Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η "ισλαμοποίηση" της Βρετανίας;


Ένας χριστιανός ιεροκήρυκας, στην Βρετανία, ο οποίος μέσα από εκπομπές που έκανε σε τηλεοπτικό κανάλι ερχόταν «στον αέρα» σε αντιπαράθεση με μουσουλμάνους τηλεθεατές, ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση καθ 'οδόν προς το τηλεοπτικό στούντιο, όπου γράφει τις εκπομπές αναφέρεται από την dailymail.co.uk.

Αφού έπεσε σε μπλόκο καθώς οδηγούσε με το αυτοκίνητό του, ο Noble Samuel, (φωτο) διαμαρτυρόμενος πάστορας της Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας (United Reformed Church) του Heston στο δυτικό Λονδίνο, ξυλοκοπήθηκε από τρεις άνδρες που αφού του έβγαλαν βίαια τον σταυρό που φορούσε, τον απείλησαν: "Αν ξαναπάς στο στούντιο, θα σου σπάσουμε τα πόδια".

Σύμφωνα με τον Samuel, ένας από τους τραμπούκους στην αρχή προσποιήθηκε ότι ήθελε να τον ρωτήσει για το ποια κατεύθυνση έπρεπε να πάρει, αλλά μετά έβγαλε βίαια τον Samuel έξω από το αυτοκίνητό του. Μαζί και οι τρεις άνδρες, τον χτυπήσαν, τον τραυμάτισαν του αφαίρεσαν το laptop και την Βίβλο.

Η αστυνομία χαρακτήρισε το συμβάν ως "έγκλημα μίσους".

Γεννημένος στο Πακιστάν, ο 48χρονος Samuel ήρθε στην Βρετανία πριν από 15 χρόνια για να υπηρετήσει ως πάστορας στην Αγγλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την διάρκεια της εκπομπής του, η οποία στοχεύει στο να μεταδώσει το Ευαγγέλιο στους Ασιάτες και βγαίνει στον αέρα μέσω του δορυφορικού καναλιού “Venus”, είχε λάβει πολλά τηλεφωνήματα στον αέρα από μουσουλμάνους που αμφισβήτησαν τις απόψεις του. "Διαφωνούσαν μαζί μου», είπε στην Daily Mail. "Ήταν πολύ επιθετικοί λέγοντας μου ότι δεν συμφωνούν μαζί μου. Είπα αυτές είναι οι απόψεις σας και αυτές είναι οι δικές μου απόψεις."

Παρά την επίθεση, ο Samuel συνέχισε και παρουσίασε την ωριαία εκπομπή του και αργότερα ήρθε κοντά του ο Tahir Αλ, ο μουσουλμάνος (!!!) ιδιοκτήτης του σταθμού, ο οποίος και καταδίκασε τις επιθέσεις από τον αέρα. Αν και παρά τις επιθέσεις έκανε την εκπομπή, ο Samuel λέει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του φοβούνται πλέον για την ασφάλειά τους. "Είμαι φοβισμένος και θλιμμένος", είπε. «Η εκπομπή που κάνω δεν είναι προωθεί τις συγκρούσεις"...


Στο Rochdale (κοντά στο Μάντσεστερ) μία Εκκλησία δέχτηκε επίθεση για δεύτερη φορά από ομάδα 20 νεαρών μουσουλμάνων οι οποίοι κραυγάζαν συνθήματα κατά των λευκών και κατά της Βρετανίας.

Ο πάστορας της «Βαπτιστικής Εκκλησίας της Σιών», Pastor Dennis Rigg και ο αδελφός του Mervyn έκαναν ετοιμασίες στην εκκλησία για την κηδεία του πατέρα τους, όταν τους επιτέθηκαν φραστικά 20 νεαροί μουσουλμάνοι, οι οποίοι θεώρησαν ότι το όνομα της εκκλησίας έχει σχέση με τον σιωνισμό!


Η Alison Ruoff, (φωτο) προεξέχον μέλος της Γενικής Συνόδου της Εκκλησίας της Αγγλίας καλεί να σταματήσει κάθε ενέργεια για ανέγερση οποιουδήποτε νέου τζαμιού στην Βρετανία.

Η Ruoff θεωρεί ότι εάν συνεχίζουν να χτίζονται τζαμιά δεν θα αργήσει να επικρατήσει και ο ισλαμικός νόμος της σαρία.

Σε συνέντευξή της σε χριστιανικό ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου η Ruoff είπε ότι δεν πρέπει να χτιστούν άλλα τζαμιά στην Βρετανία μέχρι να σταματήσουν οι διωγμοί χριστιανών στα ισλαμικά κράτη.

“Από όσο ξέρω έχουμε 3,5 με 4 εκατομμύρια μουσουλμάνους στην χώρα. Υπάρχουν αρκετά τζαμιά και δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλα.

Ο πακιστανικής καταγωγής χριστιανός Επίσκοπος Dr Michael Nazir-Ali, (φωτο - βλέπε παλαιότερο άρθρο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ) ο οποίος έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, προειδοποιεί ότι ήδη κάποιες περιοχές στην Βρετανία είναι αφιλόξενες για μη μουσουλμάνους.

Και ενώ λέγονται αυτά από την Ruoff, που θεωρείται ότι ανήκει στην συντηρητική «πτέρυγα» της Εκκλησίας, όπως και ο Dr Nazir-Ali, το δραστήριο μουσουλμανικό κίνημα με την ονομασία «Tablighi Jamaat»,το οποίο ιδρύθηκε στην Ινδία την δεκαετία του 1920, συνεχίζει μία καμπάνια για να χτίσει ένα mega τζαμί χωρητικότητας 12.000 πιστών στο ανατολικό Λονδίνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Υπάρχουν φόβοι από πολλούς και αντιδράσεις ότι το κίνημα προωθεί την κυριαρχία του Ισλάμ σε ολόκληρο τον κόσμο και ήδη έχει ξεκινήσει μία “αντι – mega τζαμί” εκστρατεία, με πάνω από 275.000 υπογραφές, παρόλο που η πρωτοβουλία κατηγορείται ως «ρατσιστική» και «ισλαμοφοβική».

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην μ. Βρετανία υπάρχουν 47.000 Εκκλησίες και ήδη 1.600 τζαμιά.

Η Ruoff, φοβάται ότι έτσι όπως πάει το πράγμα θα μετατραπεί η Βρετανία σε ισλαμικό κράτος.

Ο Inayat Bunglawala, (φωτο) Γενικός Γραμματέας του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας την κατηγόρησε τους ισχυρισμούς της ως «φανατικούς» και «ξενοφοβικούς». "Τέτοια σχόλια θα περίμενε να ακούσει κανείς από το BNP (Βρετανικό Εθνικό Κόμμα) και όχι από την εκκλησία" είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: