Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Ησύχασες τώρα;


Άργησε αλλά ήρθε...
Γράφουν τα «ΝΕΑ»:

"Πράσινο φως για τη δημιουργία αρχείου γενετικού υλικού (τράπεζα DΝΑ) από την ΕΛ.ΑΣ. άναψε χθες η κυβέρνηση, ενώ επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έξαρση της εγκληματικότητας και της ακραίας βίας, στήνοντας σκηνικό Ολυμπιακών Αγώνων στον τομέα της ασφάλειας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε χθες την εκτεταμένη χρήση των καμερών στην πρωτεύουσα, περιορίζοντας παράλληλα τον ρόλο των εισαγγελικών αρχών, ενώ αποφάσισε την πρόσληψη 6.000 αστυνομικών και συνοριοφυλάκων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης. Με τις κινήσεις αυτές, στο κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστούν ότι θα ανατρέψουν το έντονο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινή γνώμη και προκαλεί βαθιές πληγές στην εικόνα της Ν.Δ., αποσυσπειρώνοντας μάλιστα τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Για την τράπεζα DΝΑ, που αποτελούσε βασική εισήγηση και των αξιωματικών της Σκότλαντ Γιαρντ οι οποίοι συνδράμουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ., το ΚΥΣΕΑ άνοιξε τον δρόμο για να ετοιμαστεί το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ για τις κάμερες μπαίνει ουσιαστικά σε άμεση εφαρμογή η λειτουργία του συστήματος C4Ι που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004..."
Για να δούμε ορισμένες δηλώσεις, πάλι από τα ΝΕΑ:
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΓΙΑΣ
(πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος)
«ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ δεν έχουμε ανάγκη παραγωγής νέων, ποινικών ιδίως, νόμων. Υπάρχει υπερεπάρκεια. Υπεραφθονία θα έλεγα. Εκείνο που λείπει- και λείπει εμφαντικά- είναι η ικανότητα εφαρμογής των νόμων που υπάρχουν. Ειδικά ο- πρόσφατος άλλωστε- νόμος για τη λειτουργία των καμερών, θεωρώ ότι είναι απόλυτα επαρκής και δεν χρειάζεται καμία επέκταση ή επαύξησή του. Εκείνο που απαιτείται είναι η ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή τού ήδη υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου από τις αστυνομικές αρχές, χωρίς να θίγονται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων)
«Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των πολιτών υπολαμβάνει δικαίως ότι οι διαδηλώσεις γίνονται όχι για καταστροφές και λεηλασίες, αλλά για την προστασία εννόμων αγαθών, όπως η ζωή, η ελευθερία λόγου, καθώς και για διεκδικήσεις και τη διακήρυξη αρχών και ιδεών. Επομένως δεν είναι νοητό να επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες πρόσωπα ξένα προς τους σκοπούς αυτούς. Υπό την έννοια αυτή, ο υπάρχων νόμος είναι επαρκής για τον εντοπισμό όσων εγκληματούν, πάντοτε όμως με τα εχέγγυα της παρουσίας εισαγγελέα, ώστε, σε περίπτωση που δεν διαπιστώνεται παράνομη πράξη, να καταστρέφεται το υλικό».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ
(πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών)
«Ο ΔΣΑ επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών. Η συνεχής συρρίκνωση της ελευθερίας των πολιτών με την επίκληση λόγων ασφαλείας μεταβάλλει τους πολίτες σε άτομα χωρίς βούληση και προσωπικότητα, οδηγώντας σε αποδυνάμωση τον πολιτισμό στο σύνολό του. Η ασφάλεια και η ελευθερία είναι έννοιες συμβατές. Και η μία δεν αναιρεί την άλλη. Η ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διασφαλίζει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Δείτε το παρακάτω για το τι γίνεται στις άλλες χώρες (Αχ, ρε Δανία..)

Εντωμεταξύ στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκονται και τα όπλα αναισθητοποίησης μέσω ηλεκτροσόκ γνωστά ως Tazer, όπως παραδέχθηκε σε ο έως πρόσφατα υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης.
Πρόκειται για όπλα τα οποία η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σε «μικρό αριθμό» και «κατανεμήθηκαν καταλλήλως προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις», όπως αναφέρεται στη γραπτή απάντηση του υφυπουργού.
Δουλεύει ρολόι το σύστημα.
Όλα είναι προγραμματισμένα.
Αλλά δεν στο λένε.
Σε μία φυλακή θέλουν να σε βάλουν. Θα έχει και συσσίτιο.
Και καμιά τηλεορασούλα να περνά η ώρα.
Και να παρακαλάς για καμιά άδεια.
Ό,τι γίνεται στην Αμερική, γίνεται και στην Ευρώπη.
Τι εμείς θα ξεφεύγαμε;
Και επειδή δεν υπάρχουν «ισλαμιστές τρομοκράτες», βρήκαμε τους εγχώριους κουκουλοφόρους.
Αφήνουμε τα πάντα στο «έλεος» (χα!) των ανεγκέφαλων.
Την πληρώνει (ως συνήθως) ο κοσμάκης.
Πέφτει η προβλεπόμενη πλύση εγκεφάλου από την τιβί.
Διογκώνεται η το «αίσθημα ανασφάλειας» από την πρωτοφανή έξαρση βίας και την πλήρη ανικανότητα της αστυνομίας και τώρα τι θα μας σώσει;
Οι κάμερες!
Και άμα κουνηθείς το tazer σε περιμένει…
Την ίδια στιγμή που, όπως βλέπετε, στην Βρετανία μόνο λέει τα τροχαία μειώθηκαν και όχι η εγκληματικότητα (!), (μόλις το 3% των ληστειών στους δρόμους εξιχνιάζονται χάρη στις "θαυματουργές" κάμερες)...
Αλλά ποιος νοιάζεται για αυτά.
Την στιγμή που ανώτερος επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ χαρακτήρισε ως «το απόλυτο φιάσκο» το εκτεταμένο δίκτυο καμερών ασφαλείας της Βρετανίας. Εμείς εκεί.
Στην Βρετανία επιβεβαιωμένες πληροφορίες μιλούν για σχέδια δημιουργίας μαζικής Βάσης Δεδομένων που θα καταγράφονται όλοι οι αριθμοί των τηλεφώνων στους οποίους γίνονται κλήσεις, όλα τα websites στα οποία γίνονται επισκέψεις, όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email addresses) που χρησιμοποιούνται για επικοινωνία. Οι δε αρμόδιες αρχές του Λονδίνου θα παίρνουν δείγματα DNA από όλους τους Βρετανούς πολίτες, αλλά και όλους τους τουρίστες (!!!) που επισκέπτονται τη Βρετανία....
Στη Βρετανία ακόμα και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας γίνονται στόχος της εγκληματολογικής έρευνας, καθώς η Σκότλαντ Γιαρντ «ενδιαφέρεται» για την προληπτική αντιμετώπιση της εγκληματικής βίας. Παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω, που θα αναφέρονται από τους νηπιαγωγούς τους ως άτομα με αποκλίνουσα συμπεριφορά (!), θα οδηγούνται σε κέντρα λήψης DNA όπου και θα αρχειοθετείται η γενετική τους ταυτότητα για μελλοντική χρήση.
Κατά τους ειδικούς της Σκότλαντ Γιαρντ, είναι δυνατό να εντοπιστούν «ίχνη μελλοντικής εγκληματικής βίας» από την παιδική ηλικία του μελλοντικού εγκληματία.
«Αν αποκτήσουμε τα μέσα εντοπισμού εγκληματιών πριν αυτοί εγκληματήσουν, τότε, μακροπρόθεσμα, τα οφέλη από τη στοχοποίηση ανηλίκων είναι τεράστια», εξηγεί ο Γκάρι Πουχ, διευθυντής του επιστημονικού τμήματος της Σκότλαντ Γιαρντ.
Στην Σουηδία η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, όπως τονίζουν οι επικριτές του, είναι το ίδιο σκληρός με τον «Πατριωτικό Νόμο» (Patriot Act) που είχε περάσει η κυβέρνηση Μπους, ύστερα από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η δε ΕΕ, στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί η Ένωση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μελετά την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων ακόμη και από βρέφη!!!

Όσο για το tazer τι να πούμε. Στις ΗΠΑ πάνω από 300 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από δαύτο! Και μην νομίσετε τίποτα τρομεροί οπλισμένοι τρομοκράτες. Καθημερινοί άνθρωποι που μπλέκουν σε καυγάδες, τίποτα πιωμένοι, όσοι έχουν «περίεργη συμπεριφορά», ακόμα και σε εξάχρονα παιδιά!!!
Δείτε αναλυτικά άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για τα tazer και δειτε την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας" και της εγκληματικότητας.

Είπαμε πάντα την πληρώνει ο κοσμάκης…

Το δύσκολο είναι να ψάξεις τα αίτια της εγκληματικότητας. Όχι επιδερμικά. Και να δεις τι μπορείς να κάνεις.
Να βάλεις φρένο στην ασυδοσία, στην λογική «τα σπάω όποτε γουστάρω», στην ειδωλοποίηση της βίας και στην υπερπροβολή της από τα κανάλια, στην γκετοποίηση γειτονιών, στην διάλυση των τοπικών κοινωνιών, στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, στην δραματική αύξηση της ανεργίας, στην πληγή της ναρκωμένης νεολαίας.
Και να αγωνιστείς για καλύτερη παιδεία, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, ανθρώπινες γειτονιές, αίσθημα εμπιστοσύνης προς το κράτος, σεβασμό στον πολίτη, προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και. περιφρούρηση των δημοκρατικών κεκτημένων.
Και να εφαρμόσεις, όπου χρειάζεται, το νόμο.
Αλλά είπαμε. Ο στόχος είναι η κοινωνία. Είσαι ΕΣΥ. Παίρνουνε τα μέτρα τους για αύριο.
Όσοι γλυτώσουν από το πρόγραμμα αποβλάκωσης μέσω τιβι και προσπαθήσουν να διαμαρτυρηθούν, τους την έχουν στημένη.
Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ. Και γελάει.
Μετά από κάθε κοινωνική αναστάτωση την οποία προξενεί η «έκρηξη εγκληματικότητας» ή ο φόβος «νέου τρομοκρατικού κτυπήματος» γελάει...
Νομίζω ότι είδα και εκείνο τον κουκουλοφόρο να γελάει.
Γέλασε σου λέω.
Κάτω από την κουκούλα.
Και κάτω ακριβώς από μία κάμερα…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ φοβάμαι ότι και τα ίδια τα μπλόγκς μια κάμερα είναι.....που ο μεγάλος αδερφός βλέπει τι υπάρχει στο κεφάλι του καθενός.....

Γαούτση Μαριάννα είπε...

Όλα αρχίζουν να δένουν ομοιόμορφα...
Ταυτόχρονα οι μεγάλες δυνάμεις ζητάνε παγκόσμιο νόμισμα, η ασυγκράτητη τρομοκρατία ωθεί πλέον στην εφαρμογή μέτρων όπως αυτό της παρακολούθησης και γενικά αφού ξεκίνησε αυτή η παγκόσμια κρίση όλα φαίνονται να παίρνουν το δρόμο τους και η εικόνα να γίνεται ολοένα και πιό ξεκάθαρη.

Γιώργος είπε...

Θελουμε νόμο και τάξη, ναι ή όχι.
Εδώ κοντεύουμε να γίνουμε ζούγκλα, οι κάμερες μας μάραναν.
Ένας ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ πολίτης σε μία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν έχει ΤΙΠΟΤΕ να φοβηθεί από την χρήση καμερών σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο.
Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την πολιτεία ότι δεν προστατεύει τους πολίτες και ταυτόπχρονα να μην την αφήνουμε να χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα μέσα στην διαθεσή της για την πάταξη του εγκλήματος.
Και τέτοια μέσα είναι και οι κάμερες, καθώς και το ακριβοπληρωμένο αλλά άχρηστο C4Ι.

Κωστας είπε...

Εγω προσωπικα φιλε Γιωργο θελω Αγαπη,δικαιοσυνη και ειρηνη στη ζωη μου.Δεν κοντευουμε να γινουμε ζουγκλα,ειμαστε ζουγκλα,ο καπιταλισμος ειναι ο νομος του δυνατου.Η προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι δεν εχουμε δημοκρατια γιαυτο με ανυσηχουν αυτα τα μετρα ''φοβαμε ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα'' λεει ενα τραγουδι.Οι καμερες δεν μπορουν να μας προστατευσουν οταν ενας ανθρωπος πειναει αυτος και τα παιδια του.

SkyWatcher είπε...

Γιώργο και ο Μπους ο πρεσβύτερος κάπως έτσι τα είπε όταν μιλούσε, το 1991, ενώ συνεχιζόταν ο πόλεμος στον κόλπο. Μίλησε επι λέξει για μία "Νέα Τάξη Πραγμάτων" (a New World Order), για ΝΟΜΟ και όχι ζούγκλα "...a world where the rule of law, not the rule of the JUNGLE, governs the conduct of nations".
Εσύ τι βλέπεις 18 χρόνια μετά; Κυβερνάει ο νόμος; Και ποιανού ο νόμος;
Και ποια εγκληματικότητα πατάχθηκε;
Δεν σου λέει τίποτα ότι ανώτερος επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ χαρακτήρισε ως «το απόλυτο φιάσκο» το εκτεταμένο δίκτυο καμερών ασφαλείας της Βρετανίας, όπου μόλις το 3% των ληστειών στους δρόμους εξιχνιάζονται;
Δεν πρέπει να φωνάξουμε για αυτούς που άφησαν την ασυδοσία να βασιλεύει και την ανασφάλεια να έχει γίνει καθεστώς; Ανίκανοι είναι; Μόνο για να στήνουν κάμερες είναι ικανοί;
Δεν καταλαβαίνεις ότι θα την πληρώσει ο κοσμάκης; Και οι ¨γνωστοί άγνωστοι" θα κάνουν πάρτυ;
Και ο κόσμος θα συνεχίσει την ζουγκλοποίησή του, γιατί έτσι βολεύει αυτούς που θέλουν να εγκαταστήσουν το κράτος του "Μεγάλου Αδελφού" όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο "ανώδυνα";
Δίδυμοι Πύργοι, "Πατριωτικός Νόμος", Ιράκ, Αφγανιστάν και συνεχίζεται η "Τάξη" και ο "Νόμος" τους...
Και όχι μπορεί να είμαι νομοταγής πολίτης, αλλά δεν γουστάρω να με βλέπουν χίλιες κάμερες όταν περπατάω, όταν βγάζω βόλτα τα παιδιά μου , τα σκυλιά μου, που μπαίνω, που κάθομαι, με ποιον μιλάω κλπ. Αυτά φίλε τα κάνουν στην φυλακή. Άσε που έχουν αρχίσει να βάζουν κάμερες και ΜΕΣΑ στα σπίτια. Των "υπόπτων" ντε. http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=16195

SkyWatcher είπε...

--Ξέχασα να χαιρετήσω τον firestarter (γεια σου γείτονα!) και τον επανεμφανιζόμενο Jonous!
--ηλιογράφε, αρκεί που κάτι έχει το κεφάλι...