Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Η σχολή της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας δίνει χώρο ‘λατρείας’ στους παγανιστές


DENVER, ΗΠΑ - Η Αμερικάνικη 'Σχολή Ικάρων' έχει προβλέψει ένα υπαίθριο χώρο 'λατρείας' για τους Παγανιστές, τους Wiccans, τους Δρυίδες και άλλους που έχουν ως κέντρο της πίστης τους τη Γη, όπως δήλωσαν αξιωματικοί της Σχολής.


Ένας διπλός κύκλος από πέτρες στην πλαγιά ενός λόφου στην πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Colorado Springs έχει οριστεί για τα μέλη αυτών των θρησκευτικών πεποιθήσεων, τα οποία μέχρι τώρα, συναντιόντουσαν σε εσωτερικούς χώρους.


"Το να είσαι μαζί με τη φύση και να συνδέεσαι με αυτήν είναι αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία», είπε ο Tech. Sgt. (Λοχίας) Brandon Longcrier, ο οποίος εκπροσωπεί την κοινότητα αυτή και περιγράφει τον εαυτό του ως παγανιστή. "Θα βελτιώσει δραματικά την ατμόσφαιρα, τη νοοτροπία και τη πραγματική σύνδεση."


Οι πέτρες μετακινήθηκαν προς την κορυφή του λόφου το περασμένο έτος, λόγω του ότι η διάβρωση του εδάφους απειλούσε να τις κάνει ασταθείς στην προηγούμενη θέση τους κοντά στο κέντρο επισκεπτών. Οι ‘πιστοί’ τις τοποθέτησαν σε δύο ομόκεντρους κύκλους, επειδή πιστεύουν ότι θα είναι ένα ευχάριστο μέρος για να χαλαρώνουν οι δόκιμοι, είπε ο Longcrier.


Όταν ο Longcrier και ο ιερέας της Ακαδημία έψαχναν για ένα υπαίθριο χώρο λατρείας, ανακάλυψαν ότι ήδη υπήρχε ένας στη μορφή των κύκλων.


Ο Αντισυνταγματάρχης William Ziegler, ένας από τους ιερείς της ακαδημίας, δήλωσε ότι ο προσδιορισμός του χώρου αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Σχολής για την προώθηση της θρησκευτικής ανοχής και της υπεράσπισης της συνταγματικής εγγύησης της θρησκευτικής ελευθερίας.


«Πρόκειται για τη δέσμευσή μας ως αεροπόροι να προστατεύσουμε την ελευθερία και να υπερασπιστούμε την ελευθερία. Για μένα αυτό είναι ένα θέμα που έχει σχέση με την ελευθερία", είπε.


Η Σχολή διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις λατρείας για Προτεστάντες και Καθολικούς Χριστιανούς, Ιουδαίους, Μουσουλμάνους και Βουδιστές.


Ο προϊστάμενος της Ακαδημίας, υπολοχαγός Πτέραρχος Michael Gould, έχει ως προτεραιότητα τη θρησκευτική ανοχή. Υπήρχε μια ανησυχία το 2004, όταν μέσα από μια έρευνα βρέθηκε ότι πολλοί δόκιμοι είχαν ακούσει δυσφημιστικά σχόλια ή αστεία σχετικά με άλλες θρησκείες και ότι ορισμένοι θεώρησαν ότι παραγκωνίστηκαν γιατί δεν ήταν θρησκευόμενοι (Στην φωτογραφία κάτω τάφος αμερικάνου wiccan στρατιώτη. Το σύμβολο των wiccan / παγανιστών είναι η γνωστή πεντάλφα. Μετά από προσπάθειες και πιέσεις από τους wiccan στρατιωτικούς, η πεντάλφα αναγνωρίστηκε ως 'επίσημο θρησκευτικό έμβλημα', όπως είναι ο σταυρός για τους χριστιανούς και το αστέρι του Δαβίδ για τους Ιουδαίους).


Ο Longcrier και ο Ziegler δήλωσαν ότι δεν έχουν ακούσει κάποια κριτική για το νέο χώρο λατρείας, αλλά και οι δύο σημείωσαν ότι ο τόπος έγινε γνωστός στο κοινό.


"Να μην πω μεγάλη κουβέντα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε σοβαρά ζητήματα," είπε ο Longcrier.


Είπε ότι 15 - 20 δόκιμοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις με κέντρο τη Γη από 8 με 10 συμμετέχουν τακτικά σε συνάξεις τη Δευτέρα το βράδυ. Από αυτούς, οι έξι με επτά είναι ‘ευσεβείς πιστοί’ και οι άλλοι είναι "ερευνητές", είπε ο Longcrier.


Στην Ακαδημία φοιτούν περίπου 4.000 δόκιμοι. Η Σχολή είναι μία από τις πέντε στρατιωτικές Ακαδημίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της West Point και της Annapolis. Οι Δόκιμοι αποφοιτούν με τον βαθμό του υπαξιωματικού.


Η πνευματικότητα με ‘επίκεντρο τη Γη’ περιλαμβάνει πολλές πεποιθήσεις, είπε ο Longcrier, με πολλούς να αναγνωρίζουν πολλούς θεούς και θεές και να τηρούν τις γιορτές που συνδέονται με τις εποχές του χρόνου.


Ο Longcrier είπε ότι προσωπικά δεν θεωρεί τους θεούς και τις θεές ότι είναι πραγματικά όντα, αλλά προσωποποιήσεις ‘φυσικών γεγονότων’ στα οποία οι πρόγονοι των ανθρώπων ήθελαν να δώσουν κάποιο πρόσωπο.


"Η γυναικεία θεότητα συμβολίζει τη Γη," είπε ο Longcrier. "Αν πιστεύω ότι λατρεύω αυτή τη γυναικεία οντότητα που ζει στη γη ή σε κάποιο άλλο χώρο; Όχι. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο συμβολισμός."


Στις συναντήσεις της ομάδας λαμβάνει χώρα συνήθως διαλογισμός, μαθήματα ή τελετές, είπε.


Ο Longcrier, ο οποίος εποπτεύει τις εργαστηριακές εξετάσεις στα εργαστήρια αστροναυτική της Ακαδημίας, είπε ότι έχει τον στρατιωτικό χαρακτηρισμό ως "αρχηγός ξεχωριστής ομάδας πίστης".


Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν το νέο χώρο λατρείας, αλλά θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουν με την θρησκευτική του δομή, είπε. Η ‘αφιέρωση’ του χώρου έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Μάρτιο.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://news.yahoo.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: