανική κοινότητα.

Αν η χριστιανική κοινότητα είχε αντισταθεί και είχε επιμείνει να γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην πόλη, τώρα θα είχαν χαθεί.

Όμως, εξαιτίας της ταπεινοφροσύνης τους, και της προθυμίας τους να παραιτηθούν απο τα δικαιώματά τους, τελικα σώθηκαν κάτω από την θαυμαστή φροντίδα του Θεού.

Ως παιδιά του Θεού ας ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του έτους 2005 με ταπεινοφροσύνη και αγάπη προς όλους.

Σε κανέναν μη ανταποδίδετε κακό αντί κακού· προνοείτε τα καλά μπροστά σε όλους τούς ανθρώπους, γιατί η ανταπόδοση ανήκει στον Κύριο.

Ας βοηθήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές στην Ατσέχ και να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε γι αυτούς, διότι το χέρι του Θεού εργάζεται ανάμεσά τους.

Ο Θεός μαζί μας.

Τέλος της μαρτυρίας".


Η μαρτυρία αυτή δημοσιοποιήθηκε από τον Bill Hekman, πάστορα της Εκκλησίας «Calvary Life Fellowship», Sumatra, Indonesia.


Στην Ινδονησία, το 88% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι.
Από τον υπόλοιπο πληθυσμό, το 9% είναι Χριστιανοί, κυρίως Προτεστάντες και λίγοι Καθολικοί, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι Ορθόδοξοι.
Οι χριστιανοί υφίστανται μεγάλους διωγμούς από φανατικούς μουσουλμάνους.
Κατά καιρούς έχουν ξεσπάσει και πολυ βίαιες θρησκευτικές συγκρούσεις, κυρίως στα νησιά όπου υπάρχει αρκετός αριθμός χριστιανών.
Το 2005 τρεις κοπέλες αποκεφαλίστηκαν γιατί παρακολουθούσαν ένα χριστιανικό σχολείο. Το κεφάλι της μίας βρέθηκε πεταμένο έξω από μία Εκκλησία.
Η "Laskar Jihad" είναι μία εξτρεμιστική παραστρατιωτική μουσουλμανική οργάνωση, με 10.000 "μαχητές", υπεύθυνη για πολλές βιαιότητες κατά χριστιανών.


To 2005 τρεις χριστιανές γυναίκες, η Dr. Rebekka Zakaria, η Eti Pangesti και η Ratna Bangun

καταδικάστηκαν σε τρια χρόνια φυλακή, γιατί σύμφωνα με την κατηγορία, οδήγησαν παιδιά στον χριστιανισμό.
Οι κατηγορούμενες ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε η συγκατάθεση των γονέων στο να παρακολουθήσουν έννα χριστιανικό πρόγραμμα και ότι παρόλα αυτά, μετά την εκδήλωση δεν άλλαξαν θρησκεία και παραμένουν στον Ισλαμισμό.

Παρακολουθήστε το βίντεο με εξαγριωμένους μουσουλμάνους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστήριο ζητώντας τον θάνατο των γυναικών ("κρεμάστε τες"!), αλλά και μέσα στο Δικαστήριο να φωνάζουν και να καταριούνται ανενόχλητοι...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SkyWatcher είπε...

Και να μην το είχα γράψει ο καημένος...
"Η παρακάτω μαρτυρία διαδόθηκε μέσω του διαδικτύου. Δεν γνωριζούμε την προέλευση και την αυθεντικότητα της, παρά μόνο ότι έχει διανεμηθεί από την ινδονησιακή χριστιανική κοινότητα".

Τώρα εσύ deryLove πίστευε ότι θέλεις.

Επειδή όμως το σχόλιό σου αναρτήθηκε, ενώ "δούλευα" / συμπλήρωνα ακόμα το άρθρο, ίσως δεν είδες ότι κάποιους "καλούς χριστιανούς" δεν τους βοήθησε τελικά, η "ισχυρή συμμαχία" και έχασαν το κεφάλι τους.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SkyWatcher είπε...

Όντως στον 21ο αιώνα ζούμε, όπου πολλοί συγγραφείς και διανοητές μιλάνε για επιστροφή της θρησκευτικότητας και αναβίωση του θρησκευτικού φανατισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εγώ λέω ότι δύσκολα ο άνθρωπος - ακόμα και ο σύγχρονος - καταφέρνει να "σκοτώσει το κτήνος" μέσα του.

ΦΙΛΕ deryLove, θα χαίρομαι να περνάς να τα λέμε.
Νάσαι καλά. Καλή δύναμη.