Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ύπουλες ιπτάμενες κατασκοπευτικές φωτογραφικές μηχανές προκαλούν φόβους για τις ατομικές ελευθερίες


Οργανώσεις που υπερασπίζονται τις ατομικές ελευθερίες καταδίκασαν ένα καταχθόνιο νέο σχέδιο για τις αστυνομικές δυνάμεις της Σκωτίας για να κατασκοπεύουν τους πολίτες χρησιμοποιώντας κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ‘drones’.

Η Big Brother τύπου κίνηση αυτή σημαίνει ότι ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς, υπό το πρόσχημα της πάταξης της εγκληματικότητας.
Τα drones έχουν ήδη ελεγχθεί από Αστυνομία του Strathclyde που το έχει ήδη χρησιμοποίησε μία επιχείρηση διάσωσης στο Argyll.
Οι μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της Σκωτίας είναι διατεθειμένη να είναι στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας. Όμως, οι διάφορες ομάδες πίεσης προειδοποίησαν ότι με το να γίνει ένα τέτοιο βήμα χωρίς τη συναίνεση ή την υποστήριξη της κοινής γνώμης εγκυμονεί τον κίνδυνο να μετατραπεί η Σκωτία σε ένα «κράτος επιτήρησης» (ή παρακολούθησης “surveillance state”).
Ο Alex Deanie, του ‘Big Brother Watch’, δήλωσε: «Είναι αρκετά τρομακτικό ότι όλο και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις εξετάζουν τη χρήση αυτών των συσκευών.
Εισβάλουν στην ιδιωτικότητά μας και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία δημόσια διαβούλευση ή υποστήριξη.
Χρειαζόμαστε μια σωστή συζήτηση σχετικά με τη χρήση αυτού του είδους επιτήρησης και την επίδρασή του στις πολιτικές ελευθερίες, πριν η αστυνομία αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις συσκευές. "
Υπάρχουν δύο τύποι στρατιωτικών σχεδιασμένων drones που εξετάζονται από την αστυνομία. Το πρώτο είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο με CCTV κάμερες που πετάει έως και στα 300 πόδια με 30 μίλια/ώρα.
Αλλά είναι το δεύτερο είδος που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία – το οποίο πετάει στα 20.000 πόδια και είναι αόρατο για το ανθρώπινο μάτι.
Ο Patrick Harvie, ηγέτης του Κόμματος των Πρασίνων της Σκωτίας, δήλωσε: «Μερικοί άνθρωποι στο Υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα είναι ευτυχείς έως ότου έχουν υπό παρακολούθηση όλο τον κόσμο 24 ώρες το 24ωρο."
Ο συντηρητικός Bill Aitken αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης υποστήριξε τα σχέδια, προσθέτοντας: «Υπάρχουν ίσως ζητήματα με τις πολιτικές ελευθερίες, αλλά και βασικό και πιο σημαντικό ζήτημα είναι κατά πόσον θέλουμε ή δεν θέλουμε να κοπεί το έγκλημα."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: