Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Γερμανοί αναρχικοί παρενοχλούν μετανάστες γιατί υποστηρίζουν την εθνική Γερμανίας!


Αριστεριστές αναρχικοί στο Βερολίνο, παρενόχλησαν μουσουλμάνους μετανάστες που έδειχναν την υποστήριξή τους για τη γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ρίχνοντας κάτω Γερμανικές σημαίες, ενώ σε μία έβαλαν φωτιά.


Η αριστεριστές υπήρξαν ιδιαίτερα επιθετικοί στην συνοικία Neukölln του Βερολίνου, μια περιοχή με πολλούς κατοίκους τουρκικής και αραβικής καταγωγής, όπως αναφέρει η Der Tagesspiegel.


Αφαιρέσανε και καταστρέψανε γερμανικές σημαίες που κρέμονταν έξω από καταστήματα και αυτοκίνητα, διότι πιστεύουν ότι ο υπερήφανος πατριωτισμός φέρνει σε ανάμνηση τον άσχημο εθνικισμό του Τρίτου Ράιχ, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Μια ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται "Kommando Kevin-Prince Boateng" δημοσίευσε προκήρυξη για την ιστοσελίδα Indymedia καλώντας τους αριστερούς να "αρπάξουν" όλες τις σημαίες της Γερμανίας σε ολόκληρη τη χώρα. Το όνομα της ομάδας παραπέμπει στον γεννημένο στο Βερολίνο ποδοσφαιριστή που παίζει για την Γκάνα στο παγκόσμιο κύπελλο και χτύπησε τον αρχηγό της γερμανικής ομάδας Μίκαελ Μπάλακ βγάζοντάς τον έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο με ένα βίαιο φάουλ στον τελικό του Κυπέλλου τον Μάιο.

(Ο Ζερόμ, αδελφός του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, αγνωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Γερμανίας! Τα αδέρφια Μπόατενγκ, είναι παιδιά Αφρικανού μετανάστη από την Γκάνα και διαφορετικών Γερμανίδων μητέρων. Ο Ζερόμ προτίμησε τη γερμανική υπηκοότητα και πλέον παίζει σαν αμυντικός στο Αμβούργο. Ο Κέβιν-Πρινς, πάντως, αγωνίστηκε για λίγα παιχνίδια στην Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας).


Μία αραβό-γερμανική οικογένεια προκάλεσε την οργή τους επειδή κρέμασαν μια γιγαντιαία σημαία της Γερμανίας έξω από το κτίριό τους στην οδό Sonnenallee, για να δείξουν την υποστήριξή τους στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ο Ibrahim Bassal, ο οποίος έχει κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι από τότε που αυτός και ο ξάδελφός του, ύψωσαν την σημαία είχαν πολλές δυσάρεστες συναντήσεις με τους τοπικούς αριστεριστές.


"Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτοί οι άνθρωποι έρχονται και μας προσβάλουν», είπε ο Bassal. «Δεν μου επιτρέπεται να είμαι υπερήφανος για τη Γερμανία;"


«Μας βλέπουν σαν μετανάστες», είπε. "Δεν καταλαβαίνω ότι οι Γερμανοί οι οποίοι δεν είναι από την Γερμανία θα υπερασπιστούν τη Γερμανία."



Τόσο ο Bassal όσο και ο Mohammed είπαν στην Berliner Morgenpost ότι τους φαίνεται δύσκολο να πιστέψουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν μια γερμανική σημαία που κρέμεται μέσα στη Γερμανία, από… γηγενείς Γερμανούς!


Αν και όλη η οικογένεια του ιδιοκτήτη του καταστήματος είναι Γερμανοί πολίτες για πολλά χρόνια, οι αριστεροί πιστεύουν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να παραμείνουν ξένοι, πρόσθεσε.


Εν τω μεταξύ, πολλοί από τους κατοίκους Αραβικής ή τουρκικής καταγωγής που ζουν στην πολυπολιτισμική συνοικία υπερασπίζονται την τεράστια σημαία και συνεχίζουν να δείχνουν την υποστήριξή τους, λέει η εφημερίδα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

mnk είπε...

H τρέλλα βασιλεύει, στο 4ο Ράιχ!