Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τσέχος Καρδινάλιος προειδοποιεί: Οι Μουσουλμάνοι κατακτούν την Ευρώπη


Ο Καρδινάλιος Miloslav Vlk, που έχει υπηρετήσει ως Αρχιεπίσκοπος της Πράγας από το 1991, προειδοποίησε σε συνέντευξή του ότι «εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει τη σχέση της με τις δικές τις ρίζες, θα ισλαμοποιηθεί."


"Η Ευρώπη έχει αρνηθεί τις χριστιανικές ρίζες της, από τις οποίες αναπτύχθηκε και οι οποίες θα μπορούσαν να της δώσουν τη δύναμη να προστατευθεί από τον κίνδυνο να κατακτηθεί τελικά από τους μουσουλμάνους – κάτι το οποίο στην ουσία συμβαίνει σταδιακά," είπε.


Οι Μουσουλμάνοι εύκολα γεμίζουν το κενό χώρο που δημιουργείται καθώς οι Ευρωπαίοι συστηματικά αδειάζουν από την ζωή τους κάθε τι χριστιανικό."


«Στο τέλος του Μεσαίωνα και στις αρχές της σύγχρονης εποχής, το Ισλάμ απέτυχε να κατακτήσει την Ευρώπη με τα όπλα. Οι Χριστιανοί τους νίκησαν τότε», πρόσθεσε.


"Σήμερα, που η μάχη διεξάγεται με πνευματικά όπλα η Ευρώπη δείχνει να υστερεί, την ίδια ώρα που οι Μουσουλμάνοι είναι πάνοπλοι, έτσι η πτώση της Ευρώπης έχει αρχίσει να διαγράφεται."


"Καταγγέλλοντας το ‘παγανιστικό περιβάλλον’ της Ευρώπης και το ‘αθεϊστικό στυλ ζωής’ των Ευρωπαίων, ο Καρδινάλιος Vlk είπε ότι «Ούτε η ελεύθερη αγορά, ούτε η ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν είναι αρκετά ισχυρές για να αποτελέσουν τη βάση της κοινωνίας. Ακόμη και η δημοκρατία μόνη της δεν αποτελεί ‘πανάκεια’ αν δεν είναι ενσωματωμένη στο Θεό. "


Σύμφωνα με τον τσέχικο Τύπο, εικάζεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα ονομάσει τον διάδοχο του 77χρονου Καρδιναλίου εντός των ημερών.΄


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.catholicculture.org/


ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. (Άντε ας κάνω ένα σχόλιο)

‘Κρούει τον κώδωνα’ ο Καρδινάλιος ή μήπως είναι ήδη αργά;

Χωρίς να υιοθετώ συναισθηματικά φορτισμένες αιτιολογήσεις ότι το Ισλάμ και η ισλαμοποίηση της Ευρώπης είναι η «μάστιγα του Θεού» ή η «θεία τιμωρία» για τους «διεφθαρμένους, άθεους δυτικούς», παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνοι οι Μουσουλμάνοι για όλες αυτές τις ‘μάστιγες’ που στοιχειώνουν τα τελευταία χρόνια την ‘γερασμένη Ευρώπη’. Για την μάστιγα της υπογεννητικότητας, την μάστιγα της τηλε-αποχαύνωσης, του εξευτελισμού του ανθρώπου από τα τηλε-σκουπίδια, της μάστιγας των ναρκωτικών, της μάστιγας της παιδεραστίας, της κατακόρυφης αύξησης των κυκλωμάτων των παιδεραστών και της ‘Λερναίας Ύδρας’ της παιδικής πορνογραφίας, του αχαλίνωτου πανηδονισμού, του ‘κόμματος των παιδεραστών’ στην Ολλανδία ή του ‘κόμματος του σεξ’ στην Αυστραλία, του στραγγαλισμού της οικογένειας και του ξεπεσμού του θεσμού του γάμου, του υποβιβασμού του σε μία απλώς ένωσης ατόμων 'διαφορετικού φύλου', αρκετά ξεπερασμένης και μάλλον υποδεέστερης σε σχέση με την ένσωη ή καλύτερα ‘γάμο’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου, της θρησκείας του καταναλωτισμού και της λατρείας του ‘Εγώ' και του ‘ωχαδελφισμού’. Και σε όλα αυτά προσθέστε σωρεία εκκλησιαστικών σκανδάλων, (οικονομικών και ηθικών), εκκοσμικευμένες εκκλησίες, απουσία προτύπων, αναλγησία και αδιαφορία για τον άνθρωπο από ‘εκπροσώπους του Θεού’, αλλά ένθερμος ζήλος για τον Μαμωνά και θα δείτε εκκλησίες να αδειάζουν, άθεους να πυροβολούν, αποκρυφιστές, μάγους και τσαρλατάνους να κάνουν πάρτυ, σέκτες να θεριεύουν και αιρέσεις να εγκλωβίζουν και - τελικά - ΝΑΙ τζαμιά και μιναρέδες να υψώνονται πάνω από τον ουρανό της Ευρώπης.

