Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στο Βατικανό οι Ιρλανδοί επίσκοποι για το σκάνδαλο με την κακοποίηση των παιδιών


ΡΩΜΗ - (LifeSiteNews.com)


Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών δεν είναι απλώς ένα «ειδεχθές έγκλημα», αλλά "ένα σοβαρό αμάρτημα που προσβάλλει τον Θεό και πληγώνει την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου προσώπου που δημιουργήθηκε κατ 'εικόνα Του," δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ σήμερα (χθες) μετά την συνάντηση που είχε με 24 Ιρλανδούς ρωμαιοκαθολικούς επισκόπους.


Στην παρέμβασή του ο Πάπας συνέδεσε την κρίση με την κακοποίηση των παιδιών στην Ιρλανδία με την «γενικότερη κρίση πάνω σε θέματα πίστης που επηρεάζουν την Εκκλησία».


Τα μέλη της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων της Ιρλανδίας που βρίσκονται στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα για να συναντηθούν με τον Πάπα Βενέδικτο XVI και τα ανώτερα μέλη της Curia προκειμένου να ασχοληθούν με ένα από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, της σεξουαλικής, σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης των νέων στις ενορίες, ορφανοτροφεία και οικοτροφεία.


Oι συναντήσεις με τους 24 επισκόπους πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών στο ‘Αποστολικό Παλάτι’ χθες (προχθές) και σήμερα (χθες).


Ανακοίνωση Τύπου από το Βατικανό ανέφερε: "Όλοι οι παρόντες αναγνώρισαν ότι αυτή η σοβαρή κρίση έχει οδηγήσει σε κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς την ηγεσία της Εκκλησίας και έχει καταστρέψει την μαρτυρία της για το Ευαγγέλιο και την ηθική διδασκαλία του."


Ο Καρδινάλιος και Υπουργός Εσωτερικών του Βατικανού, Tarcisio Bertone, (φωτο) άνοιξε τον κύκλο των συνομιλιών κάνοντας μια ‘ειλικρινή έκκληση’ προς τους ‘αμαρτωλούς’ που βρίσκονται στις τάξεις των επισκόπων, να πάρουν επάνω τους τα εγκλήματά τους. Το Βατικανό είπε επίσης ότι η σύσκεψη κλήθηκε για να βοηθήσει τον Πάπα να προετοιμάσει μια ποιμενική επιστολή που θα σταλεί προς τους Ιρλανδούς Καθολικούς.


Οι επίσκοποι έχουν κληθεί να δώσουν λόγο προσωπικά ο καθένας τους στον Πάπα, για το τι γνώριζαν ή κατά πόσο συμμετείχαν στα περιστατικά κακοποίησης που τεκμηριώθηκαν μέσα από δύο κυβερνητικές εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν στα τέλη του περασμένου έτους.


Οι εκθέσεις – με την πιο πρόσφατη που ονομάσθηκε ‘έκθεση Murphy’ και η οποία επικεντρώθηκε στην Αρχιεπισκοπή του Δουβλίνου - έχουν σοκάρει και τρομοκρατήσει την Ιρλανδική κοινωνία που θεωρείται πολύ ‘αυστηρά’ Καθολική. Οι Ιρλανδοί ζητούν να παραιτηθούν αμέσως οι επίσκοποι που κατονομάζονται στην έκθεση.


Η έκθεση Μέρφι, που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου ύστερα από τριετή έρευνα, αποκαλύπτει ότι η καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας συγκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών από ιερείς της περιοχής του Δουβλίνου επί πολλές δεκαετίες.


Οι επίσκοποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του Δουβλίνου αποφάσισαν να κρύψουν τα τρομακτικά στοιχεία για την επί δεκαετίες κακοποίηση παιδιών από τους ιερείς, επειδή ήθελαν να «προστατεύσουν» τη φήμη της Καθολικής Εκκλησίας, σε βάρος των θυμάτων, ανέφερε η έκθεση.


Η έκθεση είναι αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε τρία χρόνια και εξετάζει το πως οι Αρχές και η Εκκλησία μεταχειρίστηκαν τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών κατά 46 ιερέων, ανάμεσα στα έτη 1975 και 2004.


Το συμπέρασμα ήταν πως η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έθεσε την φήμη της πάνω από το συμφέρον των θυμάτων.


Παράλληλα, ανέφερε ότι και οι κρατικοί λειτουργοί (και ιδιαίτερα η Αστυνομία) βοήθησαν στη συγκάλυψη των υποθέσεων, επιτρέποντας στην Εκκλησία να λειτουργεί έξω από το πλαίσιο του νόμου.


Η έρευνα αποκάλυψε ότι αντί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι ιερείς που αντιμετώπιζαν τις καταγγελίες των θυμάτων, μεταφέρονταν από την Εκκλησία από ενορία σε ενορία, όπου υπήρχε ο κίνδυνος να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους.


Μάλιστα, η έκθεση αναφέρει ότι τέσσερις αρχιεπίσκοποι (ο Τζον Τσαρλς ΜακΚουέιντ, ο Ντέρμοτ Ράιαν, ο Κέβιν ΜακΝαμάρα και ο Ντέσμοντ Κόνελ) δεν παρέδωσαν στις Αρχές πληροφορίες σχετικά με τους ιερείς που κατηγορούνταν.


Σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση, η έρευνα «δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρξε μία συστηματική, υπολογισμένη διαστρέβλωση της εξουσίας και της εμπιστοσύνης αβοήθητων και αθώων παιδιών από την αρχιεπισκοπή».


«Οι ένοχοι πρέπει να έρθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και ο λαός της Ιρλανδίας πρέπει να ξέρει ότι αυτό δε θα συμβεί ποτέ ξανά» προσθέτει η κυβέρνηση.


Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη έκθεση στην Ιρλανδία σχετικά με την κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς.


Η πρώτη είχε αποκαλύψει σοκαριστικά στοιχεία για ξυλοδαρμούς, βιασμούς και άλλες μεθόδους κακομεταχείρισης παιδιών σε καθολικά σχολεία της Ιρλανδίας.


Σύμφωνα με εκείνη την πρώτη έκθεση, θρησκευτικοί ηγέτες γνώριζαν ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν συστηματική σε ιδρύματα που σπούδαζαν αγόρια.


Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας, Μάικλ Μάρτιν, (φωτο), πήγε να συναντήσει τον εκπρόσωπο του Πάπα στο Δουβλίνο και να του εκφράσει την "απογοήτευσή του" για τη σιωπή που (μέχρι τότε) κρατούσε το Βατικανό σχετικά με την έκθεση, που έκανε λόγο για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τους ιερείς.


Ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου Μάρτιν Ντιαρμουίντ, μετά τη δημοσίευση της, περίπου 700 σελίδων, έκθεσης είχε εκφράσει τη "συγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή του".


"Το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί".

"Εκφράζω σε κάθε ένα από τους παθόντες τη συγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή μου για αυτό που συνέβη" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Στην έκθεση που δημοσιεύεται "υπογραμμίζονται τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος" δήλωσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας ότι "καμία συγγνώμη δεν θα είναι ποτέ αρκετή" για τα θύματα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: http://www.lifesitenews.com/

(http://news.ert.gr/ , http://www.athina984.gr/, http://xastouki.blogspot.com/ )


2 σχόλια:

στέφανος είπε...

Πάντως δυστυχώς τέτοια φαινόμενα, όχι ευτυχώς σε τέτοια έκταση, έχουν παρατηρηθεί και στην Ορθοδοξία. Ειδικά αυτό το απαράδεκτο αντί να σταματούν τη δράση του σκανδαλοποιού, να τον μεταθέτουν σε άλλη ενορία ή και εκτός συνόρων έχει συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές. Νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί. Έτσι δεν είναι?

SkyWatcher είπε...

"Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας..Μέλη της ομογένειας μέσω του Τύπου τον κατηγορούν ευθέως ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση."
--Δες στο:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=179840&ct=75&dt=25/03/2007

"Φοιτητής κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση και μετά αυτοκτόνησε
Βιασμός στη Θεολογική Σχολή.."
--Στο ίδιο άρθρο

"Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καταποντίστηκε οικονομικά από τις αποζημιώσεις που εκλήθη να καταβάλει στα θύματα των παιδεραστών κληρικών της. Το ιστορικό κτίριο της Επισκοπής Βοστώνης πουλήθηκε στο Τάγμα των Ιησουιτών μοναχών σε μια προσπάθεια να διασωθεί από τις κατασχέσεις."
--Από τό ίδιο άρθρο

"4.000 άνθρωποι μηνύουν την οργάνωση της Σκοπιάς, ζητώντας αποζημίωση, επειδή καλύπτει σχεδόν 24.000 παιδεραστές οπαδούς της!'
-- Δες στο:
http://www.oodegr.com/paratir/eidiseis/paider.htm
και:
http://www.watchtowerinformationservice.org/sexual-child-abuse/jehovah-s-witness-pedophile-walked-free-from-court-despite-one-of-his-victims-was-a-baby/

Ραββίνοι παιδόφιλοι
--Δες βίντεο στο: http://video.google.com/videoplay?docid=-8204648091368267532#
--και στο: http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/11/blog-post_24.html

"Σύλληψη ιμάμη που παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους. Ένας 48χρονος Ιμάμης που παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους, συνελήφθη σήμερα στη νοτιο-ανατολική Ισπανία..."
--Δες στο: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/02/2010_324376

...και η λίστα δεν τελειώνει..

Τι να σου πω τώρα Στέφανε; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.