Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Πως 1.200 λιμουζίνες, 140 ιδιωτικά τζετ (και λίγο χαβιάρι) θα σώσουν τον κόσμο από την κλιματική αλλαγή!


Μία συνηθισμένη ημέρα, λέει η κα. Majken Friss Jorgensen, που διευθύνει την μεγαλύτερη αντιπροσωπεία λιμουζίνων στην Κοπεγχάγη, στο δρόμο της πρωτεύουσας της Δανίας, θα κυκλοφορούσαν 12 από τα πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρίας της. Κατά την διάρκεια όμως της Συνόδου η οποία θα «σώσει τον κόσμο», θα κυκλοφορούν 200!


“Είχαμε την εντύπωση ότι λόγω του ότι πρόκειται για μία σύνοδο σχετικά με το κλίμα, δεν θα υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα”, λέει. “Αλλά μάλλον κάποιος, την προηγούμενη εβδομάδα, θα κοίταξε το δελτίο του καιρού!”


Η κα Jorgensen εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των λιμουζίνων στην Κοπεγχάγη θα σπάσει το φράγμα των 1.200! Μόνο η Γαλλία έκανε κράτηση για άλλες 42 λιμουζίνες.


«Δεν έχουμε αρκετές λιμουζίνες στη χώρα για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση», λέει. «Θα πρέπει να ταξιδέψουμε πολλά χιλιόμετρα για φέρουμε από τη Γερμανία και τη Σουηδία».


Και ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων ; "Πέντε", λέει η κα Jorgensen.

"Η κυβέρνηση έχει κάποια αυτοκίνητα εναλλακτικών καυσίμων, αλλά τα υπόλοιπα θα είναι βενζίνης ή ντίζελ. Δεν έχουμε καθόλου υβριδικά αυτοκίνητα στη Δανία, δυστυχώς, λόγω των ακραίων φόρων στα αυτοκίνητα αυτά."


Προβλέπεται ότι κατά το διάστημα που θα διαρκέσει η Σύνοδος (11 ημέρες) όλοι όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συμμετάσχουν στην περίφημη Σύνοδο για το Κλίμα θα παράξουν τόσο διοξείδιο του άνθρακα και θα καταναλώσουν τόση ενέργεια όση η βρετανική πόλη του Middlesbrough το ίδιο διάστημα!


Σκεφτείτε π.χ. ότι στην πρωτεύουσα της Δανίας θα υπάρχουν περίπου 4000 διαφορετικές – εξτρά – περιπολίες ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και εφημερίες νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Συν τις εκατοντάδες εξτρά διαδρομές των οχημάτων ασφαλείας (περιπολικά, ασθενοφόρα, κτλ), συν τις δεκάδες χιλιάδες εξτρά διαδρομές των μέσων μεταφοράς και των ταξί.


Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, λέει ότι περιμένει μέχρι και 140 επιπλέον ιδιωτικά τζετ μόνο κατά την περίοδο της αιχμής, που είναι πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να δεχτεί το συγκεκριμένο αεροδρόμιο και έτσι τα αεροπλάνα θα πρέπει να πετάξουν μακριά σε περιφερειακούς αερολιμένες – ή και στην Σουηδία – να προσγειωθούν, και μετά να επιστρέψουν στην Κοπεγχάγη για να πάρουν τους VIP επιβάτες.


Μαζί με τους 15.000 αντιπροσώπους και αξιωματούχους, τους 5.000 δημοσιογράφους και τους 98 ηγέτες του κόσμου, η πρωτεύουσα της Δανίας θα «ευλογηθεί» και από την παρουσία του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, της Ντάριλ Χάνα, της Helena Christensen, του Αρχιεπισκόπου Desmond Tutu, και του Πρίγκιπα Καρόλου.


Ο Ρεμπουπλικάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ, Jim Inhofe, έχει τεθεί επικεφαλής μίας αντι-κλιματικής αλλαγής ομάδας που ονομάζεται “Truth Squad.” ("Ομάδα Αλήθειας").


Τα κορυφαία ξενοδοχεία - όλα πλήρη με £ 650 τη νύχτα – ετοιμάζουν τα μενού της Κλιματικών Συνέδρων με χτένια, φουά γκρα και χαβιάρι.


Ο πειρασμός, λοιπόν, είναι να κλείσει την αυλαία της η Σύνοδος μοιάζοντας πιο πολύ με ένα γελοίο τσίρκο. Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν θα έπρεπε πραγματικά να είναι εδώ. Και πολύ μακριά από το σύνθημα «σώστε τον κόσμο», οι ηγέτες του κόσμου έχουν ήδη συμφωνήσει ότι αυτή η διάσκεψη δεν θα επιφέρει οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία, απλώς μια προσωρινή δήλωση προθέσεων.


Και οι σύνεδροι θα συγκεντρωθούν να συζητήσουν, αλλά υπό σκιά. Για πρώτη φορά, όχι μόνο οι μέθοδοι, αλλά ολόκληρος ο σκοπός της ατζέντας της κλιματικής αλλαγής τίθεται υπό αμφισβήτηση. E-mails που διέρρευσαν (από χάκερς) δείχνουν βασικούς επιστήμονες να συνωμοτούν για τον καθορισμό των δεδομένων, υπονομεύοντας το θέμα τους και ενισχύοντας το λόμπι των «σκεπτικιστών».

Η Αυστραλία έχει καταψηφιστεί τους νόμους για την αλλαγή του κλίματος.


Την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε ασυνήθιστα δριμεία επίθεση από τον Βρετανό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ed Miliband, (Σ.Σ. είναι o αδελφός του David Miliband, Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, και υποψηφίου Υπουργού Εξωτερικών της Ε.Ε., ο οποίος - παρεπιπτόντως - πρωτοστάτησε υπέρ της Τουρκίας στην χθεσινή Σύνοδο των 27) προς τους, όπως τους αποκάλεσε, «σαμποτέρ» (sic) της κλιματικής αλλαγής, αντικατοπτρίζοντας έτσι τον πραγματικό φόβο της (βρετανικής) κυβέρνησης ότι το momentum αρχίζει να χάνεται


Για το θέμα των χάκερς, των αποκαλυπτικών e-mails και του σκανδάλου "climategate" προσεχώς...


Πηγή: http://nwoobserver.wordpress.com/ (από άρθρο της Telegraph)

και http://www.protothema.gr/


Drive My Car - Limos at the COP15 Copenhagen



4 σχόλια:

manos είπε...

Μα αν είχαν αυτοί και μόνο αυτοί αυτοκίνητα και λιμουζίνες θα είχε λυθεί το οικολογικό πρόβλημα!

Πιστεύω αυτό είναι το μήνυμα αλλά και το βαθύ νόημα αυτής τους της στάσης! :)

SkyWatcher είπε...

Τώρα, τι εννοείς "βαθύ νόημα αυτής της στάσης" ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω.

manos είπε...

Skywatcher-
Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι πως τους κυρίους των συνόδων δεν τους ενδιαφέρει καθόλου για το περιβάλλον.

Πάντως σε περίπτωση που μια ιδανική οικολογική κοινωνία γι αυτούς στο μέλλον θα ήταν να έχουν οι λίγοι λιμουζίνες και ιδιωτικά τζετ, ενω οι πολλοί τα οικολογικά γαιδουράκια και κάρα (ως γνήσια δουλικά),γιατί να μου φαίνεται παράξενο που θα καταναλωθεί τόσο κάυσιμο για τη σύνοδο;
Το αποτέλεσμα λοιπόν μετράει και απ΄ότι φαίνεται απο το ''βαθύ νόημα των ποιημάτων'' που μας διηγούντε μετά απο κάθε περιβαλλοντική συνδιάσκεψη, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βαθυά οικολογικό!

(ψιλοαστείο-χε!)! χαιρετώ!!

SkyWatcher είπε...

Μάλιστα,κατάλαβα. Χαιρετώ κι εγώ.