Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

O πόλεμος του Ομπάμα με τον Charlie Brown!


Στις 1 Δεκεμβρίου ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, Μπαράκ Ομπάμα, μίλησε «προς το έθνος», από τη φημισμένη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγγειλε την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν με την αποστολή 30.000 επιπλέον ανδρών ενώ απηύθυνε έκκληση για αποστολή στρατού και από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.


Εννέα ημέρες αργότερα, ο Ομπάμα πήγε και παρέλαβε στο Όσλο, το Νόμπελ Ειρήνης, την στιγμή που τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς θεωρούν πως δεν άξιζε την τιμή που του έγινε. Στην ομιλία του κυρίαρχο θέμα ήταν ο πόλεμος.


Συνολικά 44 φορές μέσα σε 35 λεπτά ανέφερε τη λέξη πόλεμος ο Αμερικανός πρόεδρος παραλαμβάνοντας «με βαθιά ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα» το Νόμπελ Ειρήνης. «Βλέπω τον κόσμο όπως είναι», δήλωσε ο Ομπάμα, υπεραμυνόμενος του δικαιώματος των ΗΠΑ να διεξαγάγουν «δίκαιους πολέμους» με στόχο μια «δίκαιη ειρήνη», αλλά δεσμευόμενος παράλληλα να εργαστεί «για έναν καλύτερο κόσμο». «Μέρος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε είναι να συμφιλιώσουμε αυτές τις δύο φαινομενικά ασυμβίβαστες αλήθειες- ότι ο πόλεμος είναι κάποιες φορές απαραίτητος και ότι ο πόλεμος είναι σε κάποιο βαθμό έκφραση της ανθρώπινης μωρίας», επεσήμανε.


Την ίδια στιγμή όμως ένας άλλος «πόλεμος» είχε ξεσπάσει πίσω στις ΗΠΑ.


Αυτό που εξόργισε πολλούς Αμερικάνους, ήταν ότι ο Ομπάμα διάλεξε να μιλήσει για τον πόλεμο του Αφγανιστάν σε όλο έθνος την ημέρα που όλοι οι Αμερικάνοι κάθονται στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του καναλιού ABC, με τον Charlie Brown!

Το πρόγραμμα "A Charlie Brown Christmas" προβάλλεται από το 1965 συνεχώς, κάθε 1 Δεκεμβρίου και είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό πρόγραμμα της αμερικάνικης τηλεόρασης μετά το "It's a Wonderful Life."


Η ταινία που βασίζεται στους γνωστούς χαρακτήρες του κόμικ ‘Peanuts’ του Charles M. Schulz (Snoopy, Charlie Brown, Linus, Lucy κλπ), δεν είναι απλά και μόνο μία χριστουγεννιάτικη διασκεδαστική ταινία καρτούν, αλλά καταπιάνεται με το θέμα της υπερ-εμπορευματοποίησης της γιορτής των Χριστουγέννων και της απογύμνωσής της από κάθε χριστιανικό μήνυμα, προσπαθώντας να περάσει το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων που είναι η Γέννηση του Ιησού Χριστού.



Μάλιστα κάποια στιγμή ο Linus διαβάζει κάποια χωρία από το Ευαγγέλιο του Λουκά σχετικά με την Γέννηση του Ιησού.



Η ταινία μετατέθηκε τελικά για την επόμενη εβδομάδα, 8 Δεκεμβρίου,μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης.


Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Κι όμως είναι! Όσοι κατέχονταν ήδη από αρνητικά συναισθήματα για τον Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα (σοσιαλιστής, μουσουλμάνος κλπ) είχαν τώρα άλλη μία χειροπιαστή απόδειξη ότι ο Ομπάμα μισεί τον χριστιανισμό.


Έτσι ο Δήμαρχος της πόλης Arlington του Τεννεσσή, Russell Wiseman, (φωτο) θεώρησε ότι η ομιλία του Obama την Τρίτη το βράδυ σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, εσκεμμένα κανονίστηκε για την συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να εμποδίσει το χριστιανικό μήνυμα της ειδικής χριστουγεννιάτικης τηλεοπτικής ταινίας με τα "Peanuts".


Ο Wiseman μάλιστα, χαρακτήρισε. στην σελίδα του στο Facebook, τον Ομπάμα «μουσουλμάνο». Στην σελίδα του βέβαια, είχαν πρόσβαση μόνο όσοι ήταν «φίλοι». Οι «φίλοι» του νεαρού δημάρχου στο Facebook, είναι πάνω από 1.600.


"Εντάξει, αυτό είναι εντελώς απαίσιο. Καθόμαστε με τα παιδιά για να παρακολουθήσουμε το "A Charlie Brown Christmas" και ο μουσουλμάνος πρόεδρός μας είναι εκεί μπροστά μας, και θα του είναι βαρύ ..... να προσπαθήσει να με πείσει ότι δεν έγινε ηθελημένα . Ζητήστε από αυτό το άτομο, αν πιστεύει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και θα σας κάνει 10 λεπτά διάλεξη(sic), για αυτό .... όταν η απάντηση θα πρέπει απλώς να είναι «ναι»....


Όταν κάποιοι δυσανασχέτησαν γιατί επιτέθηκε στον Πρόεδρο, στους υποστηρικτές του και στους μουσουλμάνους, ο Wiseman είπε "... εσείς οι άνθρωποι Obama θα πρέπει να πάτε σε μια μουσουλμανική χώρα ... ωπ, για σταθείτε, τέτοια είναι και η Αμερική ....είναι για να κλαίμε."


Σε άλλο σημείο είπε, "ξέρετε, οι πρόγονοί μας είχαν γράψει στο αρχικό Σύνταγμα ότι μόνο οι ιδιοκτήτες γης θα μπορούσαν να ψηφίσουν, αν αυτό έχει μείνει έτσι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά ........"


Δεδομένου ότι η δημοτικότητα του ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως έξαψη, MySpace και Facebook έχει αυξηθεί, ορισμένες οργανώσεις, όπως κάποιες ομάδες NFL, έχουν απαγορεύσει τη χρήση των σχολίων σε απευθείας σύνδεση, λόγω της φλεγμονής και ενοχλητικές παρατηρήσεις που το καθιστούν πάντοτε στο δημόσιο τομέα.


Για να αποφευχθούν οι online αντιπαραθέσεις, η Ellyn Angelotti, του Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας ‘Poynter Institute’, είπε ότι ο καθένας μας, και όχι μόνο τα δημόσια πρόσωπα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για ό, τι ανεβάζουμε στο Διαδίκτυο.

"Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το Facebook είναι ιδιωτικό, ώστε μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων μπορούν να δουν τι γράφεται," είπε η Angelotti. "Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να δημοσιοποιηθεί.


Ο Wiseman είπε ότι το post του έλαβε περισσότερα από 70 σχόλια.




Δεν υπάρχουν σχόλια: