Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

"Άλλα ο κόσμος σήμερα είναι πιο έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση"


ίμαστε ευγνώμονες στην Ουάσιγκτον Ποστ, στους Νιού Γιορκ Τάιμς, στο Περιοδικό Τάιμ και άλλες μεγάλες εκδόσεις που οι διευθυντές τους συμμετείχαν στις συναντήσεις μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για εχεμύθεια (δηλ. ολικό πληροφοριακό μπλακάουτ των μεγάλων ΜΜΕ). Θα ήταν αδύνατον για εμάς να αναπτύξουμε τα σχέδια μας για τον κόσμο εάν είμασταν κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια. Άλλα ο κόσμος σήμερα είναι πιο έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερ-εθνική κυριαρχία μιας διανοούμενης ελιτ και διεθνών τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που δοκιμάστηκε τους προηγούμενους αιώνες" - Ντέιβιντ Ροκφέλερ (5 Ιουνίου 1991 - Σύνοδος Λέσχης Μπιλντερμπεργκ Μπάντεν-Μπάντεν Γερμανία)


Περί Λέσχης Bilderberg...


Πηγές (κυρίως): "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και Τριμερής Επιτροπή", Ν. Κανακάρη, "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Χειραγωγοί και μαριονέτες", Κλεάνθη Γρίβα, "Προς μία παγκόσμια δικτατορία", Gary Kah και από την πολύ καλή σειρά DVD "Μυστικές Εταιρίες, Τα σκοτεινά μονοπάτια της εξουσίας", το 4o DVD.


Το όνομά της η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ το πήρε από το ξενοδοχείο Bilderberg στο Oostrebeek της Ολλανδίας, διότι εκεί έγινε στα 1954 η πρώτη συνάντηση της οργάνωσης. Όπως σωστά έχει ειπωθεί, μετά τις 31 Μαΐου 1954, ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος..


Ιδρυτής ήταν ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, (φωτο), (188-1960), Πολωνός μετανάστης με σοσιαλδημοκρατικές ιδέες. Ο Ρέτινγκερ υπήρξε μία αμφιλεγόμενη και αινιγματική προσωπικότητα με ισχυρές γνωριμίες και διασυνδέσεις, ο οποίος οραματιζόταν την δημιουργία των βάσεων της παγκοσμιοποίησης. Μέσα στα πλαίσια αυτών των οραμάτων είχε παίξει ρόλο – κλειδί στην οικονομική συνεργασία ΗΠΑ – Μεξικού κατά την δεκαετία του 1920, ενώ στην Ευρώπη ήταν πρωτεργάτης του ευρωπαϊκού Κινήματος που οδήγησε στη δημιουργία του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1949.


Το 1952 έπεισε τον φίλο του Ολλανδό πρίγκιπα Βερνάρδο για την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας διεθνούς κλειστής λέσχης, που θα λειτουργούσε ως μία χαμηλών τόνων «δεξαμενής σκέψης» ("think tank"), προτείνοντας λύσεις στα διεθνή προβλήματα και προβλέποντας (ή διαμορφώνοντας;) τις μελλοντικές εξελίξεις.


Ο πρίγκιπας της Ολλανδίας Βερνάρδος, (1911- 2004), του οποίου η οικογένεια είναι κύριος μέτοχος της εταιρίας πετρελαίου Royal Dutch Shell Oil Company και ιδρυτής της οργάνωσης WWF (World Wildlife Fund-Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή), υπήρξε ενεργό μέλος των SS, (της ειδικής ομάδας Reiter SS).


Παραιτήθηκε το 1976 μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Λόκχιντ, (όπου αποκαλύφθηκε ότι η αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία «Λόκχιντ», είχε διαθέσει τουλάχιστον 22 εκατομμύρια δολάρια, για δωροδοκίες υψηλά ισταμένων προσώπων σε κράτη στα οποία προωθούσε τα προϊόντα της. Το σκάνδαλο άγγιξε την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ιαπωνία, την Τουρκία, την Ιταλία και το Μεξικό).

Το ναζιστικό παρελθόν του πρίγκιπα δεν σταμάτησε την Λέσχη από το να λαμβάνει την υποστήριξη από τους σοσιαλδημοκράτες ή της Τράπεζας Ρότσιλντ ή των Ροκφέλερ, εβραϊκής καταγωγής και των δύο…


Άλλοι αρχικοί χρηματοδότες ήταν οι Ουόλενμπεργκ ιδιοκτήτες της Ηλεκτρολούξ και της Έρικσον στην Σουηδία.


Επιβεβαιώνεται πως για την λήψη αποφάσεων με διεθνές αντίκτυπο η ιδεολογία δεν παίζει κανένα ρόλο.


Η λέσχη αποτελείται από 120 περίπου εκλεκτά ισχυρά άτομα μέλη του ΝΑΤΟ. Η ηγεσία της είναι στενά συνδεδεμένη με την ηγεσία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ - CFR) και ίσως θα ήταν καλλίτερα να την κατατάσσουμε σαν αδελφή οργάνωση του ΣΕΥ.


H «Λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας:


1) Επίπεδο πρώτο: Στην κορυφή της οργανωτικής πυραμίδας βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή ή «Εσωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Αποτελείται από τους αυτοδιορισμένους εκπροσώπους ορισμένων οικονομικών αυτοκρατοριών, από τους οποίους επιλέγονται τα μέλη του δεύτερου οργανωτικού επιπέδου (της Διοικητικής ή Διαχειριστικής Επιτροπής ή «Εξωτερικού Κύκλου»).

