Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

‘Ειδική αντιμετώπιση’ θα έχουν οι μουσουλμάνοι στον ελβετικό στρατό

Ο ελβετικός στρατός έχει εκπονήσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τις ‘ειδικές συνθήκες’ σχετικά με τα γεύματα και τις προσευχές που αφορούν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των μουσουλμάνων νεοσυλλέκτων.


«Η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με την παράδοση του ελβετικού στρατού σχετικά με την τροφοδοσία σε άτομα που πρεσβεύουν άλλες θρησκείες», είπε ο Martin Bühler, εκπρόσωπος του στρατού, μέσα από ένα άρθρο στην εφημερίδα ‘NZZ am Sonntag’. Τέτοιες ειδικές διατάξεις υπάρχουν ήδη για τους Εβραίους στρατιώτες.


Οι μουσουλμάνοι που θα παρουσιάζονται στα θερινά κέντρα εκπαίδευσης – για να εκπληρώσουν μέρος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας - μπορούν τώρα να δηλώσουν ότι δεν θέλουν να τρώνε χοιρινό κρέας. Αντί του χοιρινού θα τους προσφέρεται μια ‘εναλλακτική λύση’. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούν να διατίθενται φαγητά halal’ (είναι τα φαγητά που θεωρούνται ‘καθαρά’ για τους μουσουλμάνους).


Ωστόσο, οι πέντε καθημερινές προσευχές, (που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι μουσουλμάνοι), δεν θα είναι δυνατές, αλλά οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν την δυνατότητα να προσεύχονται μόλις τελειώνουν τις καθημερινές υπηρεσίες τους στο στρατόπεδο.


Οι ρυθμίσεις αυτές του στρατού, έχουν καταρτισθεί με τη συμβολή των μουσουλμάνων, σύμφωνα με την ‘NZZ am Sonntag’.


Ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που είναι μουσουλμάνοι είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια. Σε ορισμένα στρατόπεδα πεζικού, ένας στους δέκα νέους στρατιώτες είναι μουσουλμάνος, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Η μουσουλμανική κοινότητα στην Ελβετία αντιπροσωπεύει περίπου το 4,5 τοις εκατό ολόκληρου του πληθυσμού.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Και για όσους δεν το ξέρουν έχουμε ‘νέα δεδομένα’ και στον ελληνικό στρατό:


Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, καταργείται η προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς, να είναι Έλληνες το γένος.

Κατά τον υπουργό σύμφωνα με τα ‘νέα δεδομένα’ (απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες) ο νόμος πρέπει να καταργηθεί ώς αντισυνταγματικός.

Μέχρι τώρα απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει κάποιος ένστολος ήταν να έχει τουλάχιστον ελληνική καταγωγή.

Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος.

Έτσι λοιπόν όλοι οι μετανάστες και τα τέκνα αυτών που αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια, θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και μάλιστα προνομιούχοι , αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για μόρια στις εξετάσεις προς στρατιωτικές σχολές.

Με την απόφαση αυτή, το Πεντάγωνο υπολογίζει ότι σε περίπου τέσσερα χρόνια από σήμερα, αναμένεται να βγουν οι πρώτοι Αλβανοί , Τούρκοι , Πακιστανοί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί!


Είμαι πολύ χαρούμενος που για μία ακόμη φορά «γίναμε Ευρώπη»!

Σύμφωνα μάλιστα με τα ‘νέα δεδομένα’ στα στρατόπεδά μας θα πρέπει σύντομα, μαζί με το γνωστό εκκλησάκι, να κτιστούν μικρά τζαμιά, βουδιστικοί ναΐσκοι και πιθανότατα αφρικανικά τοτέμ. Για χάριν βέβαια, των ελληνοποιημένων αλλοδαπών αξιωματικών και νεοσύλλεκτων, σύμφωνα και με το παράδειγμα του ελβετικού στρατού (αλήθεια είχε στρατό η Ελβετία; Το Swiss Army δεν είναι ρολόι; Ή μήπως σουγιάς;;;)


Σε όλα τα παραπάνω, με προβληματίζει μόνο μία μικρή λεπτομέρεια. Από ότι θυμάμαι η Ελβετία δεν έχει σύνορα με Αλβανία, Τουρκία και Σκόπια. Το ότι έχει βέβαια σύνορα με κάτι Αυστρίες, Γαλλίες και Γερμανίες δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Και εάν εσύ νομίζεις ότι η Ελβετία και η Ελλάδα έχουν δήθεν, ιστορικές κοινωνικές και κυρίως, γεωπολιτικές διαφορές είσαι απλά καθυστερημένος και απροσάρμοστος στα ‘νέα δεδομένα’. Και ‘αντισυνταγματικός’. Έτσι σε μία υποτιθέμενη κρίσιμη στιγμή για το έθνος (συγνώμη, ‘όχι πολιτικά ορθή’ η παραπάνω λέξη, αντικαθίσταται, σύμφωνα με τα ‘νέα δεδομένα’, με την φράση «κρίσιμη στιγμή για τον πληθυσμό που ζει εντός της Ελλάδας») μπορούν οι στρατιώτες μας και οι αξιωματικοί μας, αντί της αναχρονιστικής, παρωχημένης και εθνικιστικής λέξης «Αέραααα», να φωνάζουν «Αλάχ Ακμπάααρ!». Άλλωστε και τα δύο πολεμικά επιφωνήματα ξεκινούν με «Α»


Δεν υπάρχουν σχόλια: