Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Το νέο λεξικό για τους "τρομοκράτες". Για ρίξτε μια ματιά.


Πρόσφατα ένα περίεργο, μικρό άρθρο που διάβασα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ», μου έκανε εντύπωση και μου δημιούργησε ερωτηματικά. Τι μαγειρεύεται άραγε μετά την εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ;


Το άρθρο με τον τίτλο «Η συνομωσία των θεοσυντηρητικών στις ΗΠΑ – Γλιτώσαμε τον Αρμαγεδδώνα!» ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει λόγο για την Αμερική, που σώθηκε «τελευταία στιγμή» (sic) από τον («σωτήρα») Ομπάμα, ο οποίος με την προεδρία του, βάζει τέρμα στα σκοτεινά σχέδια της «Χριστιανικής Δεξιάς», η οποία στήριζε τον Μπους και εργαζόταν στο να στηθεί θεοκρατικό καθεστώς στις ΗΠΑ (!) και να οδηγηθεί η ανθρωπότητα στον Αρμαγεδδώνα και στο πυρηνικό ολοκαύτωμα για να εκπληρωθεί έτσι, η Βίβλος!


Το άρθρο δεν αντέχει κριτικής, καθώς δεν παραθέτει κανένα στοιχείο, κάτι που δεν το συναντάς σε άλλα άρθρα του ίδιου περιοδικού.

Με βάση όμως αυτά που διαβάζω ότι γίνονται τελευταία στις ΗΠΑ, με βάζει σε σκέψεις.


Τι μαγειρεύεται;


--Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για το νέο «Λεξικό» των «εγχώριων εξτρεμιστών» που έκανε πάταγο στις ΗΠΑ και σκεφτείτε μήπως ανήκετε στους νέους «εξτρεμιστές». Στην φωτογραφία ο ¨Αμερικάνος πρόεδρος Ομπάμα και η Τζάνετ Ναπολιτάνο, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας, η οποία και συνέταξε το Λεξικό".

Πηγές: FoxNews και Washington Times

=======================================================

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ («Department of Homeland Security» ή DHS) προσπαθεί κάπως να «τα μαζέψει», μετά από την κριτική που δέχτηκε λόγω μιας έκθεσης που εξέδωσε, στην οποία χαρακτήριζε ως εγχώριους «εξτρεμιστές», διάφορες κατηγορίες πολιτών, από κινήματα που εναντιώνονται στη φορολογία (!) μέχρι κινήματα που υπερασπίζονται το περιβάλλον, είπε ένας ανώτερος υπάλληλος του DHS (Department of Homeland Security) στο κανάλι Fox News.

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε το Μάρτιο και μέσα σε λίγες ώρες ανεκλήθη, είχε τίτλο "Domestic Extremism Lexicon,"(Λεξικό του Εγχώριου Εξτρεμισμού) ήρθε στη συνέχεια ενός αμφισβητούμενου εγγράφου του ίδιου γραφείου, που τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι οι υπάρχει κίνδυνος βετεράνοι του αμερικάνικου στρατού ήταν «ώριμοι» να προχωρήσουν σε στρατολόγηση μελών που θα συγκροτούσαν σε τρομοκρατικές ομάδες.


Το έγγραφο, που αποκάλυψε πρώτη η Washington Times, επιχειρεί να καθορίσει δεκάδες θεωρούμενες «ακραίες» ιδεολογίες στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, καλύπτοντας ένα αρκετά ευρύ φάσμα, βάζοντας μέσα εβραίους εξτρεμιστές, εξτρεμιστές για τα δικαιώματα των ζώων, εξτρεμιστές της «χριστιανικής ταυτότητας», μαύρους αποσχιστικούς εξτρεμιστές, εξτρεμιστές που είναι κατά των αμβλώσεων, ή κατά των μεταναστών, ή κατά της τεχνολογίας (;),εξτρεμιστές για την ανεξαρτησία της Κούβας και εξτρεμιστές που είναι αντίθετη με την φορολογία, για να αναφέρουμε μερικά.


Το 11-σέλιδο «Λεξικό» που καταγράφει τους όρους από το Α έως το W, (δηλ. Α έως Ω) συμπεριλαμβάνει και έξι κατηγορίες «λευκού ρατσισμού»: Νεοναζί, Κου Κλουξ Κλαν, Χριστιανική ταυτότητα, ρατσιστές skinhead, σκανδιναβικός μυστικισμός και άριες (λευκές, νεοναζιστικές) συμμορίες φυλακών.

(Με τον όρο «χριστιανική ταυτότητα» - «Christian Identity», εννοούν ένα ευρύ φάσμα χαλαρά συνδεδεμένων χριστιανών και εκκλησιών με αντισημιτική και ρατσιστική θεολογία, υπό την έννοια μίας ευρωκεντρικής ερμηνείας του Χριστιανισμού).


Ένας «αριστερός εξτρεμιστής» περιγράφεται ως κάποιος που αντιτάσσεται στον πόλεμο ή αφιερώνεται σε περιβαλλοντικά θέματα και στα δικαιώματα των ζώων, ενώ ένας «δεξιός εξτρεμιστής» είναι κάποιος που είναι ενάντια στην άμβλωση ή υπέρ της επιβολής/διασφάλισης των συνόρων.

Οι «εξτρεμιστές της Κουβανικής ανεξαρτησίας» ορίζονται ως εκείνοι που «δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της κομμουνιστικής κουβανικής κυβέρνησης και που προσπαθούν να την υπονομεύσουν μέσω πράξεων βίας, κυρίως μέσα στις ΗΠΑ».


Οι «εξτρεμιστές τoυ Μεξικανικού αυτονομισμού» ορίζονται εκείνοι που υποστηρίζουν την ένοπλη δράση για την ανακατάληψη της Αριζόνα, της Καλιφόρνια, του Νέου Μεξικού και του Τέξας.

Ο «περιβαλλοντικός εξτρεμισμός» περιγράφεται ως τα άτομα, οι ομάδες ή οι ενέργειες που αποβλέπουν στην χρησιμοποίηση της βίας για να σταματήσουν αυτό που θεωρούν ως υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος από τους ανθρώπους.»


Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Amy Kudwa, είπε ότι η έκθεση δεν ήταν επίσημη και δεν είναι εν χρήσει.

«Το λεξικό δεν ήταν επίσημο ούτε πιστοποιημένο και ελεγχόμενο προϊόν του I&A (Identification and authentication) και ανακαλέστηκε μόλις ανακάλυψε η διοίκηση ότι είχε εκδοθεί χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση,» είπε η Kudwa. «Δεδομένου ότι αυτό συνέβη πριν από την τελευταία εμπειρία μας, τα νέα εσωτερικά πρωτόκολλά μας προφανώς δεν είχαν τεθεί σε ισχύ. Ακόμα κι έτσι, αυτό το προϊόν δεν είναι, ούτε και υπήρξε ποτέ, σε επιχειρησιακή χρήση».


(Για προσέξτε τώρα την παρακάτω δήλωση!)

"Το DHS δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες ότι υπάρχουν εγχώριοι ακροδεξιοί τρομοκράτες σήμερα που σχεδιάζουν τρομοκρατικά κτυπήματα ή πράξεις βίας, αλλά οι δεξιοί εξτρεμιστές μπορεί να κερδίσουν νέα μέλη εκμεταλλευόμενοι τον φόβο που υπάρχει για πολλά νέα ζητήματα," είπε η Kuban.

Ο ανώτερος υπάλληλος εσωτερικής ασφάλειας που μίλησε στο Fox News, είπε ότι το γραφείο που δημοσίευσε την έκθεση ενήργησε αυτόβουλα και χωρίς έγκριση και τώρα η Υπηρεσία ανέλαβε τη «χαλιναγώγησή του».


Εκτός από την έκθεση σχετικά με τις απειλές από τη δεξιά πτέρυγα που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα – για την οποία η Γραμματέας του DHS Janet Napolitano (φωτο) ζήτησε συγγνώμη – το DHS απαρίθμησε τις απειλές από την αριστερή πτέρυγα, σε παρόμοια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο.

Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι το «Λεξικό του Εγχώριου Εξτρεμισμού» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιδεολογιών.

Μια επεξήγηση στην αρχή του εγγράφου, λέει ότι το γλωσσάριο προορίζεται να παρέχει «ορισμούς για τους βασικούς όρους και τις φράσεις που εμφανίζονται συχνά στην ανάλυση του DHS που εξετάζει τη φύση και το πεδίο της απειλής που ο ημεδαπός, μη-ισλαμικός εξτρεμισμός αποτελεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες.»


Οι συντάκτες έγραψαν ότι «το DHS/I&Α σκοπεύει, αυτές οι βασικές πληροφορίες να βοηθήσουν την ομοσπονδιακή, την πολιτειακή, την τοπική και την φυλετική εσωτερική ασφάλεια και τους αρμόδιους για την επιβολή του Νόμου, στις ενέργειές τους».

Οι ορισμοί είναι μάλλον ευρείς και προφανώς ήγειραν αντιρρήσεις μέσα στην υπηρεσία.


Σύμφωνα με το έγγραφο, παραδείγματος χάριν, οι εξτρεμιστές της αντίστασης στη φορολογία είναι άνθρωποι που «πιστεύουν ακράδαντα ότι οι φόροι παραβιάζουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα… Μέλη (αυτής της ομάδας) ήταν γνωστοί για την υποστήριξή τους ή και την ανάμειξή τους σε ποινικές πράξεις και στο σχεδιασμό βίαιων και τρομοκρατικών ενεργειών, στην προσπάθεια να προωθήσουν του εξτρεμιστικούς τους στόχους.»


Το έγγραφο επίσης καθορίζει τα «εναλλακτικά μέσα (media)» σαν κάτι επικίνδυνο -- αν και ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει τα blogs και δημοφιλή μέσα δημοσίευσης, όπως η «New York's Village Voice.»

«Εναλλακτικά μέσα» είναι «ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις διάφορες πηγές πληροφοριών που παρέχουν ένα φόρουμ συζήτησης για τις ερμηνείες των γεγονότων και των ζητημάτων που διαφέρουν ριζικά από εκείνες που παρουσιάζονται στα ΜΜΕ» λέει η έκθεση.


Δείτε ένα βίντεο που στην αρχή κάνει λόγο για το «Λεξικό» και μετά για το νέο Νόμο περί «εγκλημάτων μίσους» που έγραψε σχετικά και ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. (βλ.Νέος νόμος στις ΗΠΑ προστατεύει παιδόφιλους και λοιπούς "εναλλακτικούς")

Αν είσαι κατά των εκτρώσεων, κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων, κατά της λαθρομετανάστευσης, κατά της οικονομικής κρίσης, κατά Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Παγκόσμιας Τάξης…και αν είσαι διαχειριστής "εναλλακτικού" blog... είσαι στο στόχαστρο του νόμου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη, εγώ που προσυπογράφω όλα τα παραπάνω κι ενδιαφέρομαι και για το περιβάλλον και για τα δικαιώματα των ζώων -για να μην αναφέρω ότι γράφω και σε μπλογκ!- είμαι ο απόλυτος αριστερο-δεξιός εξτρεμιστής!
Ωιμέεεεεεεε...
Πάω χαμένη!

Ο εχθρός του κράτους, από δω και πέρα, είναι ο πολίτης και προετοιμάζονται.
Προφανώς το λεξικό ήταν προορισμένο για εσωτερική υπηρεσιακή χρήση κι όχι για να κυκλοφορεί δημόσια.