Είμαστε άξιοι της 'μοίρας' μας; Ο Θεός να μας ελεήσει.


7 σχόλια:

Στέφανος είπε...

Πάντως ειδικά στην Τσεχία, την χώρα καταγωγής του συγκεκριμένου καρδιναλίου, ο αποχριστιανισμός είναι μία απτή πραγματικότητα. Σε επίσκεψη μου στην Πράγα το 2007 η ξεναγός μας έλεγε χαρακτηριστικά ότι έχει η χώρα της έχει τους περισσότερους(αναλογικά πάντα με πληθυσμό) άθεους και μη ανήκοντες σε καμία χριστιανική ή άλλη ομολογία και οι περισσότερες εκκλησίες είναι μουσεία. Τα 45 χρόνια του κομμουνισμού προφανώς ήταν καθοριστικά στην εξέλιξη αυτή...

SkyWatcher είπε...

Δεν νομίζω πάντως ότι φταίει ο κομμουνισμός. Στην Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ακόμα και Αλβανία πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό. Ίσως οι Τσέχοι να είναι πιο "Ευρωπαίοι" από τους άλλους. Όπως και οι Λιθουανοί, που το έχουν ρίξει στον παγανισμό.

Αιρετικά αποτυπώματα είπε...

Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου που δημοσιευται κάτω από τη είδηση του τσέχου καρδιναλίου....
Κάποια στιγμή θα το "τσιμπήσω" για τα αιρετικά αποτυπώματα .
Συνέχισε τη μοναδική ενημέρωση που μας προσφέρεις....
Σκέψου το ενδεχόμενο μιας εφημερίδας ... η περιοδικού με συνεργασία σοβαρών φορέων ....

Είναι κρίμα να μη ενημερώνονται και οι εκτός της ιντερνετικής κοινότητας...

Το σχόλιο αυτό δεν το απευθύνω μόνο σε σένα αλλά και σε οσους σε αναμεταδίδουν....

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ Αιρετικέ,
Εγώ είμαι ένας φτωχός και μόνος ιστολόγος...
Τι άλλο να κάνω; Κάνω αυτό που μου αρέσει (για όσο αντέχω) και χαίρομαι που βλέπω ότι αρκετός κόσμος έχει στραφεί πλέον για την ενημέρωσή του στο διαδίκτυο με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στα ιστολόγια!
Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια και εύχομαι καλή δύναμη και στο δικό σου έργο. Σε παρακολουθώ συνεχώς!

Αιρετικά αποτυπώματα είπε...

αυτο το οσω αντεχω με αγγιξε ...
ολα τελικά εχουν τόσο κόπο....
καλή δύναμη πάντως...

a!
eisai mesa sta prota 100 sti ellada
to xereis fantazomai (98 )
http://blogs.sync.gr/and-the-oscar-goes-to/index.html

Ανώνυμος είπε...

Υποστηρίξτε την κοινωνία http://www.koinwnia.com/ αν θέλετε να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα

Κωνσταντίνος Α. είπε...

πολύ καλό άρθρο,το βάζω και εγώ