Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μειοψηφία τα νεογέννητα λευκά μωρά στις ΗΠΑ


Οι λευκοί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στα πρόθυρα να γίνουν μια μειοψηφία στα μωρά που γεννιούνται.


Από επίσημα στοιχεία απογραφής προκύπτει ότι οι γεννήσεις μη λευκών, συμπεριλαμβανομένων και των ισπανόφωνων, αποτέλεσαν το 48 τοις εκατό των παιδιών που γεννήθηκαν στην Αμερική μεταξύ του Ιουλίου του 2008 και του 2009, πιο πάνω από το 46 τοις εκατό που ήταν δύο χρόνια πριν.


Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσε να γίνει μια «πλειοψηφία μειοψηφία» ήδη από τον επόμενο χρόνο, με τις γεννήσεις μωρών από τις μειονότητες να είναι περισσότερες από αυτές των λευκών με ευρωπαϊκή καταγωγή.


Ο λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των μη λευκών πολιτών των ΗΠΑ - ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης, όπου τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν σε όλες τις φυλετικές ομάδες, οι γεννήσεις μη-λευκών είχαν την χαμηλότερη πτώση.


Όμως, όπως στη Βρετανία, η αλλαγή σύνθεσης του πληθυσμού έχει οδηγήσει σε εντάσεις και ιδιαίτερη ανησυχία για τα θέματα σχετικά με το προφίλ του πληθυσμού που θέτει σε σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες.


Η πολιτεία της Αριζόνα θέσπισε πρόσφατα νόμο που καθιστά αδίκημα να είναι κάποιος λαθρομετανάστης και επέτρεψε στην αστυνομία να σταματήσει και να ερευνήσει τον οποιονδήποτε που φαίνεται ότι δεν μοιάζει να είναι από τις ΗΠΑ.


Άλλοι νόμοι που ψηφίστηκαν από το κράτος, οι οποίοι καταδικάστηκαν απερίφραστα ότι προωθούν τις διακρίσεις, απαιτούν από τους καθηγητές να μην έχουν υπερβολικά βαριά (ξενική) προφορά.


Τα στοιχεία της απογραφής δείχνουν ότι οι μειονότητες που αποτελούσαν το 31 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ το 2000, από τον Ιούλιο του 2008 και μέχρι το 2009 έχουν αυξηθεί σε 35 τοις εκατό.


Μεταξύ των Ισπανόφωνων, υπήρχαν περίπου εννέα γεννήσεις για έναν θάνατο, σε σύγκριση με μία γέννηση για ένα θάνατο για τους λευκούς.


Επιπλέον, οι μεσήλικες του λευκού πληθυσμού είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των μη λευκών έτσι ένα μεγαλύτερο μερίδιο γυναικών από τις μειονότητας βρίσκονται σε προνομιακή ηλικία κυοφορίας.


Ο Kenneth Johnson, ανώτερος δημογράφος του Ινστιτούτου Carsey στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire, δήλωσε ότι το χρονικό σημείο που οι «γεννήσεις της μειονότητας» θα γίνουν η πλειοψηφία θα μπορούσε να έλθει από τον επόμενο κιόλας χρόνο.


«Το ερώτημα είναι απλά πότε», είπε.


Στη Βρετανία, η πίεση της μετανάστευσης και η αύξηση των ποσοστών γεννήσεων που τροφοδοτείται από τις νέες αφίξεις μεταναστών θα γεμίσει ορισμένες νότιες πόλεις περίπου κατά ένα πέμπτο τα επόμενα οκτώ χρόνια, δείχνουν επίσημα στοιχεία.


Στο Λονδίνο, η κατάσταση είναι πιο ακραία όπου τέσσερις στους δέκα νέους είναι μέλη εθνικών μειονοτήτων.


Μια κυβερνητική έκθεση διαπίστωσε ότι περισσότερα από 700.000 παιδιά και έφηβοι έχουν χαρακτηριστεί ως μη-λευκοί, περίπου το 40 τοις εκατό αυτής της ηλικιακής ομάδας στην πρωτεύουσα.


Δείτε το βίντεο



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: