Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν βρίσκει τον Θεό


O Johnny Lee Clary έμαθε να μισεί από πολύ μικρή ηλικία. Γεννήθηκε στο Martinez της California και μεγάλωσε μέσα μια οικογένεια γεμάτη ρατσιστικά αισθήματα, οργή και μισαλλοδοξία.


Στην εφηβεία του είδε τον πατέρα του να αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια του και την μητέρα του να γίνεται αλκοολική και να τον εγκαταλείπει, με αποτέλεσμα ο Johnny, να βρεθεί εντελώς μόνος του αναζητώντας απελπισμένα να ανήκει κάπου.


Στα 14 του χρόνια παρασύρθηκε από τις διδασκαλίες του διαβόητου David Duke (φωτο) και την Κου Κλουξ Κλαν (KuKluxKlan) και σύντομα εντάχθηκε στην οργάνωση. Σαν νέος και ευαίσθητος άνθρωπος, ο Τζόνι ενθουσιάστηκε με την ιδέα ότι ανήκει κάπου και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της ΚΚΚ ένιωθε ασφαλής μέσα στην νέα του "οικογένειά". Ο ενθουσιασμός και ο ζήλος οδήγησαν τον David Duke να τον διορίσει ως προσωπικό σωματοφύλακα.


Μέσα στην οργάνωση ο Τζόνι πέρασε σχεδόν 17 χρόνια, ως Τοπικός Οργανωτής Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων και εκπρόσωπος του Αυτοκρατορικού Μάγου («Imperial Wizard») Bill Wilkinson (φωτο) των «Αόρατων Αυτοκρατορικών Ιπποτών» («Invisible Empire Knights») της Κου Kλουξ Kλαν, ενώ στη συνέχεια πήρε τον τίτλο του «Μεγάλου Δράκου» («Grand Dragon») των «Εθνικών Ιπποτών» («National Knights») της ΚΚΚ και αργότερα έγινε Κεντρικός Διοικητής και δεξί χέρι του ηγέτη της «Λευκής Άρειας Αντίστασης» («White Aryan Resistance»), Tom Metzger ( φωτο - ενός από τους πιο βίαιους κήρυκες του φυλετικού μίσους) και τέλος, εκλέχθηκε ως ένας από τους εθνικούς ηγέτες της Κλαν στην Αμερική: «Αυτοκρατορικός Μάγος» («Imperial Wizard») (επικεφαλής σε όλο το έθνος) των «Λευκών Ιπποτών της Κου Κλουξ Κλαν», (White Knights of the Ku Klux Klan") ενός κλάδου της οργάνωσης, από τον Μισισιπή, που είχε την φήμη ότι ήταν η πιο επίφοβη Kλαν φατρία στην ιστορία (και ευρέως γνωστή από τα μπλεξίματά της με το νόμο, ως η πιο βίαιη και μαχητική όλων των οργανώσεων της ΚΚΚ), αναλαμβάνοντας την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες, και αμέτρητα άλλα εγκλήματα, όλα στο όνομα του φυλετικού μίσους και του ρατσισμού.

Μέχρι σήμερα, οι Λευκοί Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν θεωρούνται η "πραγματική" Κου Κλουξ Κλαν.


Δεδομένου ότι ήταν ο εθνικός ηγέτης της KΚΚ, πολλές φορές εμφανίστηκε με αυτήν την ιδιότητα σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως στο «The Oprah Winfrey Show», στην εκπομπή του Morton Downey Jr. (ήταν μάλιστα ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία του Morton Downey Jr. Show που τον κάλεσαν στην εκπομπή και τον έβγαλαν έξω, λόγω του έντονου ραστιστικού του λόγου) και σε πολλές άλλες εκπομπές, όπου ο Τζόνι υποστήριξε και υπερασπίστηκε με πάθος τον ρατσισμό και τη βία (δες και βίντεο παρακάτω).


Ο Τζόνι υπήρξε επίσης και επαγγελματίας παλαιστής του Wrestling του N.W.F και αγωνιζόταν κάτω από το όνομα Johnny Angel, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο στην κατηγορία των βαρεών βαρών στο Αρκάνσας, από το 1986 έως το 1988. Όλα αυτά όμως μέχρι που έγινε γνωστή η σχέση του με την Κου Κλουξ Κλαν, οπότε και σταμάτησε.

Κάποια στιγμή, η καταστροφική νοοτροπία και ο τρόπος ζωής που είχε ζήσει για πολλά χρόνια, άρχισαν να φέρνουν τους καρπούς τους.


Εξοργισμένος εξαιτίας μιας άδικης σύλληψης στο Tennessee, όπου τον κατηγόρησαν ότι οπλοφορούσε, αηδιασμένος από τις εσωτερικές κόντρες μεταξύ των διαφόρων παρατάξεων των λευκών ρατσιστών και μετά το σοκ έπαθε όταν έμαθε ότι η κοπέλα του δούλευε ως πληροφοριοδότης για το FBI, ο Τζόνι Λι εγκατέλειψε την Kλαν.


Αλλά μία κατεστραμμένη η ζωή δεν επισκευάζεται πάντα τόσο εύκολα.


Τα επόμενα χρόνια, στιγματίστηκε από την υπόθεση με την υποτιθέμενη κόρη του, τα δύο διαζύγια, την εγκατάλειψη από όλους τους φίλους του, την αμφισβήτηση από το FBI ότι όντως είχε εγκαταλείψει την Kλαν και έμεινε να αγωνίζεται μόνος του προσπαθώντας να ζήσει μια έντιμη ζωή. Αυτά τα προβλήματα, σε συνδυασμό με τα συναισθήματα ενοχής κατά τη διάρκεια της βίαιης ζωής που έζησε, των προκαταλήψεων και του μίσους που είχε ζήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οδήγησαν τον Τζόνι στο αλκοόλ.


Στα πρόθυρα της αυτοκτονίας μια νύχτα, έκραξε στον Θεό να τον ελευθερώσει από αυτήν την εφιαλτική κατάσταση. Και ο Θεός απάντησε.


Καθώς προσευχόταν άνοιξε την Βίβλο και άρχισε να διαβάζει. “Είχα Αγία Γραφή. Όλοι μας στην Κλαν είχαμε Αγία Γραφή,” λέει ο Clary (Στην ΚΚΚ μέλη μπορούν αν γίνουν ΜΟΝΟ λευκοί προτεστάντες). “Αλλά ποτέ δεν την διαβάζαμε»...

“Διάβασα ότι ο Ιησούς πέθανε για όλους τους ανθρώπους,” λέει ο Clary, δίνοντας έμφαση στην λέξη “ΟΛΟΥΣ.”


Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Τζόνι Λι χρησιμοποίησε την ζωή του, τις εμπειρίες του και την λύτρωσή του λίγο πριν την καταστροφή, για να βοηθήσει άλλους να αφήσουν το ίδιο κακό μονοπάτι που περπάτησε και εκείνος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.


Το 1990 εντάχθηκε στην Ευαγγελική Εκκλησία και μάλιστα ξεκίνησε συνεργασία με τον Αφροαμερικανό ιεροκήρυκα Wade Watts, (φωτο) με τον οποίον είχαν συγκρουσθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όταν ο Τζόνι ήταν στην Κλαν και ο Watts αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των Μαύρων μέσα από την «Εθνική Ένωση για την υπεράσπιση των Έγχρωμων» («National Association for the Advancement of Colored People»).


Πριν χρόνια, όπως θα ομολογήσει αργότερα ο ίδιος ο Τζόνι, όταν είχαν συναντηθεί στην εκκλησία του Watts, (ο Τζόνι είχε πάει εκεί για τσαμπουκάδες και μία φορά είχε αποπειραθεί να της βάλει φωτιά) είχε απορήσει πως ο μαύρος πάστορας δεν τον αντιμετώπισε με μίσος, αλλά τον αγκάλιασε και του είπε «για μένα είσαι αδελφός». Του είχε δώσει μάλιστα να αγκαλιάσει ένα μικρό κοριτσάκι που ήταν μιγάς, λέγοντάς του: «κοίτα το, τι φταίει αυτό που γεννήθηκε έτσι;»


Όταν το 1991 μπήκε στην εκκλησία του Watts, ως «ξαναγεννημένος» (born again) χριστιανός, πολλοί τον κοίταγαν με μισό μάτι. Όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει το εκκλησίασμα ήταν παγωμένο. Όταν άρχισε να τους μιλάει όμως για τον Χριστό και πως Εκείνος άλλαξε την ζωή του, ακούστηκαν τα πρώτα "αμήν". Στο τέλος μία κοπέλα ήρθε κοντά του και του ζήτησε να προσευχηθεί γι’ αυτήν, λέγοντάς του «θέλω να γνωρίσω Αυτόν που σε άλλαξε». Η κοπέλα αυτή ήταν εκείνο το μικρό κοριτσάκι που ο Τζόνι είχε πάρει στην αγκαλιά του πριν χρόνια...


Το 1995 διορίστηκε από τον Johnny Roy Ennis να υπηρετήσει ως διευθυντής της Δυτικής Ακτής της Διεύθυνσης του Εθνικού Συνεδρίου για την φυλετική ισότητα (West Coast Director National Director for the Congress Of Racial Equality). Από τότε, έχει μιλήσει σε αμέτρητα πανεπιστήμια, Λύκεια και εκκλησίες και μιλάει τακτικά στις χριστιανικές οργανώσεις / διακονίες για νέους «Youth Alive» και «Teen Challenge». Κάνει διαλέξεις για το FBI και άλλες υπηρεσίες του νόμου και εκπαιδεύει τους αστυνομικούς στο να κατανοούν την νοοτροπία των λευκών ρατσιστών πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα το πρόβλημα της εσωτερικής τρομοκρατίας.


Ο Johnny είναι σήμερα 50 χρονών.



Αυτό το άρθρο στηρίχθηκε κυρίως στα όσα καταθέτει ο ίδιος ο Lee Clary μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα:

http://www.johnnyleeclary.com/files/page.php?p=2

Αλλά και:

http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Lee_Clary

http://www.religionnewsblog.com/11989


Δείτε το βίντεο:



11 σχόλια:

Γαούτση Μαριάννα είπε...

Φοβερή ομολογία!

"...παρα ανθρωποις τουτο αδυνατον εστιν παρα δε θεω παντα δυνατα."

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική μεταστροφή!

Κοινωνία Ελλήνων είπε...

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ
μηπως υπάξει μεταστροφή και στα δικά μας μυαλά

http://koinonia.yolasite.com/gegonota/--jun-5-2009-3-13-44-pm

Ανώνυμος είπε...

@ Hellas

Τα μυαλά μας μια χαρά είναι. Μάλλον τα δικά σου έχουν οξυνθεί υπερβολικά.
Αυτοί που έφτιαξαν αυτό το βίντεο δεν είναι παρά μια ηλίθια αλητοπαρέα -αν δεν είναι και προβοκάτορες.
Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι πως ο UCC κάνει τέτοιες ηλιθιότητες;
Έννοια σου και ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, ΟΤΑΝ ΘΑ χρειαστεί.
Αλλά σαν τα μούτρα των ανεγκέφαλων του βίντεο, δεν σκοπεύουμε να γίνουμε.

@ Κόκκινε Ουρανέ
Ζητώ συγγνώμη για το ανοίκειο ύφος.

SkyWatcher είπε...

Επειδή έλειπα λόγω εκλογών, απαντάω τώρα.

--Hellas,
Περισσότερο με ανησυχούν και με θλίβουν ορισμένοι Έλληνες παρά κάποιοι Αλβανοί ή "Αλβανοί". Το βάζω σε παρένθεση γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι είναι όντως Αλβανοί. Δεν έκατσα να μελετήσω και να ασχοληθώ ώρα μαζί τους, αλλά η νοοτροπία τους και η φρασεολογία τους μου θυμίζει πιο πολύ εκείνους τους νεαρούς Έλληνες που είδανε τα ματάκια μας να "κοντράρονται με την εξουσία" καίγοντας ελληνικές σημαίες και να βεβηλώνοντας Ναούς και εκκλησάκια.
Ας ανησυχήσουμε λοιπόν κοιτάζωντας καλύτερα τα καθ'ημάς.
Και φίλε μου και μεταστροφή χρειαζόμαστε και ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

--2mnka,
Μια χαρά είναι το ύφος σου.

Ανώνυμος είπε...

Βασικα το κινημα της Κου Κλουξ Κλαν, δημιουργηθηκε σαν αμυνα των Νοτιων λευκων, μετα την ηττα τους στον εμφυλιο. Ηταν κατι σαν αυτοαμυνα εναντιον ακραιων ενεργειων απο νεγρους, και ((αντιρατσιστες)) της εποχης. Αργοτερα βεβαια το κινημα εκφυλιστηκε, π.χ. καψιμο εκκλησιων, κ.α. Οπως και να εχει χειροτερη πληγη στις Η.Π.Α ειναι αντιστοιχα κινηματα των νεγρων, π.χ. Μαυροι Πανθηρες, με τρομαχτικα εγκληματα και κτηνωδιες κατα των λευκων οι οποιοι εχουν και την υποστηριξη του συστηματος, παρα μερικοι λευκοι της ΚΚΚ.

SkyWatcher είπε...

Καταρχάς το άρθρο αυτό αναφέρεται στην μεταστροφή ενός ανθρώπου, όπως αυτός την καταθέτει.
Σχετικά με την ΚΚΚ, ξέρω πολύ καλά γιατί ξεκίνησε. Είναι όπως το λες. Μόνο που δεν ήταν "αντιρατσιστές" (με την ρομαντική έννοια της λέξης) αυτοί που έκαναν τις ακραίες ενέργειες. Ήταν αιμοδιψείς και περιθωριακοί τύποι που βρήκαν ευκαιρία μετά την ήττα του στρατού της Συνομοσπονδίας να ταπεινώσουν και να τρομοκρατήσουν τους Νότιους.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω. Ο στρατος των "Γιανκηδων" δεν ηταν και οτι καλυτερο. Οπως ακριβως λες πολλοι ηταν αιμοδιψεις και περιθωριακοι, απλως στην Ελλαδα αυτο ειναι αγνωστο, και ο μεσος Ελληνας πιστευει πως οι Νοτιοι ηταν τερατα που γενοκτονουσαν και κατακρεουργουσαν τους νεγρους, και οι καλοι Βορειοι οικειοθελως θυσιαστηκαν για να τους σωσουν. Επισης απο τα Μ.Μ.Ε σκοπιμως δεν αναφερουν αντιστοιχες οργανωσεις και βιοπραγιες των μαυρων εναντιον των λευκων(οι αρχηγοι των οργανωσεων αυτων λενε στο ακροατηριο τους οτι οι λευκοι ειναι γιοι του Διαβολου, και οτι πρεπει να γενοκτονηθουν...) καθως και την αυξημενη εγκληματικοτητα με εκατονταδες χιλιαδες βιασμους, δολοφονιες, βιοπραγιες εναντιον των λευκων καθε χρονο. Αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα παρα την μεταστροφη του καθε Τζόνι Λι να αυξανετε ο ρατσισμος με την κακη του ενοια, και για αυτο δεν θα ειναι υπευθυνοι καποιοι λευκοι "ρατσιστες".

SkyWatcher είπε...

Φίλε μου, εάν παρακολουθείς τον ΚΟΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, θα έχεις σίγουρα προσέξει ότι υπερασπίζεται το Νότο και την Dixieland, κόντρα στην προπαγάνδα που έχει καταφέρει να περάσει μία τέτοια εικόνα για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο και τους Νότιους.
Αν πας στο προφίλ μου θα δεις και το νέο μπλογκ που φτιάχτηκε ειδικά για το Νότο.
Όλα όσα λες με βρίσκουν σύμφωνο. Το θέμα του μη λευκού ρατσισμού είναι άγνωστο στο πλατύ κοινό. Το θέμα θέλει ψάξιμο. Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ θα το ψάξει. (Αν έχεις πληροφορίες στείλε). Δεν έχω δει ρεπορτάζ για ρατσιστικές ομάδες από την "άλλη πλευρά". Ακόμα μιλάνε για ΚουΚλουξΚλαν. Είδα την εκπομπή του Δανέζη (υπάρχει στο youtube) και η "τρομερή" ΚΚΚ έμοιαζε με παρακμιακή προτεσταντική σέχτα.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά το πηγαίνατε το θέμα μέχρι που μπήκε στη μέση ο -πάντα χρήσιμος- ηλίθιος Ανώνυμος και άρχισε να μας λέει για το ρατσισμό των...μαύρων (νέγρος είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός κι αν έχεις τα κότσια,εσύ Ανώνυμε,να πας να την πεις π.χ. στον Σχορτσιανίτη αυτή τη λέξη).Εκεί με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο μέχρι τώρα αγαπητός Κόκκινος Ουρανός,υποστηρίζει τον ...Αμερικάνικο Νότο και την ...ιδεολογία των Dixies.
Μάλιστα...τι άλλο να πει κανείς,πέρα από το ότι ποτέ δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς πρεσβεύει κάποιος μπλόγκερ,που μέχρι τώρα συμφωνούσα με τις απόψεις του.
Πολύ μεγάλο φάουλ αγαπητέ Κόκκινε Ουρανέ και με είχες κερδίσει ρε γαμώτο !Αλλά να "συμβαδίσω" με κάποιον που συμφωνεί με όσους κρεμούσαν μαύρους και έκαιγαν τα σπίτια τους,όχι,αυτό δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ των ποτών.
Χίλιες φορές μαύρος παρά καθυστερημένος Dixieman.

SkyWatcher είπε...

Ο γέρο νέγρο Τζιμ
σ' ολόκληρο το Χάρλεμ
ε... γέρο νέγρο Τζιμ
κορνέτα δεύτερη
δεν είχε σαν εσένα.

Στίχοι: Γιάννης Νεγρεπόντης
Μουσική: Μάνος Λοΐζος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη

-- Μην το μπερδεύεις με το "nigger".


ΥΓ.1 Φίλος του Νότου ναι. Φίλος της κρεμάλας όχι.

ΥΓ.2 Παρόλα αυτά δεκτή κάθε ένσταση. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Το ιστολόγιο που δεν κρύβει τις αδυναμίες του.

ΥΓ.3 Τα λέμε.

ΥΓ.4 Stay tuned

ΥΓ.5 "Ο Νέγρος Θερμαστής από το Τζιμπουτί" ....