Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Big Brother's technology: Ιπτάμενοι δίσκοι με taser


"Ζουν ανάμεσά μας" - Ιπτάμενος δίσκος οπλισμένος με όπλο taser γίνεται πραγματικότητα
Ενώ ο Ο.Η.Ε δηλώνει ότι τα όπλα αναισθητοποίησης μέσω ηλεκτροσόκ είναι όργανα βασανιστηρίων, o εκπρόσωπος της εταιρίας κατασκευής των όπλων Taser (Taser France), λέει ότι "δεν είναι πραγματικός πόνος" και ρίχνει στην παραγωγή το πρωτότυπο τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο δίσκο.
Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπροσώπους της Taser εκτός ΗΠΑ έχει δηλώσει την πρόθεση της εταιρίας να προχωρήσει στην παραγωγή και διεθνή πώληση μιας μικρής αερομεταφερόμενης έκδοσης του όπλου που μπορεί να εκτοξεύσει ηλεκτρικές εκκενώσεις 50.000 βολτ.
Ο Antoine di Zazzo (φωτο) έχει πει στο AFP (Agence France - Presse) ότι η γαλλική επιχείρησή του "αναπτύσσει ένα μίνι-ιπτάμενο δίσκο που θα μπορούσε επίσης να πυροδοτήσει ηλεκτρικές εκκενώσεις αναισθητοποίησης Taser σε υπόπτους εγκληματικών ενεργειών ή ταραχοποιά πλήθη. Ο di Zazzo, αναμένει ότι αυτός ο δίσκος θα είναι έτοιμος το προσεχές έτος και θα πωληθεί διεθνώς από την Taser."
Η ιδέα θυμίζει σκηνές από την -κλασσική στο είδος της- κινηματογραφική ταινία «They Live» με τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά αντικείμενα. (Η ταινία "They Live", στα ελληνικά, «Ζουν ανάμεσά μας», του Τζων Κάρπεντερ, είναι μία καταπληκτική και ιδιαίτερα "αποκαλυπτική" - και με πολλά μηνύματα -ταινία, του 1988. Από τις αγαπημένες μου! Την συγκεκριμένη σκηνή με τον "ιπτάμενο κατάσκοπο" μπορείτε να την δείτε στοYouTube ΕΔΩ στο 2:24.).

Το ξεκίνημα της ταινίας «1984», μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του George Orwell, (βλέπε προηγούμενο άρθρο) επίσης παρουσιάζει την ιδέα της αστυνομίας - στην υπηρεσία του Μεγάλου Αδελφού" - που πετά συνεχώς από πάνω από τα κεφάλια μας και κατασκοπεύει τα σπίτια.
Τώρα αυτό το εφιαλτικό όραμα, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

Με 250.000 όπλα Taser σε χρήση σε όλον τον κόσμο, από τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, και τη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία – και αυτές είναι μερικές μόνο από τις 70 περίπου χώρες συνολικά – δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να προβλέψει κανείς την ανάληψη δράσης των αερομεταφερόμενων Taser.
Επιπλέον έχουμε επίσης δει τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν και να χρησιμοποιήσουν τα ιπτάμενα σκάφη.
Πρόσφατα υπήρξε διαμάχη όταν ανακαλύφθηκε ότι η αστυνομία του Χιούστον έχει δοκιμάσει κρυφά τα μικρά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές υψηλών προδιαγραφών με σκοπό να ερευνήσουν κτίρια ή ακόμα και να ακολουθήσουν ανθρώπους σε κινούμενα οχήματα
Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη δεν είναι νέα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο στρατός τα έχει χρησιμοποιήσει για τη μυστική επιτήρηση πολεμικών ζωνών για χρόνια.
---Από ότι φαίνεται ο Ισραηλινός στρατός έχει ήδη τέτοια τεχνολογία . (Διάβασε σχετικά άρθρα στο Wired.com και στο CommonDreams.org)