Το 2002, ο Εσωτερικός Κύκλος απαρτίζονταν από τους:

Giovanni Agnelli (ΙΤΑΛΙΑ), Eric Roll of Ipsden (ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ), David Rockefeller (ΗΠΑ), Otto Wolff von Amerongen (ΓΕΡΜΑΝΙΑ).


2) Επίπεδο δεύτερο: Αμέσως μετά, βρίσκεται η Διοικητική ή Διαχειριστική Επιτροπή ή «Εξωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με την «Κεντρική Επιτροπή» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Τα μέλη της επιλέγονται από τον «Εσωτερικό Κύκλο».

Το 2002, τα μέλη της «Διαχειριστικής Επιτροπής» ανέρχονταν σε 35 (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής») και προέρχονταν από τις εξής χώρες:

ΗΠΑ: 8, Αυστρία:1, Καναδάς:1, Γερμανία:4, Βέλγιο:1, Νορβηγία:1, Ην. Βασίλειο:3, Δανία:1, Ολλανδία:1, Ιταλία:3, ΕΛΛΑΔΑ:1, Πορτογαλία:1, Γαλλία:2, Ιρλανδία:1, Σουηδία:1, Ελβετία:2, Ισπανία:1, Τουρκία:1, Φινλανδία:1.

Οι μόνοι Έλληνες που συμμετείχαν στη «Διαχειριστική Επιτροπή» της Bilderberg είναι οι: Κώστας Καρράς, πρόεδρος της εταιρείας Πόρτο Καρράς, και Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της εταιρείας Coca-Cola.


3) Επίπεδο τρίτο: Στη βάση της οργανωτικής κλίμακας βρίσκονται οι «Προσκαλεσμένοι» στις ετήσιες συνόδους της Λέσχης, οι οποίοι επιλέγονται από την «Διαχειριστική Επιτροπή», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε κάθε χρονική στιγμή σε διάφορες χώρες.

Οι «προσκαλεσμένοι» (που αντιστοιχούν με την «Οργάνωση Βάσης» των Κομμουνιστικών Κομμάτων):

• Αναλαμβάνουν να «διαχύσουν» τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Bilderberg στο πολιτικό και οικονομικό τους περιβάλλον και στην κοινή γνώμη της χώρας τους, και

• Διαθέτουν επιρροή ή παίζουν ή προορίζονται να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.


Το τρίτο και τέταρτο άρθρο του επίσημου καταστατικού της Λέσχης απαγορεύουν την παρουσία μη προσκεκλημένων προσώπων και καθιστούν σαφές ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται είναι αυστηρά μη ανακοινώσιμες.


Το BBC με την ευκαιρία της συνόδου στις Βερσαλλίες, στο Παρίσι, το 2003 είχε κάνει την ερώτηση«Αν οι συμμετέχοντες πραγματικά συζητούν για τον καλό της ανθρωπότητας, γιατί δεν το δημοσιοποιούν;»…:


Ιδρυθείσα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυμάτων Ροκφέλλερ και Φορντ, ο άμεσος στόχος της Λέσχης ήταν να περιφερειοποιήσει την Ευρώπη. Ο στόχος αυτός απεκαλύφθη από τον Τζιοβάννι Ανιέλλι, τον ιδιοκτήτη της FIAT που ήταν ένας από τους αρχηγούς της Μπίλντερμπεργκ. Ο Ανιέλλι δήλωσε: «Η ένωση της Ευρώπης είναι ο στόχος μας και εκεί που οι πολιτικοί απέτυχαν εμείς οι βιομήχανοι ελπίζουμε να πετύχουμε».


Ο Τζωρτζ Μακγκί πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Δυτική Γερμανία απεκάλυψε πως: «η σύνοδος της Ρώμης που δημιούργησε την Κοινή Αγορά ανετράφη στις συναντήσεις των Μπιλντερμπέργκερς».


Με άλλα λόγια η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προϊόν της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (βλέπε προηγούμενο αναλυτικό άρθρο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ).

Ο απώτερος στόχος των Μπιλντερμπέργκερς, όπως και όλων των «αδελφών» οργανώσεων (Σ.Ε.Υ., Λέσχη της Ρώμης και Τριμερής Επιτροπή - βλέπε άρθρο του 2001, για τις "λέσχες της Παγκόσμιας Τάξης" στο ΒΗΜΑ) είναι η ίδρυση μιας Παγκόσμιας κυβέρνησης.


Την φιλοσοφία αυτή των Μπιλνερμπέργκερς την εξήγησε καθαρά ο πρώτος πρόεδρός τους, πρίγκηπας της Ολλανδίας Βερνάρδος, ο οποίος έγραψε: “Η μεγαλύτερη δυσκολία μας βρίσκεται εδώ. Οι κυβερνήσεις των ελεύθερων εθνών εκλέγονται από τον λαό και αν πράξουν κάτι που δεν αρέσει στον λαό ανατρέπονται. Είναι δύσκολο να επανεκπαιδευτεί ο λαός που ετράφη με τον εθνικισμό στην ιδέα της απόρριψης της κυριαρχίας τους για χάρη ενός υπερεθνικού σώματος... Αυτή είναι η τραγωδία”.


Δείτε ένα βίντεο για την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: