Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Παπανδρέου: "Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα"


Απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στο συνέδριο του Economist με θέμα: «Meeting the challenges through leadership strategy» (28 Απριλίου 2010). Όλη η ομιλία ΕΔΩ


“Για όσους από εσάς δεν έχουν πεισθεί ακόμα, υπάρχει περαιτέρω απόδειξη ότι οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται και δεν λειτουργούν ορθολογικά, εξ ορισμού. Τα επιτόκια δανεισμού στην Ελλάδα σήμερα είναι πέραν κάθε λογικής και αυτό δείχνει, αφενός, την απόλυτη έλλειψη νηφαλιότητας των αγορών και, το χειρότερο, το μέγεθος της κερδοσκοπικής πίεσης που δέχεται η χώρα μας.


Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.


Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.”



Πηγή


Για την ‘εμμονή’ του Γ. Παπανδρέου με την «παγκόσμια διακυβέρνηση» διαβάστε το άρθρο: Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Κοπεγχάγη και η γέννηση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Στο άρθρο τονίζεται η φράση που ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, στον λόγο του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη, “at this time, we are observing the birth of global governance”, δηλαδή «Αυτή την στιγμή παρατηρούμε την γέννηση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης».

Επίσης παρουσιάζονται και άλλες αναφορές που έχει κάνει ο ΓΑΠ στο... αγαπημένο του θέμα, την «παγκόσμια διακυβέρνηση».


Πάντως ας πιστέψουμε τον Herman Van Rompuy, τον διορισμένο πρόεδρο της ΕΕ, βρισκόμαστε στον… 2ο χρόνο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, αλλά δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα μάλλον…

Ο Rompuy αμέσως μετά την εκλογή του, στις 19 Νοεμβρίου είχε δηλώσει: Το 2009 είναι επίσης το πρώτο έτος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, με την ίδρυση του G20 εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Η Σύνοδος κορυφής για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη συνολική διαχείριση του πλανήτη μας”.



Να μην ξεχνάμε και την δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν ξεκίνησε ο ‘πυρετός’ της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης: «Εάν υπήρχε ανάγκη ποτέ για έκκληση για συλλογική δράση, έκκληση για Παγκόσμια Ηγεσία, είναι τώρα».


Οικονομία και Περιβάλλον είναι τα ‘καυτά’ θέματα που, προς το παρόν τουλάχιστον, ‘πιέζουν’ για την δημιουργία της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Ή για την επίσημη παρουσίασή της.


5 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Να είσαι καλά που βάζεις τέτοια θέματα και θα αναδημοσιεύσω αν δεν σε πειράζει..

έτσι για να ξυπνήσουν καμιά φορά που νομίζουν οτι ψηφίζουν κιόλας..

χαιρετώ σε :)

SkyWatcher είπε...

Καλώς ήρθες Ευρύννοε στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ. Και βέβαια μπορείς να αναδημοσιεύεις ό,τι θέλεις.

George είπε...

Νομίζω ότι είμαστε όλο και πιο κοντά σε μια παγκόσμια κυβέρνηση.Το θέμα είναι πως ακριβώς θα γίνει αυτό.Θα γίνει κάποιος παγκόσμιος πόλεμος στα επόμενα χρόνια;Δεν ξέρω,αλλά πιστεύω ότι θα ζήσουμε μεγάλες αλλαγές...

SkyWatcher είπε...

Κι εγώ το πιστεύω. Πιθανά σενάρια είναι και ο πόλεμος και η οικονομική ύφεση, αλλά και το περιβάλλον ("υπερθέρμανση του πλανήτη"). Το πιο 'ακραίο', αλλά όχι αστείο, είναι και το θέμα των εξωγήινων... Ο Chapman μίλησε για πόλεμο και ύφεση.

Ανώνυμος είπε...

pantos re paidia oti mas simbenei einai akrivos 1 xrono meta tin synodo tis bilderberg stin athina! tixaio??