Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Άλλος για "γαργάρα";


Η εκλογή του προτεστάντη πάστορα αιδ. Rick Warren για την εκφώνηση της επίσημης εναρκτήριας προσευχής κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, στις 20 του περασμένου Ιανουαρίου, είχε δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ.

Ο Warren βλέπετε, ήταν γνωστός για τα κηρύγματά του κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, (βλέπε άρθρο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ) θεωρώντας γάμο μόνο αυτόν μεταξύ άνδρα και γυναίκας, ενώ πήρε δημοσίως θέση υπέρ της Πρότασης 8, (Proposition 8) που απαγορεύει τον γάμο ομοφύλων στην Καλιφόρνια.

Οι καιροί όμως φαίνεται αλλάζουν. Και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Έτσι την Δευτέρα που μας πέρασε, στην γνωστή εκπομπή του Larry King, (Larry King Live), του καναλιού CNN, ο Rick Warren δήλωσε ότι "ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι ένας ακτιβιστής κατά του γάμου ομοφυλόφιλων" και τόνισε στον οικοδεσπότη της εκπομπής ότι ζήτησε συγγνώμη σε ομοφυλόφιλους φίλους του για τα λόγια που είπε τον Οκτώβριο στην εκκλησία του, για την υποστήριξη της Πρότασης 8 (Proposition 8) στην Καλιφόρνια.

Δείτε το βίντεο




Στο άκουσμα αυτής της δήλωσης αντέδρασε ο Harry Jackson, Jr. (φωτο) πάστορας σε εκκλησία της Washington, DC και αντίθετος του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Είπε για τον πάστορα της “mega church” (κοινώς μεγαλοεκκλησίας – έτσι αποκαλούν τις πολύ μεγάλες εκκλησίες στις ΗΠΑ) στην Καλιφόρνια, Rick Warren, ότι έχει δημιουργήσει "τεράστια ζημιά" με το να απολογείται για την υποστήριξή που έδωσε το περασμένο Φθινόπωρο στην τροπολογία για την προστασία του γάμου στην Καλιφόρνια. (Σε σχόλια στο YouTube και αλλού καταγράφονται σχόλια ομοφυλόφυλων του στυλ "άντε, ένας- ένας θα το πείτε το "ποίημα"...)

(*) Ο Jackson, με της οργάνωσης "High Impact Leadership Coalition" δηλώνει πολύ απογοητευμένος από τις δηλώσεις του Warren στο CNN.

"Αυτός ο άνθρωπος για τον οποίον ειπώθηκε ότι είναι ο επόμενος Billy Graham, (κορυφαίος ευαγγελικός ηγέτης στις ΗΠΑ, με επιρροή σε διάφορους προέδρους των ΗΠΑ), τον οποίο πραγματικά σέβομαι με όλη την καρδιά μου και τον αγαπώ για ό, τι έχει κάνει για την Αφρική, πέφτει σε μια παγίδα η οποία σηματοδοτεί το πρόβλημα που ολόκληρη η εκκλησία αντιμετωπίζει στην παρούσα γενιά," είπε ο Jackson. "Και αυτό είναι ότι πιο πολύ αγαπάμε τα χειροκροτήματα του κόσμου παρά το έργο του Θεού και το Ευαγγέλιο. Ο Ιησούς ... μας είπε ότι πρέπει να τιμάμε πρώτα τον Θεό και ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τους ανθρώπους, αλλά να έχουμε τον φόβο του Θεού. "

Ο Jackson υποστηρίζει ότι Warren με την στάση του δημιουργεί ένα μπέρδεμα στους Χριστιανούς για το τι είδους στάση κρατάει για το θέμα η Βίβλος, καθώς είπε στον Larry King ότι το να είναι αντίθετος στην πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας της Iowa που νομιμοποίησε τον γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, δεν είναι στην "ατζέντα του."

"Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Ζωή με σκοπό» («The Purpose Driven Life»), λέει ο Jackson "και ως εκ τούτου, οι άνθρωποι θα σκέφτονται,« Άραγε, αυτό (εννοεί το να είσαι αντίθετος με τον γάμο των ομοφυλόφιλων) δεν ανήκει στην αποστολή μου - δεν ανήκει στους σκοπούς μου. Δεν χρειάζεται να υπερασπισθώ την αλήθεια. "

"Ως εκ τούτου, με την αλλαγή του - σε ό, τι αφορά τη στάση του σχετικά με αυτό το θέμα - και με την υπαναχώρησή, γίνεται μεγάλη ζημιά στην δυναμική της εκκλησίας για την θέση που έχει."

Ο Warren King είπε την Δευτέρα ότι "ποτέ δεν έδωσα ούτε καν μία ένδειξη ότι είμαι υπέρ" κατά την διάρκεια της εκστρατείας για την Πρόταση 8. Ωστόσο, στα τέλη του Οκτωβρίου – λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου - ο πάστορα είπε στο εκκλησίασμά του: "Τώρα, επιτρέψτε μου να πω αυτό πραγματικά με σαφήνεια: υποστηρίζουμε την Πρόταση 8 - και αν πιστεύετε αυτό που η Βίβλος λέει σχετικά με το γάμο, τότε θα πρέπει να υποστηρίξετε την πρόταση 8. "


Στο μεταξύ.........

Στο Ohio του Κλίβελαντ οι κληρικοί μίας εκκλησίας διαμαρτύρονται για την απαγόρευση του γάμου ομοφυλοφίλων και αρνούνται να υπογράφουν άδειες γάμου μόνο για ζευγάρια ετεροφυλόφιλων!!!

Ο αιδ. John Tamilio ΙΙΙ, (φωτο) επικεφαλής πάστορας στην Pilgrim Congregational United Church of Christ, είπε ότι αυτό που κάνουν είναι μια διαμαρτυρία «υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οι κληρικοί της εκκλησίας δεν θα υπογράφουν τις άδειες γάμων έως ότου οι ενώσεις ομοφυλοφίλων («γάμοι») γίνουν νόμιμες στο Οχάιο.

Οι ψηφοφόροι του Οχάιο ενέκριναν την απαγόρευση γάμου ομοφυλοφίλων το 2004.

Η United Church of Christ (Ενωμένη εκκλησία του Χριστού), με 1.2 εκατομμύρια μέλη (στην εκκλησία αυτή – η οποία βέβαια, παρεκκλίνει από βασικές αρχές της χριστιανικής πίστης- ήταν ενεργό μέλος ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα) που έχει τα κεντρικά γραφεία στο Κλίβελαντ, υιοθέτησε μια απόφαση στήριξης του γάμου ομοφυλοφίλων με ψήφισμα σε μια εθνική Σύνοδο στην Ατλάντα πριν τρία χρόνια.


Σε ένα άλλο αμερικάνικο προτεσταντικό δόγμα, δεκάδες Ενωτικοί/Οικουμενιστές κληρικοί (Unitarian Universalist ministers) σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Αρκάνσας, Καλιφόρνια και τη Μασαχουσέτη, έχουν επίσης αρνηθεί να υπογράφουν τις πολιτειακές άδειες γάμου, για τον ίδιο λόγο.


Στο μεταξύ...... ένας άλλος ηγέτης εκκλησίας ο αιδ. Canon J. Edwin Bacon Jr. από τη Νότια Καλιφόρνια (στην φώτο δεξιά σε εκδήλωση υπέρ των ομοφυλόφιλων) έκανε την εξής απίστευτη δήλωση: "Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι δώρο από το Θεό" σχολίασε στον αέρα στο γνωστό τηλεοπτικό σόου της Oprah Winfrey.


Πριν λίγες ημέρες.... η Σουηδία έγινε μία από τις πρώτες χώρες του κόσμου, μαζί με τη Νορβηγία, που θα επιτρέπει επίσημα τους θρησκευτικούς γάμους σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το κοινοβούλιο της χώρας υιοθέτησε χθες με μεγάλη πλειοψηφία νόμο ο οποίος επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, όπως και τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, με πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο.

Ο νόμος θα ισχύσει από την 1η Μαΐου και οι θρησκευτικοί γάμοι των ομοφυλοφίλων θα μπορούν να τελούνται επίσημα στην εκκλησία.

Μέχρι σήμερα, τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια επέλεγαν το δημαρχείο ή την εκκλησία προκειμένου να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα η Λουθηρανική Εκκλησία, της οποίας μέλη ήταν το 74% των Σουηδών το 2007, ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη νέα νομοθεσία την οποία και πρόκειται να ενσωματώσει κατά τη σύνοδό της τον Οκτώβριο. Οι πάστορες θα έχουν ατομικά το δικαίωμα να αρνηθούν την τέλεση ομοφυλοφιλικού γάμου, αλλά η εκκλησία θα είναι υποχρεωμένη να βρει άλλον ιερέα για να τελέσει το μυστήριο.


Α, και σαν «επιδόριπιο», δεν ξέρω αν το ξέρετε, ο Μίλκ έγινε γραμματόσημο στις ΗΠΑ!

(Ομοφυλόφιλος ακτιβιστής που δολοφονήθηκε και έγινε ταινία του Χόλυγουντ χαρίζοντας στον Σων Πέν βραβείο όσκαρ – ω, τι έκπληξη!)


(*) Σχετικά με το βιβλίο "The Great Apostasy", του οποίου χρησιμοποίησα την εικόνα του εξωφύλλου, μπορείτε να δείτε περισσότερα, στην διεύθυνση:

http://www.masters-table.org/apostasy/Apostasy%20add.htm

2 σχόλια:

ο βασιλιάς του δάσους. είπε...

agapite mou ...
se efxaristo kai se vravevw gia to erg pou kanis.
an kai den afino sxolia logo tis agramatosinis mou...na kseris pos eisai ena apo ta pio agapimena mou blog...

sinexise,

SkyWatcher είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Να σαι καλά.