Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Δολοφονία χριστιανού πάστορα στο Νταγκεστάν

Κάποιος πιστός του Μωάμεθ αποφάσισε να ακολουθήσει τις διαταγές του για άλλη μια φορά και έτσι η είδηση από το Barnabas Fund είναι: «Πάστορας σκοτώθηκε ύστερα από πυροβολισμό».


Ένας χριστιανός πάστορας σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι, καθώς έβγαινε από την εκκλησία του, σε μια ακόμη κίνηση εκφοβισμού εκείνων που τολμάνε να εγκαταλείψουν το Ισλάμ, στην έντονα ισλαμική δημοκρατία του Νταγκεστάν.


Ο Artur Suleimanov, (φωτο) 49 χρονών, που και ο ίδιος είχε εγκαταλείψει το Ισλάμ, δολοφονήθηκε από ένα οπλισμένο άτομο που τον πλησίασε και άνοιξε πυρ εναντίον του, την ώρα που ο πάστορας έμπαινε στο αυτοκίνητο, έξω από την εκκλησία ‘Hosanna House of Prayer’, στην πρωτεύουσα, Makhachkala, την Πέμπτη 15 Ιουλίου. Πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο περίπου μία ώρα αργότερα. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση.


Ο Suleimanov αφήνει πίσω του την γυναίκα του, Ζήνα, και πέντε παιδιά, το μικρότερο από τα οποία είναι δώδεκα χρονών.


Η εκκλησία του Suleimanov είναι μία από τις μεγαλύτερες προτεσταντικές εκκλησίες στο Νταγκεστάν. Καθώς εκεί οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν συνεχώς απειλές και εκφοβισμούς, η ζωή του είχε απειληθεί πολλές φορές στο παρελθόν.


Η χριστιανική οργάνωση ‘Barnabas Aid’ έχει υποστηρίξει τους χριστιανούς στο Νταγκεστάν, και είχε συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Suleimanov. «Ο πάστορας Suleimanov ήταν ένας θαυμάσιος χριστιανός αδελφός και ο συγκλονιστικός του θάνατος είναι μια καταστροφική απώλεια για την εκκλησία του Νταγκεστάν. Αυτός και η εκκλησία του είχαν αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα. Βλέπουμε τη δολοφονία του ως μία προσπάθεια να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους χριστιανούς που προέρχονται από το Ισλάμ στο Νταγκεστάν", ειπώθηκε από τη χριστιανική οργάνωση.


Η ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν συνορεύει με την Τσετσενία στον ταραγμένο Βόρειο Καύκασο. Ο πληθυσμός της είναι 98 τοις εκατό Μουσουλμάνοι, και οι χριστιανοί εκεί αντιμετωπίζουν παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς από διάφορες μουσουλμανικές ομάδες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: