Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Πέθανε η Elizabeth Clare Prophet - Ιδρύτρια της σέκτας "Παγκόσμια Θριαμβεύσουσα Εκκλησία"


Πέθανε σε ηλικία 70 ετών, από τη νόσο του αλτσχάϊμερ, η Elizabeth Clare Prophet - Ιδρύτρια της «Παγκόσμιας και Θριαμβεύουσας Εκκλησίας» (Church Universal and Triumphant) η οποία έγινε γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για τις προετοιμασίες που έκαναν οι οπαδοί της «για τον επερχόμενο πυρηνικό Αρμαγεδώνα».


Η Elizabeth Clare Wulf (το Prophet το πήρε από το σύζυγό της Mark L. Prophet, που πέθανε στις 26 Φεβρουαρίου 1973) γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1939, στο Red Bank του New Jersey των ΗΠΑ. Μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον οπαδών της λεγόμενης «Χριστιανικής Επιστήμης» (Christian Science).

( Σ.Σ. Την «Χριστιανική Επιστήμη» ίδρυσε το 1875 η Μαίρη Μπέικερ Έντι.

Ο Ιησούς δεν ήταν ο Χριστός, αλλά ένας άνθρωπος που φανέρωνε «την ιδέα του Χριστού». Ο Ιησούς δεν ήταν Θεός και ο Θεός δεν μπορεί ποτέ να γίνει άνθρωπος ή σάρκα. Δεν υπέφερε για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Δεν πέθανε στον σταυρό. Δεν αναστήθηκε σωματικά. Δεν θα ξαναγυρίσει στην κυριολεξία. Ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι καταστάσεις του νου... Είναι μερικές από τις δοξασίες της «Χριστιανικής Επιστήμης»).


Όπως είχε δηλώσει στους «The Times» το 1980, σε ηλικία 9 ετών είχε πάει "σε όλες τις εκκλησίες της πόλης" και το μόνο που διαπίστωσε ήταν καμιά δεν δίδασκε «ολόκληρη την αλήθεια». Την έλκυσε τελικά η «Χριστιανική Επιστήμη», επειδή έδινε έμφαση στην θεραπεία, κάτι που την απασχολούσε καθώς έπασχε από επιληψία.

(Σ.Σ. Τα μέλη της «Χριστιανικής Επιστήμης» δεν χρησιμοποιούν γιατρούς αλλά «θεραπευτές». Η «θεραπεία» προέρχεται από τη συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί κανείς να ασθενήσει ή να πληγωθεί και ότι το σώμα είναι αδύνατον να αρρωστήσει, να υποφέρει πόνο ή να πεθάνει. Η ύλη άλλωστε, είναι ψευδαίσθηση για τους οπαδούς της «Χριστιανικής Επιστήμης»).


Η Prophet κλήθηκε "Γκουρού Mα" ("Guru Ma") από τους οπαδούς της, που πιστεύουν ότι λάμβανε "οδηγίες" από "αναληφθέντες κυρίους" όπως ο Ιησούς, ο Βούδας και ο Σεν Ζερμαίν. Αποσύρθηκε το 1999 από τον ενεργό ρόλο στην εκκλησία, η οποία είχε κάποτε περίπου 50.000 μέλη.

Το 1963 η Clare παντρεύτηκε τον Prophet, ο οποίος το 1958 είχε ιδρύσει την οργάνωση «Summit Lighthouse», («Φάρος στην κορυφή») που δίδασκε πρακτικό πνευματισμό (spirituality) ανακατεμένο με δοξασίες από όλες τις θρησκείες.

Μετά τον θάνατο του Mark Prophet, το 1973, τα ηνία της οργάνωσης ανέλαβε η Elizabeth Clare Prophet που μετά το 1975 της έδωσε το σημερινό της όνομα.


Το 1981, η οργάνωση αγόρασε ένα απομακρυσμένο οικόπεδο, 12.000 εκταρίων στη Μοντάνα κοντά στο Yellowstone National Park.

Η Prophet και οι στενοί συνεργάτες της και οι οπαδοί άρχισαν να κινούνται προς την Μοντάνα το 1983. "Αισθανθήκαμε ότι οδηγηθήκαμε θεϊκά εδώ», είπε στους The Times το 1987.



Το 1986 ένας πρώην οπαδός της εκκλησίας, ο Gregory Mull, που είχε διωχθεί και στράφηκε δικαστικά κατά της Prophet και της εκκλησίας, ισχυρίστηκε ότι είχε υποβληθεί σε μια μορφή ελέγχου της σκέψης.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, έγινα αναφορές στον Τύπο ότι η Prophet είπε ‘ότι αναμένεται πυρηνική επίθεση από την Σοβιετική Ένωση, και τουλάχιστον 2.000 οπαδοί κατευθυνθήκαν προς το ράντσο της Μοντάνα, αποθηκεύοντας όπλα και εφόδια. Στο ράντσο υπήρχε ένα μεγάλο υπόγειο καταφύγιο για την περίπτωση που θα έπεφταν πυρηνικές βόμβες.

Αργότερα, το 1991, η Prophet είπε στους Times, ότι οι εφημερίδες είχαν διαστρεβλώσει τα λόγια της, "κατασκευάζοντας ότι, δήθεν, είχα προβλέψει το τέλος του κόσμου. Ακόμη και αν γίνει πυρηνικός πόλεμος, πιστεύω ότι μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν νομίζω ότι είναι το τέλος του πλανήτη. "


Οι πεποιθήσεις της οργάνωσης συνδύαζαν πτυχές των σημαντικότερων θρησκειών αναμεμειγμένων με τη δυτική φιλοσοφία και το μυστικισμό.

Παρά την ασθένεια (Αλτζχάιμερ) της Prophet, τα βίντεο και τα γραπτά της συνέχισαν να κυριαρχούν στη διδασκαλία της συγκεκριμένης εκκλησίας, η οποία έχει μετασχηματιστεί σε μια Νεοεποχίτικη εκδοτική επιχείρηση και ένα «πνευματικό πανεπιστήμιο».


Η Elizabeth Clare Prophet έλεγε: “πριν από 4000 χρόνια, περάσαμε στην εποχή του Κριού. Η εποχή αυτή έφερε την κατανόηση του Θεού ως Πατέρα, ως Νομοθέτη. Πριν από 2.150 περίπου χρόνια περάσαμε στην εποχή των Ιχθύων. Η εποχή αυτή έφερε τη συνειδητοποίηση του Θεού ως Υιού και σημαδεύτηκε από τον ερχομό του Ιησού Χριστού ως εκπροσώπου του Υιού, του Τιφερέτ. Σήμερα περνάμε στην εποχή του Υδροχόου. Η εποχή αυτή θα σημαδευτεί από μια οικουμενική κατανόηση του Αγίου Πνεύματος και της Θεϊκής Μητέρας.”.


Για την οργάνωση «ο Θεός είναι Πατέρας-Μητέρα, ένα ανδρόγυνο σύνολο», «τα πάντα είναι Θεός» και τα μέλη προσπαθούν «να πραγματώσουν τη συνειδητότητα του Θεού», ασπαζόμενοι το δόγμα των «ανυψωμένων (αναληφθέντων συνηθίζεται να λέγεται) δασκάλων» και της «μετενσάρκωσης».

(Σ.Σ. Οι «αναληφθέντες δάσκαλοι», σύμφωνα με τις νεοεποχίτικες δοξασίες, «είναι πλάσματα ανώτατης εξέλιξης. Κάποιοι έχουν ενσαρκωθεί στη Γη, φέρνοντας γνώση, σοφία και φως ώστε να μας καθοδηγήσουν προς την εξέλιξη μας» Ο Ιησούς Χριστός θεωρούν ότι είναι και αυτός ένας τέτοιος «δάσκαλος». Τον ονομάζουν δε Σανάντα...).-


Διδάσκουν ότι οι αρχάγγελοι έχουν τα θηλυκά ταίρια τους.

Υπάρχουν «Άγγελοι της Προστασίας, Άγγελοι της Φώτισης, της Αγάπης, της Καθοδήγησης, της Θεραπείας, της Ειρήνης, της Χαράς» κτλ. τους οποίους μπορούμε να διατάξουμε να μας χαρίσουν «πνευματικά δώρα, ανάλογα με την « ...ειδίκευση» του κάθε «αγγέλου». Σε άλλον απαιτήστε «προστασία από κινδύνους, από τροχαία δυστυχήματα, διαρρήξεις», σε άλλον «να περάσετε εξετάσεις», σε άλλον «βοήθεια στις σχέσεις με τους άλλους», σε άλλον «θεραπεία του σώματος και της ψυχής», μέχρι και «βοήθεια για να προγραμματίσετε την αγορά μιας κατοικίας».

Στις επικλήσεις με τις οποίες προστάζουν τους αγγέλους, χρησιμοποιούν φράσεις όπως «Εις το όνομα του δικού μου Αληθινού Εαυτού και του Ιησού Χριστού καλώ τους αγγέλους να ...και ζητώ ...», «ΕΓΩ ΕΙΜΙ η ανάσταση και η ζωή της τέλειας υγείας μου που γίνεται πραγματικότητα τώρα», «ΕΓΩ ΕΙΜΙ το αγνό, ακτινοβόλο Θείο σχέδιο της ύπαρξής μου, ΕΓΩ ΕΙΜΙ η πραγματική Αγάπη, ΕΓΩ ΕΙΜΙ Φως, ΕΓΩ ΕΙΜΙ η Θεία Παρουσία, ΕΓΩ ΕΙΜΙ η τελειότητα του Θεού».


Βιβλία της Prophet είναι το "Climb the Highest Mountain", που το έγραψε μαζί με το Mark Prophetτο 1972 και το "The Lost Years of Jesus" που έγραψε το 1984.


Τέλος η Prophet δίδασκε ότι η ελίτ των δυνατών του κόσμου βρίσκονταν πίσω από όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκρούσεις του εικοστού αιώνα. Συνήθιζε να την ονομάζει «"Διεθνής καπιταλιστική / κομμουνιστική συνωμοσία". Θεωρούσε ότι χρηματοδότες της Wall Street, όπως ο Rockefeller, ο Morgan και άλλοι βοήθησαν την επανάσταση των Μπολσεβίκων και ακόμη και τους Ναζί, ως μέρος του σχεδίου τους για πλούτο και την εξουσία.

Πίστευε ότι πολλά από τα απρόσωπα της διεθνούς ελίτ ήταν ότι ενσαρκωμένοι έκπτωτοι άγγελοι ή Nephilim που προσπαθούσαν να διατηρήσουν τα παιδιά του Θεού "υπηρέτες τους.

Τέλος πίστευε ότι η Αμερική ήταν ένα «θεϊκά εμπνευσμένο» έθνος, ενώ δεν είχε σε εκτίμηση τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (όπου είχε εργαστεί στα νιάτα της ως βοηθός φωτογράφου αντιπροσώπων).


Πηγές:

www.latimes.com

www.orthodox-world.pblogs.gr

www.wikidedia.org

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: