Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Έξω οι κλέφτες!"



Πριν καιρό είχα ασχοληθεί με κάποιο blog που συστηματικά έπαιρνε άρθρα από τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ και τα ανέβαζε χωρίς να αναφέρει την πηγή του.

Φυσικά δεν είχε ‘αδυναμία’ μόνο στο δικό μου ιστολόγιο, καθώς έκανε το ίδιο και για άρθρα από άλλα ιστολόγια γνωστά και αξιόλογα.


Του έστειλα e-mail. Τίποτα.. Τότε αναγκάστηκα να γράψω ειδικό άρθρο μπας και ιδρώσει το αυτί του, αλλά φαίνεται ότι ζει σε… ψυχρά κλίματα και εκεί υπάρχει απουσία ιδρώτα…


Πολλοί φίλοι του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ σχολίασαν εκείνο το άρθρο αλλά ο συγκεκριμένος κύριος, όχι. Κι όμως γυρνούσε στα μέρη μου.


Έκτοτε υπήρχε μόνιμα, στην αριστερή μπάρα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ αυτό το εικονίδιο με την φράση ‘ΟΥ κλέψεις’ και υπερσύνδεσμο στο παραπάνω άρθρο. Έτσι μπας και "συγκινηθεί". Αλλά που...


Κάποια στιγμή το εν λόγω μπλογκ έκλεισε, το εικονίδιο έφυγε και επανήλθαμε στην ησυχία μας…


Πλην λίγο καιρό όμως, ανακάλυψα ότι ξαναέκανε την εμφάνισή του σε άλλη διεύθυνση. Φυσικά με το ίδιο ‘βιολί’…


Ερευνώντας ανακάλυψα ότι έκλεβε (γιατί περί κλοπής πρόκειται τελικά) άρθρα από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια και έβαζε την φωτογραφία του και το όνομά του (!) παρασέρνοντας άλλους μπλόγκερς να τον αναφέρουν - καλή τη πίστει - ως συγγραφέα του άρθρου!!!


Σε μία περίπτωση μάλιστα πήρε άρθρο της Ντόιτσε Βέλε, (με υπογραφή Rolf Wenkel / Βιβή Παπαναγιώτου) το ψιλο-ανακάτωσε, κότσαρε και την φωτογραφία του και το παρουσίασε ως δικό του έργο!!!!


Το παίρνει άλλο μπλογκ και το δημοσιεύει γράφοντας: «Γράφει ο Σ….Π….». Ιδού:



Παρακάτω είναι άλλο ένα τρανό παράδειγμα της "δουλειάς" του..


Το αξιόλογο μπλογκ ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στις 21 Ιουνίου 2010, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Το καλάμι είναι για να ψαρεύουμε... και όχι να το καβαλάμε». Ως πηγή αναφέρει το εν λόγω μπλογκ των «πραγματικών αποκαλύψεων».


Το ίδιο κάνει και το μπλογκ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, μία ημέρα πριν, στις 20 Ιουνίου 2010, αναφέροντας την ίδια πηγή. Το ίδιο ακριβώς και το μπλογκ listonplace, από όπου το πήρε και το Φόρουμ του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ. Και τα δύο με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2010.Το άρθρο όμως αυτό που ανέβασε στο μπλογκ του ο κύριος «των πραγματικών αποκαλύψεων», στις 20 Ιουνίου 2010 και από όπου το πήρανε όλοι οι υπόλοιποι, πρωτοδημοσιεύθηκε ΕΔΩ στις 23 Μαΐου 2010, στην ιστοσελίδα http://pellana.abalinx.com/ υπογράφεται από τον Έλληνα δημοσιογράφο Alkis Morelas, που ζει στην Αυστραλία.


Όμως ο κύριος το πήρε άνετα και ωραία κότσαρε πάλι την φωτογραφία του (!!!) και νάτο το αρθράκι μας. Στο τέλος παίρνει ένα μικρό τμήμα από άρθρο του Χρήστου Γιανναρά (!!) για να δέσει το 'γλυκό'....Είδατε πως γίνεσαι εύκολα αρθρογράφος;


Το ίδιο έγινε χθες όπου είδα δύο από τα αγαπημένα μου ιστολόγια, ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΘΑΝΟΣ & ΕΥΗ να δημοσιεύουν περσινό άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ως άρθρο του εν λόγω μπλογκ!!!! Έστειλα e-mails και στα δύο ιστολόγια και επικοινώνησα άμεσα με το φιλικό μπλογκ ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, το οποίο και αμέσως έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις, προσθέτοντας και ‘τσουχτερό’ σχόλιο..


Έλεος πιά! Κάνω έκκληση στον συγκεκριμένο κύριο που έχει ονοματεπώνυμο.

Σεβαστείτε επιτέλους αυτήν την άτιμη δεοντολογία μεταξύ των μπλόγκερς. Προσπαθούμε όλοι από μεράκι, να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Δεν μπορεί ο συνάδελφός σου ο μπλόγκερ να ξενυχτάει, να στίβει το κεφάλι του να γράψει, να του βγαίνουν τα μάτια, να μεταφράζει ξενόγλωσσα άρθρα κατεβάζοντας λεξικά, να ψάχνει να βρει ωραίες φωτογραφίες, να προσπαθεί να παρουσιάσει όσο πιο ωραίο ένα άρθρο και να έρχεσαι εσύ με ένα copy paste (ή μάλλον ‘clopy paste’) και να το πετάς στο μπλογκ σου, κόβοντας την Πηγή. Ρε φίλε, μισό λεπτό σου παίρνει να γράψεις την λεξούλα και να βάλεις το λινκ…. Οι άλλοι τι είναι χαχόλοι;; Εσύ είσαι ο έξυπνος;


Και τέλος πάντων εκτός από εκείνο το στομφώδες «ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BLOG (sic) ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 120 ΧΩΡΕΣ»

γράφεις και εκείνο το φοβερό: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΙΔΕΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


Ε, όχι είσαι μια χαρά πολιτικός! Γιατί το άθλημα των πολιτικών ήδη το εξασκείς! Και ξέρεις πιο είναι αυτό.


Κρίμα πάντως γιατί είσαι στην καρδιά της Ευρώπης όπως λες, αλλά μόνο Ευρωπαϊκή νοοτροπία δεν δείχνεις. Διπλό κρίμα που είσαι από τον Μωριά και μάλιστα από ηρωικό μέρος…


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για το μπλογκ σου.πολυ αξιολογο και ακρως ενδιαφεροντα ολα οσα αναφερεις.βεβαια,οταν εχεις να κανεις και με τετοιους απαραδεκτους ''συνμπλογκερς'' ειναι γεγονος οτι αποκαρδιωνεσαι λιγακι.αργα ή γρηγορα θα τους ξεβρασει το κυμα του διαδυκτιου..

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ακριβώς όπως τα λέτε.Εμένα μου έχουν κλέψει τουλαχιστον δεκαπέντε άρθρα.Ενας που εχει φτιαξει ενα ''θεομητορικό'' μπλογκ μου έχει κλέψει τουλαχιστον έξι άρθρα.Οταν έστειλα σε κάποιον ενα μέηλ ζητώντας του να αναφέρει την πηγή μου απάντησε ''δε ντρέπεσαι είσαι και παπάς!!''
Εγω για να φτιάξω ένα άρθρο χρειάζομαι τουλαχιστον 5 ώρες δουλειάς εαν είναι μετάφραση.Και έρχεται ο άλλος,πατάει ένα κουμπί και το παρουσιάζει ως δικό του!
Δε μπορεί να γίνει κάτι μέσω της Γκούγκλ?
Ευχαριστώ.Υπομονή και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνεις

Manos είπε...

Άντε να βγάλεις άκρη μ΄αυτούς! Δύσκολο πάντως να μην υπάρξουν και αυτοί. Απο ένα σημείο και μετά χάνεις μόνο το χρόνο σου μαζί τους!
Μπορεί να αξίζει και να τους αγνοεί κανείς στη τελική!
Καλή συνέχεια!

SkyWatcher είπε...

Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και την συμπαράστασή σας.
Εάν ήταν κανένας πιτσιρικάς θα ήμουν πιο επιεικής. Μπορεί να μην το έκανα θέμα καν.
Αλλά ο τύπος βγαίνει επώνυμα με ανφάς που σκοτώνει και παρουσιάζεται αρθρογράφος σε μπλογκ "μεγάάάλων αποκαλύψεων"!!! Ενώ έπρεπε να γράφει "μεγάάάλων κλοπών"..
Και παρόλο το κράξιμο δεν καταλαβαίνει τίποτα! Ε, δεν μας έμεινε και κανένα άλλο μέσο να φωνάξουμε. Αυτό έχουμε, όσο το έχουμε. ΔΕν μπορεί να τα βάζεις με τους κλέφτες της πολιτικής και να αφήνεις τους κλέφτες που μπαίνουν στο "σπίτι σου" και σε κατακλέβουν κανοκικά και το χαίρονται κιόλας!

Ανώνυμος είπε...

Συγαχαρητήρια για το blog.Πολύ αξιόπιστο και ψαγμένο.Όσο για το θέμα της κλοπής τι να πω.Ντροπή σε όσους προσπαθούν να αναδειχθούν με τον κόπο των άλλων.Καλό θα ήτανε να τηρούσαμε όλοι οι bloggers τους άγραφους και άτυπους νόμους της ιδεολογίας των blogs . Σίγουρα θα ήτανε προς όφελος όλων .

SkyWatcher είπε...

Ευχαριστώ φίλοι από τον Έβρο. Καλή δύναμη!

Νάνος Φερλέκ είπε...

Συγχαρητήρια για το blog σου, πολύ καλή δουλειά. Ειμαι νεος μπλογκερ και ακομα μαθαίνω τον χειρισμό του μπλογκ και τους (κανονες). Πάντως να εισαι σίγουρος οτι απο το μπλογκ σου θα αναδημοσιεύσω στο δικο μου αρκετα πραγματα που με ενδιαφερουν και θεωρώ αξιολογα και φυσικα θα αναφερω καθε φορα την πηγη μου. αν κατι σε ενοχλησει το mail μου nanoferlek@gmail.com