Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

"Γιατί γιατρέ μου φοβάμαι το εμβόλιο;"


- ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι το καινούργιο εμβόλιο ασφαλές;

- ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι, γιατί είναι φτιαγμένο με την ίδια μέθοδο που φτιάχνονται τα εμβόλια εδώ και δεκάδες έτη. Οι κίνδυνοι από το εμβόλιο είναι πολύ μικροί».


Από συνέντευξη που έγινε στην κ. Εύα Ματζουράνη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής Παν/μίου Κρήτης, προσωρινά υπεύθυνη για τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα (μη μεταδοτικά) στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, στη Γενεύη, και δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (27-9-2009).


ΟΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ...


Διαπρεπής Ιατρός υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της γρίπης θα προκαλέσει 60.000 θανάτους στην Γαλλία!

Διαπρεπής Γάλλος ιατρός υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της Γρίπης των Χοίρων (Η1Ν1), είναι λίαν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ότι εάν εφαρμοσθή ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού στη Γαλλία, τότε θα υπάρξει ένας νεκρός για κάθε 1.000 άτομα που θα λάβουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, δηλαδή περίπου 60.000 νεκρούς…!

Ο Dr Marc Girard, ο οποίος είναι ειδικός στις παρενέργειες των φαρμάκων και ιατρός πραγματογνώμονας στα γαλλικά δικαστήρια, δηλώνει στην γαλλική τηλεόραση ότι το εμβόλιο της «γρίπης των χοίρων» θα μπορούσε να προκαλέσει 60.000 θανάτους στη Γαλλία, ιδίως μεταξύ των νέων, των παιδιών και των εγκύων γυναικών

Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι που προωθούν εμβόλιο της «γρίπης των χοίρων», το κάνουν γιατί έχουν διασυνδέσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από το βίντεο που ακολουθεί και είναι στα γαλλικά:

«Πρόκειται για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε σε τόσο ερασιτεχνικές συνθήκες που πρώτη φορά βλέπω. Ας κάνουμε την απαισιόδοξη υπόθεση: ένας θάνατος σε κάθε 1.000 ασθενείς. Υπάρχουν σχέδια για τον εμβολιασμό 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, (στην Γαλλία), έτσι έχετε ήδη 60.000 θανάτους, και για αυτή την φορά, πρόκειται για νέους, παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Δημοσιογράφος: «Αυτό που λέτε είναι σοβαρό, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ετοιμάζονται να κάνουν το εμβόλιο και εσείς, λέτε:« Δεν πρέπει να πάρετε το εμβόλιο!».

«Ναι, πρόκειται για ένα εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί με μεγάλη ταχύτητα σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Υπάρχει ανάγκη να επιστραφεί πίσω με την υποχρέωση οι πολιτικοί άμεσα να προστατεύσουν τους πολίτες από την επιθυμία της φαρμακευτικής βιομηχανίας να βγάλει χρήματα από όλα αυτά τα εμβόλια. Υπάρχει ο νόμος για τον κοινό κώδικα υγείας, από το 2007 και ο οποίος υποχρεώνει όλους όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας και οι οποίοι εκφέρουν μία γνώμη, να αποκαλύψουν τα συμφέροντά τους. Ο νόμος αυτός γελοιοποιείται κάθε μέρα. Όλους τους ανθρώπους που βλέπετε να λένε: «η γρίπη είναι πολύ σοβαρή», έχουν συμφέροντα, ακολουθούν τα συμφέροντά τους και γι 'αυτό λένε αυτά που λένε. Η διοίκηση της δημόσιας υγείας είναι ένα παράδειγμα για μας να δούμε πως παραβιάζεται, σε καθημερινή βάση, ο νόμος. Είμαι ειδικός ιατρός και είμαι αντίθετος με τα φάρμακα που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Αυτό το εμβόλιο δεν έχει μόνο παραχθεί με κακό τρόπο: δεν έχει καθόλου παραχθεί!

Δείτε το βίντεο:


Οι παρασκευαστές του εμβολίου για τη γρίπη, αρνούνται να εμβολιαστούν !

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ερευνητή δημοσιογράφου Wayne Madsen στο RT, (Russia Today), ακόμη και επιστήμονες που συντέλεσαν στην παραγωγή του εμβολίου λένε ξεκάθαρα πως δεν έχουν σκοπό να το κάνουν οι ίδιοι και συμβουλεύουν τους φίλους και τις οικογένειες τους να το αρνηθούν επίσης!!


Πηγή: AlterMedia Info


Δείτε το βίντεο:




Γιατροί του ΙΚΑ: Αρνούνται το εμβόλιο

Έντονες επιφυλάξεις για την ασφάλεια του εμβολίου για τη νέα γρίπη εκφράζουν οι γιατροί και οι οδοντίατροι του ΙΚΑ, καθώς επτά στους δέκα δηλώνουν πως θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο της νέας γρίπης.

Στο αποτέλεσμα αυτό κατέληξε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Πειραιά. Η έρευνα έγινε το διάστημα 24-31 Αυγούστου και πήραν μέρος 152 από τους συνολικά 560 γιατρούς που υπηρετούν στις τοπικές μονάδες υγείας του ιδρύματος σε Α' και Β' Πειραιά.

Στο ερώτημα «Προτίθεστε να εμβολιαστείτε με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης», το 66% απάντησε αρνητικά, μόνο το 14% θετικά ενώ το 20% δήλωσε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της νέας γρίπης.


Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=80624


Βρετανία: έκθεση-SOS της κυβέρνησης για το εμβόλιο


Αυστηρή προειδοποίηση ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη μπορεί να συνδέεται με μια θανατηφόρα ασθένεια του νευρικού συστήματος, έστειλε η βρετανική κυβέρνηση με επιστολή της σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μail on Sunday».

Η επιστολή από την Υπηρεσία Προστασίας Δημόσιας Υγείας (HPA) προτείνει να γίνει ενημέρωση των πολιτών πριν εμβολιαστούν, καθώς τον Οκτώβριο το πρώτο στάδιο ανοσοποίησης αναμένεται να εφαρμοστεί σε 13 εκατ. ανθρώπους.

Η Υπηρεσία ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS), η οποία είναι πιθανόν να προκαλείται από το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων.

Το σύνδρομο επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

«Άνθρωποι- πειραματόζωα»

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, ειδικοί προειδοποιούν σήμερα ότι το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βρετανία τον Οκτώβριο «θα χρησιμοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους ως πειραματόζωα».

Όπως δήλωσε ο δρ Τομ Τζέφερσον, ειδικός στα εμβόλια, «κάθε νέο εμβόλιο συμπεριφέρεται διαφορετικά απ΄ ό,τι περιμένουμε. Ίσως υπάρχει σύνδεση με το GΒS, κάτι που απευχόμαστε. Μπορεί όμως να συνδέεται με κάτι εντελώς διαφορετικό».

Ένας άλλος γιατρός όμως, ο δρ Ρίτσαρντ Χάλβορσεν, διευκρινίζει ότι «όσοι έχουν ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τη γρίπη των χοίρων παρά από τις παρενέργειες του εμβολίου. Θα ήταν όμως τραγικό να επαναλαμβάναμε το παράδειγμα της Αμερικής και να καταλήγαμε με περισσότερα θύματα από το εμβόλιο παρά από τον ιό».


Πηγή: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=7212&la=1


Βρετανία: Το 50% των γιατρών αρνούνται το εμβόλιο.

Έως και το 50% των οικογενειακών γιατρών στην Βρετανία δεν θέλουν να εμβολιασθούν κατά της γρίπης των χοίρων.

Οι οικογενειακών γιατροί (τους λένε GP's = General Practioners) θα είναι οι πρώτοι στη σειρά που θα «τρυπηθούν» με το εμβόλιο, αλλά ήδη πολλοί έχουν κάνει πίσω, αν και θα προσφέρουν το εμβόλιο στους ασθενείς τους.

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα εκείνων που θα «τρυπήσουν» με το εμβόλιο πιστεύουν ότι αυτό δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Οι περισσότεροι επίσης κρίνουν ότι η γρίπη έχει αποδειχθεί, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ότι είναι ήπια, έτσι ώστε το εμβόλιο δεν είναι απαραίτητο.

Κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες επέκριναν τους γιατρούς, οι οποίοι για την απόφασή τους να μην χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο, καθώς ισχυρίζονται ότι έτσι θα θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ασθενείς χωρίς λόγο.

Μία άλλη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ των νοσοκόμων, έδειξε ότι το ένα τρίτο δεν θα δεχθούν να εμβολιασθούν κατά της γρίπης των χοίρων.

Άλλη δημοσκόπηση που έγινε για το περιοδικό Pulse, διαπίστωσε ότι το 49% των γιατρών θα απορρίψουν το εμβόλιο, ενώ ένα 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1208716/Half-GPs-refuse-swine-flu-vaccine-testing-fears.html

Δείτε το βίντεο


Γιατροί στην Γερμανία προειδοποιούν για επικίνδυνα αντιγριπικά εμβόλια και φάρμακα.

Στα τέλη Ιουλίου 2009, στην Γερμανία, η «Ένωση Γιατρών για ατομική απόφαση περί εμβολίων», («Ärzte für individuelle Impfentscheidung e.V.»), που αποτελεί μία ένωση Γερμανών ιατρών που έχουν ως στόχο την ορθή ενημέρωση του κοινού, ώστε να είναι δυνατή η ελεύθερη, ατομική απόφαση σχετικά με το αν εμβολιαστεί κανείς ή όχι, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Γρίπη των χοίρων» - ακίνδυνη για τους περισσότερους, κερδοφόρα για λίγους" (τίτλος πρωτοτύπου: Die SchweineGrippe - harmlos für die meisten lukrativ für wenige)

Μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρει:

Με ταχείες διαδικασίες θα εγκριθούν σε λίγο καιρό στην ΕΕ νέα εμβόλια, τα οποία έχουν ως στόχο την παρεμπόδιση της νόσησης από τον ιό της «γρίπης των χοίρων»- Η1Ν1. Χωρίς προηγούμενο κλινικό έλεγχο θα χορηγηθούν αυτά τα εμβόλια σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε ένα έγγραφο έγκρισης της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φαρμάκων, αναφέρεται «πως κατά το παρόν επίπεδο γνώσης δεν μπορεί να υπάρχει μία σφαιρική πληροφόρηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου σε κανονική χρήση».

Ο πήχης τοποθετείται εξ αμελείας (επικίνδυνα) χαμηλά και αυτό παρόλο που η νόσος σε όλες τις χώρες της ΕΕ μέχρι τώρα εμφανίζει, σχεδόν δίχως εξαίρεση, μία ήπια μορφή (οι περισσότεροι ασθενείς γίνονται καλά, πριν να διασφαλιστεί η διάγνωση ύπαρξης Η1Ν1).

Αφού πρώτα προσάρμοσε η ΠΟΥ τον ορισμό της πανδημίας ειδικά για την περίπτωση της γρίπης Η1Ν1 τον περασμένο Μάϊο (για να μπορεί να χαρακτηριστεί η Η1Ν1 ως πανδημία, διαγράφηκε το μέχρι τότε απαραίτητο χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας της λοίμωξης) εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες παραδίδουν το «παιχνίδι» στα χέρια των σχετικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, μολονότι κατά τα περασμένα χρόνια ανεξάρτητοι ειδικοί έθεταν ολοένα και περισσότερο υπό αμφισβήτηση το επιστημονικό υπόβαθρο των εμβολίων γρίπης και των αντιιϊκών φαρμάκων ενάντια στη γρίπη.

Τα κέρδη είναι όμως τεράστια και έτσι η πίεση της βιομηχανίας ειδικά σε αυτό τον τομέα είναι ισχυρότατη.

Σύμφωνα με τον Tom Jefferson, ειδικό στα εμβόλια, ο κίνδυνος από τη γρίπη των χοίρων έχει ολοσχερώς υπερεκτιμηθεί, αλλά συνειδητά προκαλείται πανικός, διότι κατ΄αυτό τον τρόπο «κάποιοι» μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά χρήματα. Πράγματι οι εταιρίες Roche,GlaxoSmithKline, Baxter, ως σχετικές φαρμακευτικές σημείωσαν μεγάλα κέρδη στο χρηματιστήριο.

Η «Ένωση Γιατρών για ατομική απόφαση περί εμβολίων» προειδοποιεί τόσο για τους κινδύνους του εμβολιασμού, όσο και για τη θεραπεία με Tamiflu®.

Παράλληλα με τις νευρολογικές επιπλοκές, ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει επίσης:

* αλλεργικές αντιδράσεις,

* να δυσχεράνει την πορεία του άσθματος,

* να αυξήσει τη γενικότερη ευαισθησία/προδιάθεση για νόσηση και

* να ευνοήσει τη δημιουργία αυτοάνοσων νοσημάτων (που προκαλούνται από την «επίθεση» του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στο ίδιο το σώμα, σημ. μτφ.).


Πηγή: http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/08/blog-post_23.html



Είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της γρίπης; Ρώτα έναν από τους κατασκευαστές του εμβολίου….

Do Flu Shots Work? Ask A Vaccine Manufacturer.


Στο τέλος γίνεται η ερώτηση: «Εσείς το πήρατε το εμβόλιο;»

«Εγώ; Όχι, Εεε. Γιατί αλήθεια, με ρωτάτε;»…


---Δύο ενημερωτικά blogs που ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα της γρίπης (το πρώτο στα ελληνικά και το δεύτερο στα αγγλικά) :

http://neagripi.blogspot.com/


http://swineflu-watch.blogspot.com/


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ιστολόγιο που προτείνεται
http://neagripi.blogspot.com/
ασχολείται και με θέματα Νέας Εποχής(ανορθόδοξες θεραπευτικές μεθόδους της Νέας Εποχής όπως το ρέϊκι). Στην ανατολή φιλοσοφία και θρησκεία ταυτίζονται. Η ανατολική φιλοσοφία δεν αναπτύχθηκε όπως η φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων αλλά είναι άμεσα συνυφασμένη με την θρησκεία τους.
Για το ρέικι δείτε
"Ρέικι: θεραπεία ή αποκρυφισμός;"
(Ελένη Ανδρουλάκη, Καθηγήτρια)
http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=700
Άρθρα για τις "εναλλακτικές θεραπείες":
http://www.alopsis.gr/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=22
Ορθόδοξη βιβλιογραφία για αυτά τα θέματα:
Αθανασίου Αβραμίδη Ανορθόδοξες Θεραπευτικές Μέθοδοι της Νέας Εποχής εκδόσεις Φωτοδότες
Ο Αντωνίος Αλεβιζόπουλος στο βιβλίο του Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, Νέα Εποχή (σελίδα 164)αναφέρει ότι:
"Οι τεχνικές των Ιαπωνικών αυτών θρησκειών στηρίζονται στην ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ άποψη πως κάθε άνθρωπος είναι μια παγκόσμια φλόγα με την οποία μπορούμε να ερχόμαστε σε απευθείας σύνδεση και να τη δραστηριοποιούμε"...
Η σανσκριτική λέξη "ΝΑMASTE" (στο βίντεο του ιστολογίου που παραπέμπει το ιστολόγιο για τη "νέα γρίπη" στην ενότητα "Ρέικι")
λέει ότι σημαίνει "προσκυνώ το θείο μέσα σου" δηλώνει την αντιχριστιανική και ειδωλολατρική πεποίθηση της Νέας Εποχής ταυτίσεως του Δημιουργού με τα δημιουργήματα. Η Ορθόδοξη Θεολογία μας πληροφορεί ότι ο Θεός αν και βρίσκεται παντού ΔΕΝ συγχέεται η Ουσία Του με τα δημιουργήματα. Το μόνο καταληπτό της Ουσίας του Θεού είναι το ότι είναι ακατάληπτη.

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ φίλε (ή φίλη),

Όσο μπόρεσα να κοιτάξω, το blog http://neagripi.blogspot.com/ περιέχει άρθρα και βίντεο σχετικά με τη νέα γρίππη.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι σύνδεσμοι, όπως το "Reiki love" που ξεκάθαρα οδηγούν αλλού...

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ νομίζω ότι είναι γνωστό ότι ΔΕΝ ενστερνίζεται απόψεις, θεωρίες, δοξασίες και πρακτικές που εντάσσονται στον ευρύτερο χώρο του κινήματος της Νέας Εποχής (New Age), μεταξύ των οποίων είναι και το reiki και όλες αυτές οι ανορθόδοξες θεραπευτικές μέθοδοι.

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ έχει βέβαια, ως σύνδεσμο (link) το κύριο ιστολόγιο της κατόχου των παραπάνω ιστολογίων, καθώς αυτό περιέχει "εναλλακτική πληροφόρηση" και άρθρα για προβληματισμό.
Όπως έχω γράψει και για ΟΛΟΥΣ τους συνδέσμους του blog, αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα.

Σε ευχαριστώ πάντως για την παρέμβασή σου και τις πληροφορίες που έδωσες, πολλές από τις οποίες τις έχω υπόψιν μου.