Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι προετοιμάζονται για μία κοινωνική αναταραχή


Απ’ έξω, το σπίτι του Jerry Erwin στη βορειοδυτική αμερικάνικη πολιτεία του Όρεγκον, δεν έχει κάτι το ξεχωριστό, με ένα περιποιημένο γκαζόν μπροστά και λίγο να διαφέρει από εκείνα των γειτόνων του.


Αλλά κρυμμένα από τα μάτια των ανθρώπων, στην πίσω αυλή του, είναι τα σημεία των προετοιμασιών του για την Ημέρα της Κρίσεως, μιας καταστροφικής κοινωνικής κατάρρευσης, που ο 45χρονος Erwin, πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να την ζήσει.


"Έχω, κάτω από μία τέντα, στοίβες με καυσόξυλα, βρόχινο νερό σε βαρέλια, έχω ένα υπόστεγο με συρματόπλεγμα περίφραξης, όπως αυτό που χρησιμοποιείται από τον στρατό", είπε στο AFP.


Αυτός και η σύζυγός του, έχουν επίσης, αποθηκευμένα χιλιάδες φυσίγγια και επαρκή τροφή για περίπου έξι μήνες.


"Πριν από μερικά χρόνια δούλευα για την αποπληρωμή αυτού του σπιτιού, αντικαθιστώντας όλα τα παράθυρα, και μόλις πολύ πρόσφατα, είμαι υπερήφανος να σας πω, έχουμε αντικαταστήσει όλες τις εξωτερικές πόρτες μας με πόρτες περισσότερης ενεργειακής κατανάλωσης, με όσο περισσότερα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που θα μπορούσα να πάρω», δήλωσε στο AFP.


Επί πλέον πρόκειται να προσθέσω ορισμένες διαρθρωτικές βελτιώσεις στα κουφώματα με την προοπτική να είναι σχεδόν αδύνατο να ρίξει αυτές τις πόρτες οποιοσδήποτε πολιορκητικός κριός. "


Ο Erwin και άλλοι σαν και αυτόν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού βλέπουν να έρχονται πολιτικές ανακατατάξεις και φυσικές καταστροφές, σαν σαφή σημάδια ότι ο πολιτισμός μας είναι καταδικασμένος.


"Τα χτυπήματα που δεχόμαστε είναι ακριβώς τα συμπτώματα εκείνα που έχουν οδηγήσει άλλες μεγάλες δυνάμεις να υποβαθμιστούν ή να καταρρεύσουν: εξάντληση των πόρων, καταστροφή του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, αυτά είναι τα ίδια πράγματα που επηρέασαν άλλες μεγάλες κοινωνίες», είπε.


Για τον Erwin, η παρακμή είναι αμετάκλητη και η καλύτερη προσέγγιση σε αυτήν είναι να προετοιμαστεί κανείς για το αναπόφευκτο.


Η απαισιοδοξία του είναι ίδια με αυτήν που έχει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από αριστερούς περιβαλλοντολόγους οι οποίοι πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή και η καπιταλιστική απληστία θα φέρει την συντέλεια στην ανθρώπινη κοινωνία, έως χριστιανούς φονταμενταλιστές που θεωρούν ότι η αμαρτία θα φέρει στο ίδιο αποτέλεσμα.


Αποκαλούν τους εαυτούς τους "preppers", "doomers," και "survivalists," αντιλαμβάνονται το ίδιο ζήτημα από διαφορετικές θέσεις: Πώς θα προετοιμαστούν καλύτερα για την ερχόμενη Αποκάλυψη;

(* Οι ‘preppers’ σε ελεύθερη μετάφραση είναι εκείνοι που προετοιμάζονται για μια επικείμενη μεγάλη καταστροφή και θέλουν να ζουν με αυτάρκεια. “Doomers’, από την λέξη Doom που σημαίνει η Ημέρα της Κρίσης ή η Συντέλεια’ και "Survivalists" από το Survive = επιβιώνω)


Ο Jim Rawles, τον οποίον ο Erwin περιγράφει ως «τον ‘προστάτη άγιο’ του κινήματος Survivalism, (σε ελεύθερη μετάφραση το κίνημα της επιβίωσης ή των επιζώντων) προσεγγίζει το θέμα μάλλον ως απομονωμένος και επηρεασμένος από την χριστιανική άποψη.


Τα παιδιά του τα έχει στο σπίτι για ‘homeschool’ (υπάρχει το δικαίωμα αυτό – για μάθηση στο σπίτι - στις ΗΠΑ αν και τείνει να καταργηθεί, κάτι που οι υπέρμαχοί του θεωρούν μια ακόμα συνομωσία του κράτους που θέλει την υποδούλωση όλων), αρνείται να πει πού ζει, και συμβουλεύει τους αναγνώστες της ιστοσελίδας survivalblog.com του "να μεταφερθούν σε μία ασφαλή περιοχή και μένουν εκεί όλο το χρόνο."


"Όταν σχεδιάζετε το σπίτι – καταφύγιό σας, σκεφτείτε: το μεσαιωνικό κάστρο», προσθέτει, εκθειάζοντας τα οφέλη από τη χρήση σακιών για την προστασία κάθε νέου σπιτιού.


Ο Rawles, όπως και πολλοί από τους θεωρητικούς ενός πιο ‘συντηρητικού’ τέλους του survivalist φάσματος, είναι επίσης αντίθετος στην φορολογία, υπέρμαχος του δικαιώματος για οπλοκατοχή, και υποπτεύεται το οτιδήποτε που του δίνει την αίσθηση του ‘σοσιαλισμού’.


Αλλά το κίνημα των ‘survivalist’ (επιζώντων) περιλαμβάνει επίσης αριστερούς ακτιβιστές, που είναι αφιερωμένοι στο να ζουν από τη γη και ποτέ δεν πυροβόλησαν με όπλο, και ανθρώπους όπως ο Chris Martenson, ο οποίος παράτησε μια καλή δουλειά που ένιωθε όμως ότι ήταν μια "περιττή εκτροπή από τα πραγματικά του καθήκοντα. "


Άρχισε να καλλιεργεί την δική του τροφή και να παραδίδει μαθήματα "Crash Course" καλώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν καλύτερα για την επερχόμενη κοινωνική αστάθεια. Επίσης, ανέλαβε τη διαχείριση των επενδύσεών του και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια επιστροφή 166 τοις εκατό από το χαρτοφυλάκιό του.


Για τον Martenson, το εγερτήριο σάλπισμα ήταν η 11 Σεπτέμβρη 2001 και οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, όταν ένιωσε κυριευμένος από αβεβαιότητα και εντελώς απροετοίμαστος.


Ο Erwin είχε πάντα την εντύπωση ότι η κοινωνία τελικά θα διαλυθεί, αλλά ο ίδιος και πολλοί άλλοι αμερικάνοι survivalists λένε ότι η δυσλειτουργική απάντηση του κράτους το 2005 στον τυφώνα Κατρίνα ήταν αυτό που τους ώθησε στη δράση.


"Νόμιζα ότι, εντάξει, τα πράγματα δεν πρόκειται να πάνε καλύτερα ... ίσως αυτή η κοινωνία, ο πολιτισμός μας, η αμερικανική αυτοκρατορία θα καταρρεύσει στη διάρκεια της ζωής μου», είπε ο Erwin.


Για τον John Milandred, δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό που τον ώθησε να αφήσει το προαστιακό σπίτι του και να δημιουργήσει ένα αγρόκτημα στην Οκλαχόμα.


«Απλά βαρεθήκαμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα όλη την ημέρα για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς και να μην ολοκληρώνουμε τίποτα», είπε.


Μέλος του Αμερικανικού Δικτύου των Preppers, ο Milandred είπε ο ίδιος και η σύζυγός του φιλοδοξούσε να «καλλιεργούμε τα δικά μας τρόφιμα να είμαστε αυτάρκεις ... να ζήσουμε όπως οι πιονιέροι, όπως και οι προ-προπαππούδες μας."


Είναι ασαφές πόσοι άνθρωποι ζούνε αυτόν τον τρόπο ζωής, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες που διατίθενται αφιερωμένες στο κίνημα, και του Erwin το surburban-self-reliance.com προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.


Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για την μεγάλη στιγμή του Survivalism, δήλωσε ο Έρβιν, αλλά λυπάται για τους αυτούς που ήρθαν αργοπορημένα στο κίνημα.


"Θα τους βοηθήσουμε, αν μπορούμε", είπε. "Αλλά πολλοί άνθρωποι θέλουν να ανέβουν στο πλοίο την τελευταία στιγμή και η μετάβασή της θα είναι δύσκολη για αυτούς".


Δείτε το βίντεο


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Συμπτωματικά, είδα χθες την μετά-αποκαλυπτική ταινία «Ο Δρόμος». Αυτή η καταθλιπτική και σκοτεινή ταινία, μιας διαλυμένης ανθρωπότητας, (που έχει περάσει και σε φάση κανιβαλισμού), κατά τραγικό τρόπο, είναι η ‘χαρά’ του κάθε survivalist!


Πολλοί σίγουρα γελάνε με τους τύπους αυτούς, και τα ρεπορτάζ τους παρουσιάζουν σαν παρανοϊκούς ‘κλασσικούς’ αμερικάνους φονταμενταλιστές, φίλους των όπλων μέχρι και ακροδεξιούς, αλλά δεν ξέρω εάν θα γελάνε όταν διαβάζουν (αν διαβάζουν) για τις τεράστιες εγκαταστάσεις της FEMA, με τα έτοιμα φέρετρα, τις μονάδες στρατού που είναι έτοιμες να επέμβουν στο εσωτερικό της χώρας και το θέμα μια μεγάλης κοινωνικής ταραχής που συζητάει καιρό τώρα η διεθνής ελίτ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: