Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο 'ήρωας' των συντηρητικών στις ΗΠΑ, Glenn Beck, λέει ότι τώρα πιστεύει στην υπερθέρμανση του πλανήτη


Ο γνωστός παρουσιαστής του αμερικάνικου καναλιού Fox News, Glenn Beck, εκτέθηκε όταν μετά από μια συζήτηση στην τηλεόραση, δήλωσε στο περιοδικό USA Weekend ότι τώρα πιστεύει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία αποδίδεται στον ανθρώπινο παράγοντα, και όλα αυτά μετά από τόσα χρόνια που διαβεβαίωνε τους τηλεθεατές του ότι ήταν από την πλευρά των ‘σκεπτικιστών’ που αμφισβητούν την ‘επίσημη’ εκδοχή η οποία υποστηρίζει ότι πίσω από την υπερθέρμανση του πλανήτη κρύβεται ο ανθρώπινος παράγοντας (έχει επικρατήσει ο όρος ΑGW που σημαίνει Anthropogenic Global Warming).


Σε ένα άρθρο με τίτλο ‘Don’t judge Beck by his cover’, ο Beck δίνει συνέντευξη στον Dennis McCafferty λέγοντας "Θα πρέπει να είσαι ηλίθιος ώστε να μην παρατηρείς την αλλαγή της θερμοκρασίας". “Είναι σίγουρο ότι, έστω και εν μέρει, η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στον άνθρωπο”, γράφει ο McCafferty, κάτω από τον τίτλο «Πιστεύει στην υπερθέρμανση του πλανήτη».


Η ξαφνική αλλαγή του Beck για την ολοένα και πιο αμφισβητούμενη θεωρία της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι μια συγκλονιστική μαχαιριά στην πλάτη των συντηρητικών που θεωρούν τον Beck σαν τον ‘χρισμένο’ ηγέτη τους.


Εδώ και χρόνια, Beck έχει αντιταχθεί έντονα στην θεωρία ότι η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται στον άνθρωπο, οι υποστηρικτές της οποίας θέλουν να πουν ότι ‘η συζήτηση είναι τελειωμένη’, ένας ισχυρισμός όμως που κατέρρευσε όταν ξέσπασε το πρόσφατο σκάνδαλο του ‘Climategate’.


Ακόμη και πριν ο Beck έρθει στο Fox News, όταν ήταν ακόμη στο CNN, έκανε επιθέσεις στην ‘επίσημη’ θεωρία για την υπερθέρμανση του πλανήτη, χαρακτηρίζοντάς την ως την ‘μεγαλύτερη απάτη στην παγκόσμια ιστορία’.


Ο Beck αφιέρωσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο για να αντικρούσει την ‘AGW θεωρία’ στο βιβλίο του με τον τίτλο ‘An Inconvenient Book’ (‘Ένα άβολο βιβλίο’, τίτλος παρωδία του γνωστού βιβλίου του Αλ Γκορ «Μία άβολη αλήθεια’) και έχει επιτεθεί επανειλημμένα στον Αλ Γκορ, τον οποίο κατηγορούσε ως υποστηρικτή της ‘κινδυνολογίας της μπούρδας’ για την αλλαγή του κλίματος, που προωθεί δρακόντεια μέτρα για την ‘λύση’ του προβλήματος.


Ο Beck από τις εκπομπές του, σε τακτική βάση έδωσε το βήμα σε διακεκριμένος ‘σκεπτικιστές’ σχετικά με την υπερθέρμασνη του πλανήτη, όπως είναι ο ιδρυτής του ‘Weather Channel’, John Coleman και ο Λόρδος Christopher Monckton.

Βλέπε βίντεο.



Τώρα ο Beck κατηγορείται από το Infowars ότι έχει εκτεθεί ως χαμαιλέοντας που αλλάζει τις πολιτικές απόψεις του, ανάλογα σε ποια εταιρεία βρίσκεται. Ο Beck εμφανίζεται σαν τίποτα περισσότερο από έναν ηθοποιό, που κλαίει ψεύτικα σαν κλόουν του τσίρκου, παρουσιαζόμενος ως παραδοσιακός συντηρητικός ηγέτης όταν στην ουσία, έχει εγκαταλείψει κάθε πραγματική συντηρητική αρχή.


Το Infowars έχει προειδοποιήσει τους συντηρητικούς στις ΗΠΑ ότι πέρα από τους εντυπωσιασμούς του, ο Glenn Beck είναι ένας γελαστός ανανήψας neo-con (νέο συντηρητικός), ένας άνθρωπος που υποστήριξε την εγκατάλειψη του (αμερικανικού) σκάφους υπό την διακυβέρνηση Μπους και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είχε εκφράσει την αντίθεσή του, όταν έγινε πρόεδρος ο Ομπάμα, ο άνθρωπος που ζητεί ακατάπαυστα περισσότερους φόρους για τον αμερικανικό λαό, ενώ παρουσιάζεται ως δημαγωγός του κινήματος ‘Tea Party’, το οποίο όμως είναι αντίθετο στους νέους φόρους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Πηγή: http://www.infowars.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: