Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κατεβάζουν από τα λεωφορεία τους τυφλούς με σκυλιά οι μουσουλμάνοι οδηγοί!


Οι μουσουλμάνοι οδηγοί λεωφορείων στην Βρετανία, αναγκάζουν τους τυφλούς και σκυλιά - οδηγούς τους να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία, διότι θεωρούν τα ζώα ότι είναι «ακάθαρτα», σύμφωνα με πρόσφατη είδηση.


Ο Υπουργός Μεταφορών Norman Baker έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών από τυφλούς ότι τα σκυλιά τους διώχνονται από τα δημόσια μεταφορικά μέσα για ‘θρησκευτικούς λόγους’.


Ο κ. Μπέικερ είπε στις εταιρείες λεωφορείων ότι οι θρησκευτικές αιτιάσεις δεν αποτελούν επαρκή λόγο για να κατεβάσουν κάποιον επιβάτη που συνοδεύεται από ένα ήσυχο σκυλί.


Είπε: «Αν τα σκυλιά δημιουργούν ενόχληση, τότε ο οδηγός έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να φύγει. Αλλά είναι πολύ πιο αμφισβητήσιμο το να κληθεί να διώξει το σκυλί για θρησκευτικούς λόγους. Το δικαίωμα ενός ατόμου περιορίζει τα δικαιώματα ενός άλλου προσώπου. "


Είναι παράνομο βάσει των νόμων περί διακρίσεων λόγω αναπηρίας να μην γίνει δεκτό ένα τυφλό άτομο και ένα σκύλος-οδηγός σε σκάφος, λεωφορείο ή ταξί. Αλλά η Ένωση των Οδηγών Σκυλιών για Τυφλούς είπε ότι λαμβάνει τακτικά καταγγελίες από μέλη της σχετικά με αυτήν την πρακτική. Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, δήλωσε το πρόβλημα είναι «συνηθισμένο και μάλιστα χειροτερεύει». (Διαβάστε σχετική ιστορία ΕΔΩ).


Η εκπρόσωπος της, Jill Allen-King, είπε ότι συχνά έχει μείνει στην άκρη του πεζοδρομίου, από μουσουλμάνους οδηγούς ταξί οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν το σκύλο της. Είχε παρόμοια προβλήματα με μουσουλμάνους οδηγούς λεωφορείων. Είπε: «Πέρυσι, ένας μουσουλμάνος οδηγός ταξί τρελάθηκε όταν προσπάθησα να μπω μέσα με το σκυλί μου. Μου είπε: «Τώρα πρέπει να πάω σπίτι και να πλυθώ». "


Ο George Herridge, 73 ετών, είπε ότι του ζήτησαν να κατεβεί από δύο λεωφορεία στο Reading του Berkshire, πέρυσι, όταν οι επιβάτες αντιδράσανε για τον Andy, τον λαμπραντόρ σκύλο – οδηγό, που είχε μαζί του. «Ερχόμουν σπίτι με το λεωφορείο όταν μερικά παιδιά μουσουλμανάκια άρχιζαν να ουρλιάζουν", είπε.


«Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και μου ζήτησε να κατέβω. Ήταν μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια στην πόλη από όπου ζω και δεν υπάρχει άλλο μέσο μεταφοράς. "Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας προέτρεψε να υπάρχει ‘ανεκτικότητα’ και ‘κοινή λογική’ για το συγκεκριμένο θέμα. Ένας εκπρόσωπος του είπε: «οι μουσουλμάνοι οδηγοί δεν πρέπει να διστάζουν να επιτρέπουν εκπαιδευμένους σκύλους στα ταξί ή στα λεωφορεία τους. Ορισμένες σχολές του Ισλάμ θεωρούν το σάλιο των σκύλων ως ακάθαρτο και άλλες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: