Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σαρωτές δακτύλων αντί για μετρητά κάνουν πιο ‘εύκολα τα ψώνια σου’


Έφτασε η ημέρα που όλα τα χρήματα του κόσμου βρίσκονται στις άκρες του δακτύλου σας.

Ή μάλλον, όλα τα χρήματα που είναι στην πιστωτική σας κάρτα βρίσκονται στις φλέβες του δακτύλου σας.

Βιομετρικοί σαρωτές ξεφυτρώνουν παντού και τώρα η Hitachi έκανε το ντεμπούτο του πρώτου μηχανήματος αυτόματης πώλησης που θα δέχεται την σάρωση ενός δακτύλου αντί για μετρητά ή κέρματα.


Συνδέοντας τον σαρωτή με ένα λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας, οι πελάτες θα μπορούν να βάζουν απλά το δάχτυλό τους στο μηχάνημα και να αγοράζουν όποιο από τα σνακ θέλουν περισσότερο. Είναι ίσως η καλύτερη ανταμοιβή που θα πάρετε ποτέ δίνοντας το δάκτυλό σας σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης.


Ο βιομετρικός αισθητήρας στο νέο μηχάνημα αυτόματης πώλησης της Hitachi χρησιμοποιεί φως για να ανιχνεύσει και να διαβάσει τον αριθμό και τον προσανατολισμό των φλεβών στην άκρη του δακτύλου σας που δεν χρειάζεται να έρθει απευθείας σε επαφή με τον αισθητήρα. O αισθητήρας παρέχει ένα μοναδικό κωδικό που παρέχει πρόσβαση στον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας που θα πρέπει να καθοριστεί ανεξάρτητα από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης.


Ενώ το μηχάνημα είναι μόνο ένα πρωτότυπο, και η Hitachi δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα προβεί ή όχι σε εμπορική εκδοχή, η ίδια η σύλληψη της ιδέας είναι αρκετή για να προκαλέσει θόρυβο. Είναι μακριά από την πρώτη χρήση βιομετρικών αισθητήρων, αλλά έχει τη δυνατότητα να είναι η πιο συνηθισμένη εφαρμογή της τεχνολογίας.


Ακόμη και αν η βιομηχανία αυτόματων μηχανημάτων πώλησης δεν συρθεί στο βαγόνι της Hitachi, η επιλογή των βιομετρικών πωλήσεων είναι έτοιμη να διερευνηθεί. Με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών όπως η Visa και η Mastercard που ήδη παρέχουν το σύστημα “tap and pay” για κάρτες, οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστευτούν πιο πολύ τις πληρωμές που δεν χρειάζονται υπογραφές ή ακόμα και η συνδρομή ενός.

Αυτό σημαίνει ότι οι σαρωτές δακτύλων θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν το νέο’ στη τεχνολογία. Αν είστε διατεθειμένοι να αξιοποιήσει μια κάρτα, γιατί να μην βάλετε το δάχτυλό σας αντί για την κάρτα;


Χολιγουντιανές ταινίες απεικονίζουν συχνά τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για πολύ ακριβά αντικείμενα ή συλλογές. Οι σαρωτές ματιών που επιτρέπουν την είσοδο σε τράπεζες μας έρχονται εύκολα στο νου.

- Δείτε ένα βίντεο από την 'φουτουριστική' ταινία 'Minority Report' με τους σαρωτές ματιών.



Η ταχύτητα του ελέγχου των βιομετρικών στοιχείων, ωστόσο, καθιστά εξίσου λογικό να οδηγηθεί προς την άλλη κατεύθυνση. Χρειάζεται να πληρώσεις $ 5; Απλά ας μετρήσει το μηχάνημα τις φλέβες στον δείκτη σας. Είναι πιο γρήγορο από ό, τι να ασχοληθείτε βρίσκοντας και ανοίγοντας το πορτοφόλι σας. Το οποίο άλλωστε μπορεί να μην είναι και τόσο καλό...


Είναι ασαφές εάν η ταλαιπωρία του να πληρώνουμε (με τον ‘κλασσικό’ τρόπο) επηρεάζει τον τρόπο που ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Μπορεί να είστε πιο παρορμητικός στο να ξοδεύετε, όταν μπορείτε να πληρώσετε απλά ακουμπώντας το δάχτυλό σας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://singularityhub.com/


Δείτε βίντεο με Σούπερ Μάρκετ στην Φρανκφούρτη, όπου οι πληρωμές γίνονται με σάρωμα δακτύλων.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οπότε αντι να κλέβουν πορτοφόλια θα κόβουν δάχτυλα..