Επίσης χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών της Καλιφόρνια τον περασμένο μήνα. Τα σκάφη που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή στο Χιούστον ζυγίζουν μόλις 18 κιλά, αλλά μπορούν να κουβαλούν περισσότερα από 6,5 κιλά επιπλέον φορτίο και είναι σε θέση να πετούν 15 έως 24 ώρες χωρίς να προσγειώνονται. Εκθέσεις του Ιουνίου έδειξαν ότι η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας χρησιμοποίησε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος για να οριοθετήσει την ιδιοκτησία των Ed και Elaine Brown που είχαν διαμαρτυρηθεί για τον φόρο που τους είχε επιβληθεί (!!!), προτού να συλληφθούν το Σεπτέμβριο.
Τον Απρίλιο ο βρετανικός Τύπος έκανε αναφορά για έναν Βρετανό ερασιτέχνη εφευρέτη που έκανε σύμβαση με την Αμερικανική Κυβέρνηση για ένα ιπτάμενο δίσκο πλάτους 90 εκατοστών, κάτι ανάμεσα σε hovercraft και ελικόπτερο, το οποίο θεωρείται ως εργαλείο επιτήρησης.
Επίσης πρόσφατα έχουμε δει τα τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη που χρησιμοποιούνται για να παρακολουθούν το κοινό σε συναυλίες στη Βρετανία (Βλέπε ΕΔΩ). Από τότε, τέτοιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία σε περιοχές της Βρετανίας για "αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και της διατάραξης της δημόσιας τάξης".
Άλλες εκθέσεις έχουν σημειώσει το ενδιαφέρον για τα τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη και τη δοκιμή τους από την Αστυνομία σε εθνικό επίπεδο. Δείτε σχετικό βίντεο για τέτοιες συσκευές που χρησμοποιεί η βρετανική αστυνομία


Κάποιοι ισχυρίζονται ακράδαντα ότι έχουν δει μικροσκοπικά τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη σε μέγεθος εντόμου σε αντιπολεμικές πορείες. Είναι σίγουρα ότι τέτοιες συσκευές βρίσκονται σε ανάπτυξη, αν όχι σε χρήση.
--Διαβάστε και την συνέντευξη του Γιάννη Αλοίμονου, Καθηγητή στο Τμήμα Υπολογιστών στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, στο άρθρο με τίτλο: "οι μηχανές ήδη μας παρακολουθούν και όσο περνάει ο καιρός θα το κάνουν καλύτερα", όπου μιλάει για ιπτάμενα ρομπότ που μπορούν να τρυπώνουν παντού και να βλέπουν τα πάντα (πηγή: Netizenmag).

--Διαβάστε επίσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το άρθρο "Έντομα - κοριοί κατασκοπεύουν τις κινήσεις μας;"
Όπου αναφέρει ότι "κατά τη διάρκεια πολιτικών εκδηλώσεων στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, εμφανίσθηκαν πρόσφατα λιβελούλες, οι οποίες θυμίζουν περισσότερο μικροσκοπικά ελικόπτερα παρά έντομα, και το γεγονός έχει πυροδοτήσει νέα σενάρια συνωμοσίας στην Αμερική. Αρκετοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για έντομα, αλλά για ιπτάμενα ρομπότ που παρακολουθούν ανθρώπους και καταγράφουν διαλόγους για λογαριασμό της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.."
-- Διαβάστε και στο e-go.gr για τις μύγες ρομπότ που κατασκοπεύουν εκδηλώσεις! Μοιάζουν με ελικοπτεράκια και πετάνε πάνω από πολιτικές εκδηλώσεις.
Δείτε ένα σχετικό βίντεο

Η Taser δέχεται πολλές κριτικές, από τότε που οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν ευρεία χρήση των όπλων της, λόγω του πόνου που αυτά προκαλούν και του αριθμού των θανάτων που έχουν εμφανιστεί μετά από τη χρήση τους. Την προηγούμενη εβδομάδα ένας απόλυτα υγιής 20-χρονος άνδρας πέθανε, κρατούμενος από την αστυνομία, μετά από ένα κτύπημα/σοκ από tazer. Ένας άλλος 36-χρονος πέθανε το Σάββατο, πέντε ημέρες μετά από μια φιλονικία με την αστυνομία που χρησιμοποίησε ένα Taser για να τον καταστείλει. Τον περασμένο μήνα ένας Πολωνός σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ αφού είχαν προηγηθεί 4 βολές από όπλο Taser.
Περαιτέρω ερωτήματα έχουν τεθεί για την αύξηση της συχνότητας χρήσης των tasers. Η χρήση αυτών των όπλων υποτίθεται ότι είναι η έσχατη λύση πριν από τη χρήση όπλου, εντούτοις, εμείς έχουμε αναφέρει όλο και περισσότερες περιπτώσεις όπου η αστυνομία τα χρησιμοποιεί χωρίς προειδοποίηση και σε περιπτώσεις που δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει πει ότι έχουν καταγραφεί περίπου 300 θάνατοι σε όλο τον κόσμο από τη χρήση Taser και έχει κάνει έκκληση για να ανασταλεί η χρήση τους ενώ διεξάγεται μια πλήρης έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπό τους.
Την Παρασκευή, μια Επιτροπή του O.Η.Ε είπε ότι το Taser "προκαλεί οξύ πόνο, αποτελώντας μια μορφή βασανιστηρίου".
Παρόλα αυτά, ο Antoine di Zazzo της Taser International λέει ότι κανένας θάνατος δεν έχει αποδοθεί στη χρήση του όπλου και ότι η διαμάχη προκαλείται από την παρανόηση της νέας τεχνολογίας.
( Ο di Zazzo ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει υποβάλλει τον εαυτό του σε χτυπήματα με όπλο taser 50 φορές !!! και δεν έπαθε τίποτα... Μετά από αυτόν του έμεινε το παρατσούκλι "taserman". Επίσης φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο κατασκοπείας στην Γαλλία, για το οποίο ερευνάται η συμμετοχή του εκπροσώπου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλίας "LCR", Oliver Besancenot). Όταν ρωτήθηκε για το πόρισμα του Ο.Η.Ε για τα συγκεκριμένα όπλα, ο Di Zazzo απάντησε "Δεν μπορείτε να το πείτε πραγματικό πόνο," και πρόσθεσε ότι χωρίς κανένα κίνδυνο πρόκλησης θανάτου, το όπλο "σώζει ζωές".
Σε πόσο καιρό θα πετούν οι μικροί τηλεκατευθυνόμενοι ιπτάμενοι δίσκοι στις πόλεις μας ‘πυροβολώντας’ τους ανθρώπους για να "σώσουν ζωές";
-- Το παραπάνω άρθρο (με κάποιες προσθήκες) είναι μετάφραση του "They Live - Taser Saucer To Become A Reality" του SteveWatson από το Infowars.net, από τις 26/11/2007.

4 σχόλια:

Αναγνώστης είπε...

Πωπω φίλε έχω ανατριχιάσει με αυτά που διάβασα!! Είχα διαβάσει πριν χρόνια στην εφημερίδα ΒΗΜΑ στο ένθετο της για την επιστήμη ότι αναπτύσσονται σε εργαστήρια ιπτάμενες μικροκάμερες που θα μπορούν να καταγράφουν οπτικοακουστικό υλικό,αλλά και να συγκρατούν και ατμοσφαιρικές συνθήκες,με πιθανό σκοπό τη χρησιμοποίηση τους από το στρατό των ΗΠΑ για επιχειρήσεις του!! Τότε,αυτό το άρθρο μου θύμιζε πολύ το STAR WARS,αλλά η πορεία που παίρνουν τα πράγματα τείνει να το επιβεβαιώσει! Μια άλλη ταινία που με είχε εντυπωσιάσει είναι το "ΤRUMAN SHOW" που δείχνει έναν άνθρωπο παγιδευμένο μέσα σε μια πλαστή πραγματικότητα... Αν λάβει κανείς υπ'όψιν και την ταχεία εξέλιξη της ρομποτικής(ήδη διενεργούνται πρωταθληματάκια ρομπότ!!) αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικό από ότι τώρα και ίσως να μιλάμε πράγματι για κοινωνία Μεγάλου Αδερφού...

SkyWatcher είπε...

Ο κινηματογράφος,φίλε Αναγνώστη, κατά ένα περίεργο τρόπο, "βλέπει" πολλές φορές πιο μακριά. Ένα κάρο ταινίες έχω να θυμηθώ, που το "φανταστικό" τους σενάριο έχει γίνει σημερινή (εφιαλτική) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και ακόμα είμαστε στην αρχή.
Πάντως το "Truman Show" δεν το έχω δει. Ποτέ δεν είναι αργά θα μου πείς...

Αναγνώστης είπε...

Πρόκειται για μια πολύ ωραία ταινία,στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Κάρεη! Η υπόθεση είναι ότι ένας άνθρωπος είναι κλεισμένος και περνάει(εν αγνοία του)όλη του τη ζωή σε ένα στούντιο,που το έχουν διαμορφώσει σα πόλη,και παρακολουθείται συνεχώς,με τη ζωή του να προβάλλεται σε γιγάντιες οθόνες!! Εφιαλτικό και συνάμα πολύ ενδιαφέρον,στο συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

Ανώνυμος είπε...

Μιά σκοτώστρα μαζί και κανένα πρόβλημα