Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Obama: ένας "Μεσσίας" για όλους (1)


Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στην Αμερική, σχετικά με τον ποιο πρόσωπο θαυμάζουν ώστε να το αποκαλούν «ήρωα», μεταξύ 2.634 ερωτηθέντων αυτός που έλαβε τις περισσότερες προτιμήσεις ήταν ο πρόεδρος Barack Obama.
Ξεπέρασε ακόμα και τον Ιησού Χριστό!
(Μην σας φαίνεται παράξενο πως ο Χριστός μπορεί είναι θεωρηθεί «ήρωας». Οι Αμερικάνοι - που πάντοτε είχαν αδυναμία στους «ήρωες» και στους "super-ήρωες" - με την λέξη "ήρωας" πολλές φορές εννοούν ένα δυναμικό πρόσωπο που αποτελεί πρότυπο και μπορεί να επηρεάσει. Έτσι, "ήρωας" μπορεί να είναι ακόμα και ο... μπαμπάς σου, πόσο μάλλον το πρόσωπο του Χριστού που είναι το πλέον γνωστό και οικείο στον Αμερικάνικο λαό που μεγάλωσε με την Βίβλο).
Στην λίστα με τους «ήρωες» ο Obama ξεπέρασε γνωστά ονόματα, όπως ο George Washington, ο Mahtma Gandhi και ο …Θεός!.
Μετά τον Obama και τον Χριστό (που τερμάτισε δεύτερος) η τελική δεκάδα περιλαμβάνει τον Martin Luther King Jr., τον Ronald Reagan, τον George W. Bush, τον Abraham Lincoln, τον John McCain, τον John F. Kennedy, τον πιλότο U.S. Airways Chesley Sullenberger και την Μητέρα Teresa.
Ο George Washington, ο Bill Clinton και ο Colin Powell βρέθηκαν στην 16η θέση.
Η Hillary Clinton στην 12η μαζί με την Condoleezza Rice, ενώ η Sarah Palin στην 21η .
Ο Θεός πήρε τελικά, την 11η θέση μεταξύ της Μητέρας Teresa and Hillary Clinton.

Ένα πρωτοφανές κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ΟΛΟΝ τον ΠΛΑΝΗΤΗ η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην θέση του προέδρου των ΗΠΑ.
Για άλλους είναι λογική αυτή αντίδραση, καθώς εύκολα γίνεται ο συνειρμός με τον Μπους (περισσότερο βέβαια, σαν πρόσωπο παρά σαν πολιτική, η οποία πόσο άραγε έχει αλλάξει;) και για άλλους μοιάζει αδικαιολόγητη και εντελώς παράλογη, αφού ο νέος «πλανητάρχης» στην ουσία δεν έχει κάνει τίποτα! Παρόλα αυτά έχει κιόλας προταθεί για το Νόμπελ ειρήνης (!!!) μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο (και θαυμαστή του Ομπάμα) Νικολά Σαρκοζύ! (Αναρωτιέμαι τι στο καλό έκαναν για την ειρήνη... Ειδικά ο Ομπάμα..)
Αυτό όμως που προξενεί μεγάλο ενδιαφέρον και έχει τεράστια σημασία, είναι αυτή εικόνα του «Μεσσία» που έσπευσαν οι πάντες να προσδώσουν στον «χαρισματικό» Ομπάμα.
Πέρα από κάθε αμφιβολία είναι κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει σε πολιτικό ηγέτη.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βέβαια έκαναν την δουλειά τους, παρουσιάζοντάς τον κάτι σαν «ροκ σταρ», αλλά και ο ίδιος από ότι φαίνεται όχι απλώς γοητεύτηκε και άφησε να αναπτυχθεί αυτή η προβαλλόμενη «μεσσιανικότητά» του, αλλά πολλές φορές ο ίδιος με τους λόγους του και το ίματζ του, την καλλιέργησε.
Χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, αλλά και ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων δείχνουν να είναι «μαγεμένοι» από τον μέχρι χθες άγνωστο Ομπάμα, στον οποίον όλοι προσβλέπουν για να τους «σώσει».
Παντού πλέον, γίνεται λόγος για τον Ομπάμα τον «Μεσσία». Μεσσίας για την οικονομικό κραχ, Μεσσίας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, Μεσσίας για το Μεσανατολικό, Μεσσίας για την ειρήνη και πάει λέγοντας.
Είναι η μοναδική φορά που, στην περίπτωση αυτή, τα εισαγωγικά στην λέξη «Μεσσίας» μάλλον δεν χρειάζονται.
Το πράγμα όμως πάει και πιο μακριά. Πολύ πιο μακριά.
Είναι η πρώτη φορά που το προφίλ ενός πολιτικού ηγέτη, ενός προέδρου κράτους, αποκτά τέτοια θρησκευτική – πνευματική- μεταφυσική χροιά!

----Αν πάτε στο Google και πατήσετε τις λέξεις «Obama + messianic» θα βρείτε 75.200 αποτελέσματα! Στις λέξεις «Obama + savior (Σωτήρας)»: 226,000, «Obama + prophet (προφήτης)»: 312.000 και στις «Obama + Christ (Χριστός)»: 504.000!!!!
Απίστευτο! Και σημαδιακό….

Στον
ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ θα ξεκινήσουμε ένα οδοιπορικό στον κόσμο και όπου μας πάει.
Θα παρατηρήσουμε κυρίως την θρησκευτική – μεταφυσική "Ομπαμανία", καθώς θα δούμε την εκπληκτική ομοφωνία χριστιανών, Μουσουλμάνων, Ιουδαίων, Ινδουιστιών, Νεοπεοχιτών, άθεων και… μάγων wicca, για τον «νέο Μεσσία» που είναι εδώ, ανάμεσά μας! Και ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας. Και ας πάρουμε θέση. Διότι, ειλικρινά σας λέω,
πέρα από την "πλάκα", έχει αρκετό «ψωμί» η υπόθεση...

---- «Πυρ και μανία» έγινε ο αιδ. Tony La Torre, καθολικός ιερέας στην Εκκλησία του Αγ. Φιλίππου του Αποστόλου στο San Francisco των ΗΠΑ, όταν είδε έκπληκτος στο κατάστημα «Just For Fun», που πουλούσε κάρτες και είδη δώρων, να υπάρχει «κερί προσευχής» όπου είχε αποτυπωμένη το σώμα του Αγίου Μαρτίνου του Porres, αλλά το κεφάλι του Μπαράκ Ομπάμα!
Ο St. Martin de Porres, ήταν Περουβιανός και υπήρξε ένας από τους πρώτους μαύρους αγίους στην Αμερική.
Η εφημερίδα «The San Francisco Chronicle» ανέφερε ότι ο ιερέας θεώρησε ότι το κερί "κοροϊδεύει την πίστη στον Χριστό και στους Αγίους" και πρότεινε τους πιστούς να μποϊκοτάρουν το κατάστημα.
Όπως όμως έγραψε η «Καθημερινή», παρά το «μποικοτάζ» (;) το κατάστημα ήδη έχει κάνει «χρυσές δουλειές» καθώς έχει πουλήσει πάνω από 1.000 κεράκια προς 12,95 δολ. το καθένα...

---- Αλλά και ο Gary Stone, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, όταν έλαβε ένα e-mail με μία αλλόκοτη φωτογραφία από έναν φίλο του. Νόμιζε ότι ήταν επεξεργασία από το Photoshop!
Η φωτογραφία έδειχνε την προθήκη βιβλιοπωλείου στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου βιβλία που έχουν ως θέμα τον Ομπάμα τοποθετήθηκαν στο ράφι με την πινακίδα «θρησκεία»! Μάλιστα, ο συγκεκριμένος χώρος είχε βιβλία για παιδιά!
Η εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου «Borders» δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να συνδέσει την θρησκεία με τον Ομπάμα, απλά «έτυχε» τα βιβλία για τον Ομπάμα να μπουν εκεί...

---Στον παροξυσμό της προεκλογικής «Ομπαμίτιδας», κυκλοφόρησε και άσμα υπέρ του «Μεσσία» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Obama be thy Name», όπου σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ομπαμα-θήτω το Όνομά Σου!» κατά το «Αγιασθήτω το όνομά Σου» («Hallowed be thy Name» στα αγγλικά) από το Πάτερ Ημών! Το άσμα τραγουδάει (ή ψέλνει;) σε ρυθμούς ρέγγε ο Makadem (φωτο), ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές στην μουσική σκηνή της Κένυας. Με το άσμα αυτό - στο οποίο ακούγεται και το "Ελθέτω το Βασιλεία Σου -Γεννηθήτω το θέλημά Σου", (καθώς και το "έχω ένα όνειρο" του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ!) - ο πιστός του Ομπάμα, Makadem επιθυμούσε, λέει, να αγγίξει ψηφοφόρους και ακροατές μέσω Ίντερνέτ. Πάρτε γεύση ΕΔΩ.
---Δείτε επίσης και το απίστευτο (χιουμοριστικό;) βίντεο και άρθρο με το χαρακτηριστικό τίτλο : "Είναι ο Μπαρακ Ομπάμα ο Δεύτερος Ερχομός τουΧριστού;"

--- Στην πόλη Des Moinnes της Iowa των ΗΠΑ, την ημέρα της λαμπρής τελετής ορκωμοσίας του νέου Προέδρου, το πλήθος παρακολουθούσε μία περίεργη παρέλαση, καθώς ένα γκρουπ καλλιτεχνών και οπαδών του Ομπάμα, με εμπνευστή τον καλλιτέχνη Matthew J. Clark, είχαν κατασκευάσει ένα ομοίωμα του Μπαράκ Ομπάμα επάνω σε ένα γαϊδούρι και το οδηγούσαν μέσα στην πόλη κρατώντας κλαδιά από φοίνικες (Βάϊα) στα χέρια τους (!!!), κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά στην σκηνή εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, (Κυριακή των Βαΐων) όπου το πλήθος φώναζε «Ωσαννά, Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου, ο βασιλιάς τού Ισραήλ…. Μη φοβάσαι, θυγατέρα Σιών• δες, ο βασιλιάς σου έρχεται καθισμένος επάνω σε ένα πουλάρι γαϊδουριού». (Ιωάννης 12:13, 25). Ο ίδιος Ο Clark ονόμασε την «παρέλαση» «ομοίωμα της ελπίδας, ομοίωμα του θριάμβου» και «Είσοδο του Χριστού» !!!

---Θορυβημένος από το πνεύμα του «λιβανίσματος» στον Ομπάμα που δεν άφησε απέξω τους καθολικού πιστούς, ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Ντένβερ του Καναδά, Charles Chaput (φωτο), προειδοποίησε πάνω από 700 πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στο Τορόντο, να είναι προσεκτικοί, να μην ξεχνάνε τις θέσεις του νέου προέδρου για το θέμα των αμβλώσεων και να αποδίδουν στον «Καίσαρα τα του Καίσαρα».
Για το «μεσσιανικό» προφίλ του Ομπάμα, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού αναγνώρισε ότι ο νέος πρόεδρος είναι αρκετά έξυπνος και ικανός άνθρωπος, δήλωσε χαρακτηριστικά : «στα δημοκρατικά καθεστώτα εκλέγουμε δημόσιους λειτουργούς όχι μεσσίες»!

Εις μάτην όμως φαίνεται φωνάζει ο αρχιεπίσκοπος του Ντένβερ...
(Βλέπε αριστερά: μία άλλη φωτογραφία με τον Ομπάμα με το ακάνθινο στεφάνι και δεξιά: μία με τον Ομπάμα - "καλό ποιμένα"!!! Όχι, δεν είναι φτιαχτές!!!)
---Σε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του άρθρου με τον – όχι πλέον πρωτότυπο! - τίτλο «Barack Obama: Ο νέος ... Μεσσίας της Αμερικής», της Δέσποινας Συριοπούλου, που δημοσιεύθηκε στην «Αξία» και αναδημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα Greek American News Agency, αφού γίνεται αναφορα στο «κατάλληλο σκηνικό και υπόβαθρο» που δημιουργήθηκε από την διακυβέρνηση Μπους (οικονομικό κραχ, πόλεμοι, «κακή» διεθνή εικόνα της Αμερικής), και που οδήγησε στην «αναζήτηση Εκείνου που θα έδινε ελπίδα, όχι πια στον Αμερικανικό Λαό αλλά στον πλανήτη ολόκληρο ως πλανητάρχης»! (προσέξτε το κεφαλαίο «Ε»!!!), γράφει τα εξής: «Η Αμερική αναζητούσε την χαμένη ελπίδα για το αμερικανικό όνειρο. Ο κόσμος αναζητά στο πρόσωπο το Μπάρακ Ομπάμα την ειρήνη. Την ελπίδα. Έναν νέο κόσμο.
Αυτή την χαμένη ελπίδα έδωσε στους Αμερικανούς (έγχρωμους και λευκούς) μέσα από τον έντονα θρησκευτικό πολιτικό του λόγο. Ένα πολιτικό Λόγο με θρησκευτικές αποχρώσεις που από κάποιο σημείο και έπειτα προσέλαβε έντονες μεταφυσικές διαστάσεις.
Ο λαός που γίνεται μάζα και χάνει τη σημασία του Προσώπού του πλέον διψά για να ακολουθήσει κουρασμένος τον δικό του Μωυσή που θα τον βάλει από το αδιέξοδο της ερυθράς θάλασσας, βρήκε τον ηγέτη προσδίδοντας του χαρακτηριστικά Μεσσία.
Έναν απλό άνθρωπο τον μετατρέπει και τον αλλάζει... Βρήκε εκείνον που θα τον οδηγήσει. Το ερώτημα είναι προς τα πού;
Το άγνωστο που εκπροσωπεί... ο Μπάρακ Ομπάμα δεν είναι απλά ένας πολιτικός ηγέτης. Είναι ο ηγέτης του 21ου αιώνα.
Τέτοιες χαρισματικές προσωπικότητες έχουν προδιαγεγραμμένο μέλλον και είναι προορισμένες από την ιστορία και την προσωπική μυστική δύναμη που διαθέτουν, είτε να κυριαρχήσουν και να διακυβερνήσουν τον κόσμο ολόκληρο, έχοντας τέτοια δύναμη στα χέρια τους, είτε απλά να θυσιαστούν..."

to be continued....

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλό άρθρο!! και
συνεχίζω!..

Unknown είπε...

Μου κάνει εντύπωση που σε πρόσφατο προηγούμενο σου άρθρο (Ακουσα είδα για τον Ομπάμα, Παρασκευή 7 ΝΟΕ 2008), έγραψες ''---Υπάρχει δε, για όσους δεν το γνωρίζουν, ιστοσελίδα με τίτλο "Ομπάμα Μεσσίας"!''

και τώρα γέμισε ο κόσμος με τέτοιες σελίδες και αναφορές για τον Ομπάμα!
Πολύ γρήγορα γίνοντε όλα!

Επίσης ξέρω ότι πριν απο κάθε μεσσία έρχεται ένας προφήτης. Στη δική μας περίπτωση με τον Ομπάμα ποιος είναι ο προφήτης που πιθανόν να μην μπορεί να λύσει ούτε τα κορδόνια απο τα παπούτσια του ''Μεσσία'' ;; :)

ο Θεός μαζί!!

Skinious είπε...

Τι να πώ. Θα βαρέθηκες να ακούς μπράβο.. Αναμένω τη συνέχει για να αναδημοσιευθεί ολόκληρο..