Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

«Ο κόσμος χρησιμοποιείται ως ένα τεράστιο πειραματόζωο» δηλώνει ο Πρόεδρος Επιτροπής Εμβολιασμών του νοσοκομείου Αγ. Παύλος που παραιτήθηκε


Αίσθηση προκαλεί η παραίτηση του μέχρι σήμερα επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, Στράτου Πλωμαρίτη, εξαιτίας των ενστάσεων που διατυπώνει σε σχέση με το μαζικό εμβολιασμό.


«Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τη στιγμή που δεν θα το κάνω εγώ» δήλωσε, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του.

"Δεν έχει επαρκώς εκτιμηθεί σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του. (...) Ο κόσμος χρησιμοποιείται ως ένα τεράστιο πειραματόζωο" υπογραμμίζει μπροστά στην κάμερα του ALPHA ο κος Πλωμαρίτης τασσόμενος με όσους έχουν εκφράσει ήδη την αντίρρησή τους στο εμβόλιο που παρασκευάστηκε στο "άψε - σβήσε" και αποφέρει σε ορισμένες φαρμακευτικές αρκετά εκατομμύρια.


Από την άλλη πλευρά, το ρεπορτάζ του ALTER στάθηκε στην προτροπή του Υπουργείου Υγείας και της υπεύθυνης εθνικής επιτροπής για εμβολιασμό και μάλιστα το γρηγορότερο. Η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλου μάλιστα χρησιμοποίησε ως κίνητρο τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ουκρανία στην προσπάθειά της να πείσει, τρομοκρατώντας, για την αναγκαιότητα εμβολιασμού.


Οι ενστάσεις του κ. Πλωμαρίτη εστιάζονται σε τέσσερα σημεία:

«Κατ΄ αρχάς πρόκειται για ήπιας μορφής γρίπη.

Δεύτερον, το περασμένο διάστημα το Νότιο Ημισφαίριο πέρασε χειμώνα με γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να συμβεί τίποτα από τα τρομολάγνα σενάρια.

Τρίτον, το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του. Άλλωστε, οι ίδιες οι εταιρείες που το παρασκευάζουν λένε ότι όλα θα φανούν από τη χρήση του. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα φάρμακο πειραματικό και πιστεύω ότι δεν μπορούμε να πειραματιστούμε με το σύνολο της κοινωνία.

Τέταρτον, βρισκόμαστε ήδη σε περίοδο έξαρσης της νέας γρίπης και συνεπώς μια μερίδα πολιτών έχει ήδη νοσήσει και άρα δημιουργήσει αντισώματα.


Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι πέρασαν τη γρίπη χωρίς συμπτώματα, ενώ σε πολλούς από τους πολίτες με ήπια συμπτώματα που κατέφυγαν στα νοσοκομεία δεν κάναμε καν το τεστ, όπως ορίζουν οι σχετικές οδηγίες. Πώς μπορούμε λοιπόν να ρισκάρουμε να εμβολιάσουμε κάποιους που πέρασαν την ασθένεια, όσο ασφαλές κι αν είναι το εμβόλιο; Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο όνομα της κατανάλωσης μεγάλου αριθμού εμβολίων», τονίζει.

Απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχτεί διότι η παραίτησή του έχει διχάσει τον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο και πολλοί διστάζουν να εμβολιαστούν είπε: «ο καθένας έχει τις απόψεις του και εγώ τις σέβομαι»


Εντωμεταξύ....

Η επίσημη έναρξη του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, (χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου) δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, την ώρα που οι πολίτες που μολύνονται από τον νέο ιό Α (Η1Ν1) πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά.

Κι όμως, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας οι επαγγελματίες υγείας εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στο πανδημικό εμβόλιο. Είναι ενδεικτικό πως στο εμβολιαστικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού δεν χορηγήθηκαν περισσότερα από 79 εμβόλια- από αυτά τα 20 έλαβαν χρόνια πάσχοντες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως στους διαδρόμους του ίδιου νοσοκομείου κάποιοι μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με τον τίτλο «Η Νέα Γρίπη- ο φόβος και η business». «Κατ΄ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται αρνητικό κλίμα και συνεπώς είναι φυσικό να παρατηρούνται αντιστάσεις», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μάριος Λαζανάς παθολόγος- λοιμωξιολόγος και διευθυντής του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος του νοσοκομείου.


Μάλιστα, στο ερώτημα εάν αναμένει υψηλότερη προσέλευση τις επόμενες ημέρες, ο κ. Λαζανάς εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος- «Εκτός κι αν οι επαγγελματίες υγείας πειστούν σταδιακά από τα ίδια τα γεγονότα» λέει Στον «Ευαγγελισμό», δηλαδή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, εμβολιάστηκαν περίπου 60 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ στο Γενικό Κρατικό ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος κ. Παναγιώτης ΓαργαλιάνοςΚακολύρης εμβολίασε περίπου 50- 55 γιατρούς και νοσηλευτές και έξι πολίτες- οι δύο μάλιστα από αυτούς δήλωσαν πως το έκαναν για προληπτικούς λόγους, αφού δεν έχουν κανένα υποκείμενο νόσημα.


Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Στρατή Πλωμαρίτη, προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμών στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι την ίδια στάση θα τηρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων του.


Ο αντίκτυπος ήταν άμεσος: στον «Άγιο Παύλο» δεν εμβολιάστηκε κανείς από τους συνολικά 750 εργαζομένους! Επιπλέον, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν μόλις 40 εργαζόμενοι σε σύνολο άνω των 1.000, ενώ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έδειξαν ενδιαφέρον μόλις 10 από τους συνολικά 1.200 εργαζομένους.


Πηγές:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8378884#

http://ventetta.blogspot.com/2009/11/blog-post_6503.html

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/11/blog-post_8628.html

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4546364


5 σχόλια:

Στέφανος είπε...

Φίλε red sky μήπως τελικά αυτή η ιστορία με τα εμβόλια είναι μία ακόμη θεωρία συνομωσίας από τις πολλές (π.χ.Δολοφονία Κέννεντι, 11η Σεπτεμβρίου για να αναφέρω δύο από τις πολλές) που κυκλοφορούν ειδικά στο διαδύκτιο? Το λέω διότι και η δική μας υπουργός εμβολιάστηκε προχθές.

SkyWatcher είπε...

Φίλε μου Στέφανε,
Το ότι βρίσκεσαι στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ σημαίνει ότι αποδέχεσαι και την ολίγη "συνομωσία", έτσι δεν είναι;
Ολίγη συνομωσία δεν βλάπτει. Αντίθετα μας κάνει πιο οξυδερκείς ιχνηλάτες τη αλήθειας και σίγουρα πιο επιφυλακτικούς σε ότι μας σερβίρουν τα mainstream media, εγχώρια και ξένα.

Από εκεί και πέρα είναι σίγουρο ότι πρέπει να κρατήσουμε μία ισορροπία και να μην ξεπέσουμε στην άκρατη ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ, όπου είμαστε μονίμως ανήσυχοι και δύσπιστοι, όλα τα υποπτευόμαστε και βλέπουμε παντού μυστικούς πράκτορες, εξωγηίνους, σατανικά εξάρια και νεφελίμ.

(Για την 11 Σεπτεμβρίου πάντως δεν νομίζω να θεωρείς ότι όλα έγιναν από τους "κακούς" ταλιμπάν του "άφαντου" Μπιν Λάντεν. Ψάξτο λίγο).

Για το εμβόλιο ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας κάνει ό,τι θέλει.
Η Μαριλίζα το έκανε (δεν έιναι βέβαι γιατρός - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι τι να πει και τι να κανει;), αλλά ΑΛΛΟΙ και μάλιστα ΓΙΑΤΡΟΙ είναι άκρως επιφυλακτικοί. Όπως ο κ. Πλωμαρίτης στο άρθρο, αλλά και ο διευθυντής της Β Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ , κ. Αθανάσιος Καραμπέλης (παθολόγος-ογκολόγος) ήταν και αυτός επιφυλακτικός και βέβαια πλήθος γιατρών. Γνωρίζω κι εγώ προσωπικά γιατρούς.
Οπότε... ας κάνει ο καθένας όπως καταλαβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι συμβαίνει με το εμβόλιο της "νέας γρίπης";
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες για θανάτους σε Σουηδία, Κίνα, Ιαπωνία καθώς και σοβαρών παρενεργειών για τις οποίες όμως δεν γίνεται καμία αναφορά στα ΜΜΕ.
Το εμβόλιο αυτό περιέχει όντως ανεπίτρεπτα ποσά υδραργύρου και άλλες επικίνδυνες για την υγεία ουσίες ή όχι;
Μήπως η όλη "συνωμοσία" τελικά είναι μόνο για το οικονομικό όφελος των φαρμακευτικών εταιρειών σε περίοδο οικονομικής κρίσης;
Η ΟΟΔΕ αναφέρει ότι πολλοί που τάσσονται κατά του εμβολιασμού σχετίζονται με παραθρησκευτικές οργανώσεις. http://oode.wordpress.com/2009/12/11/dr-rauni-leena-luukanen-kilde/

SkyWatcher είπε...

Φίλε (ή φίλη),
Δεν γνώριζα για το αποκαλυπτικό άρθρο - έρευνα της ΟΟΔΕ για την Dr Rauni Kilde και κυριολεκτικά έφριξα!
Πάντως ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ δεν ανέβασε το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως...
Κατά τα άλλα, στα ερωτηματικά σου δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Πάντως η όλη "φάση" με την γρίππη και το εμβόλιο "μπάζει" και μάλιστα πολύ. Δεν νομίζεις;
Να' σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

"Μπάζει" και πολύ μάλιστα!
Ο κόσμος σίγουρα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για κάποιο εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί για εύλογο χρονικό διάστημα ενάντια σε μία ασθένεια η οποία είναι ηπιότερη από την εποχική γρίπη;
Ο Διάβολος μπορεί να κρύβεται πίσω από προσωπεία φαινομενικά αντίθετα μεταξύ τους, οπότε μπορεί να επιδιώκεται μία σατανική επιβολή (όπως μείωση πληθυσμού ή αναπαραγωγικής ικανότητας ή εξασθένιση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού) αλλά παράλληλα μπορεί κάποιες κινήσεις να το αποκαλύπτουν αυτό προκειμένου να οδηγήσουν τους ανθρώπους που θα τους εμπιστευτούν στον αποκρυφισμό.
Γνωστός οικογενειακού μου φίλου, ηλικίας 47 ετών με πρόβλημα στη καρδιά(είχε κάνει μπαλονάκι), έκανε το εμβόλιο της "νέας γρίπης" και μετά από τρεις ώρες πέθανε.
Αυτό για μένα είναι αρκετό.
Φυσικά δεν υπάρχει κάποιο ιατρικό πόρισμα ότι ευθύνεται το εμβόλιο ούτε η είδηση αυτή μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ. Γνωστή μου νοσηλεύτρια ξεκίνησε κατόπιν οδηγίας του νοσοκομείου, προληπτική αγωγή με Tamiflu επειδή εμφανίστηκε ένα κρούσμα της "νέας γρίπης" στο νοσοκομείο αλλά μετά από λίγες μέρες την διέκοψε εξαιτίας του ότι διαπίστωσε παρενέργειες νευρικής φύσεως.
Δεν είμαι ιατρός αλλά συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια πιστεύω ότι έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι περιπτώσεις αυτισμού σε παιδιά (όπως έχουν αυξηθεί και οι περιπτώσεις γεροντικής άνοιας)
και άκουσα ότι ο υδράργυρος χρησιμοποιείται γενικά στη κατασκευή εμβολίων. Απλά το εμβόλιο της "νέας γρίπης" περιέχει περισσότερο υδράργυρο, ο οποίος επιδρά στο νευρικό σύστημα αλλά με απρόβλεπτο τρόπο. Οι χειρότερες συνέπειες είναι της παράλυσης και της παραφροσύνης...