Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Η Κάρτα του Πολίτη (της οργουελικής εποχής)
Η νέα κατοχική κυβέρνηση τιμωρεί το λαό!


Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών να καθιερώσει από το 2011 μια ‘έξυπνη κάρτα’ για να απαλλάξει, όπως υποστηρίζει, τους Έλληνες φορολογουμένους από τη συλλογή αποδείξεων, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι επιεικώς τερατώδης.


Με βάση τον ισχύοντα νόμο, κάθε φορολογούμενος, προκειμένου να πετύχει απαλλαγή φορολογίας από ένα μέρος των εισοδημάτων του, καλείται να προσκομίσει ανάλογες αποδείξεις εξόδων του. Καθιερώθηκε αυτό, για να αναγκασθούν οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις για τις συναλλαγές τους και έτσι να υποχρεωθούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να εκδίδουν αποδείξεις για τις συναλλαγές τους και να παύσουν να φοροδιαφεύγουν.


Τώρα το Υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται, δήθεν προς εξυπηρέτηση των πολιτών, να καθιερώσει ένα σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των αποδείξεων.


Προτείνεται λοιπόν «η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού πελάτη... που θα μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κωδικού... Η κωδικοποίηση θα ακολουθεί το πρότυπο ΕΑΝ-13...


Οι φορολογούμενοι δηλαδή θα εκτυπώσουν από το σύστημα ΤΑΧΙS μια ειδική κάρτα η οποία θα φέρει ειδική διαγράμμιση γραμμωτού κώδικα (barcode) και... θα τη χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα αγοράζουν προϊόντα από επιχειρήσεις που έχουν το σύστημα τιμολόγησης με “barcode” (π.χ. σουπερμάρκετ, πολυκαταστήματα κ.τ.λ.)...


Σε κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν οι πολίτες θα επιδεικνύουν αυτή την κάρτα στο ταμείο και ο υπάλληλος του καταστήματος θα τη σκανάρει με ένα ειδικό μηχάνημα. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού δικτύου τα αρχεία του συστήματος ΤΑΧΙS για το ύψος της συναλλαγής και τα στοιχεία του συναλλασσόμενου.

Όμως λόγω του ότι δεν διαθέτουν όλα τα καταστήματα σύστημα barcode στα ταμεία τους... όλες οι αποδείξεις που εκδίδονται από επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα φέρουν ειδική διαγράμμιση γραμμωτού κώδικα (barcode). Σ αυτές τις περιπτώσεις οι φορολογούμενοι, όταν αγοράζουν ένα προϊόν η καταφεύγουν σε κάποιον ελεύθερο επαγγελματία, θα πρέπει να «σκανάρουν» την απόδειξη με το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να καταχωρισθούν τα δεδομένα σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Η διαδικασία αυτή, αν και ακούγεται πολύπλοκη, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα διευκολύνει μακροπρόθεσμα τους φορολογούμενους να καταγράφουν όλες τις συναλλαγές τους με μεγάλη ακρίβεια και να μη χρειάζεται στο τέλος του έτους να περνάνε μία - μία τις αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις, αλλά να συνδέεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με το ΤΑΧΙS και να γίνεται άμεση μεταφορά των δεδομένων στους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών».


Όλος αυτός ο κυριολεκτικά απίστευτος και μοναδικός στον κόσμο σχεδιασμός θέτει τεράστια ζητήματα:


1. Για ποιό λόγο τιμωρούνται οι πολίτες με μια τόσο βασανιστική διαδικασία; Οκτώμισι εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, επειδή το κράτος αισθάνεται ανίκανο να πατάξει τη φοροδιαφυγή! Θα μπορούσε κάλλιστα η κυβέρνηση να νομοθετήσει αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους φοροδιαφεύγουν και σε περίπτωση υποτροπής να κλείνει τις επιχειρήσεις και να αφαιρεί την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, προκειμένου περί ελεύθερων επαγγελματιών.

Με τις καταστροφικές πολιτικές τους οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν ήδη οδηγήσει τον τόπο στο χείλος του γκρεμού και τους πολίτες σε από γνώση. Δεν τους φθάνει αυτό; Επιχειρούν τώρα και να τους βασανίσουν;


2. Με το σχεδιαζόμενο σύστημα εισάγεται η δυνατότητα παρακολουθήσεως και ελέγχου των δραστηριοτήτων των πολιτών. Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο σύστημα, θα μπορεί να γνωρίζει για τον καθένα τι ψώνισε, πότε και από που το έκαμε. Θα μπορεί να γνωρίζει όλες τις οικονομικές συναλλαγές του. Θα είναι η αρχή του ελέγχου των πάντων! Μια φριχτή «οργουελική» εποχή!


3. Το σημαντικότερο όμως για μας είναι άλλο. Είναι το σύστημα γραμμωτού κώδικα με το οποίο θα είναι κατασκευασμένη η κάρτα. Όπως είδαμε, θα έχει διαγράμμιση του γραμμωτού κώδικα ΕΑΝ 13, αυτού που χρησιμοποιείται ήδη στο εμπόριο και ο οποίος περιέχει τον αριθμό 666 με τις τρεις διπλές ράβδους του στην αρχή, στο μέσον και στο τέλος του κάθε κωδικού. Θα περιέχει δηλαδή τον αριθμό του Αντίχριστου, όπως μας τον φανερώνει το βιβλίο της Αποκαλύψεως στο 13ο κεφάλαιο, όπου τονίζεται ότι δεν θα μπορεί κανείς να πωλήσει η να αγοράσει κάτι, παρά μόνο αν έχει σφραγισθεί στο χέρι ή στο μέτωπο με τον αριθμό αυτό, το 666!


Πιστεύουν αλήθεια οι κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα δεχθούμε ποτέ οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί να παραλάβουμε ως προσωπικό μας πλέον στοιχείο μια τέτοια κάρτα; Τι έπαθαν; Έχουν παραφρονήσει;


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά θα λογικευθούν και δεν θα προχωρήσουν σε μια

τέτοια παρανοϊκή ενέργεια, που μόνο αρρωστημένοι εγκέφαλοι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν η μια κατοχική κυβέρνηση θα δεχόταν να την εφαρμόσει, εκτελώντας δουλικά τις εντολές των νέων εξουσιαστών του τόπου.

Ας σταματήσουν λοιπόν αμέσως αυτούς τους απίστευτα προκλητικούς αντίχριστους σχεδιασμούς, πριν τους πνίξει η δίκαιη οργή του συστηματικά αδικούμενου λαού!


Πηγή: Τράπεζα Ιδεών από Περιοδικό ο ΣΩΤΗΡ τ. 1.7.2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΖΟΥΜΕ...Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΙΣΕΙ!!ΑΝ ΤΗΝ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!!ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ...ΩΣ ΕΔΩ...ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΠΤ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ??