Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η Ευρώπη γίνεται λιγότερο ευρωπαϊκή με κάθε νέο κύμα μεταναστών



Η αύξηση των καταναγκαστικών γάμων στην Βρετανία – που εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 10.000 κάθε χρόνο, με το 20 τοις εκατό των θυμάτων να είναι άνδρες – αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η κουλτούρα του Τρίτου Κόσμου έχει εισαχθεί στη Βρετανία μαζί με τους μετανάστες του Τρίτου Κόσμου.


Καθώς αποτελεί μία ενοχλητική, αλλά απλή αλήθεια, ότι η κουλτούρα (ή ο πολιτισμός) είναι η αντανάκλαση ενός πληθυσμού, και αυτή η κουλτούρα αλλάζει όταν ο πληθυσμός αλλάζει, η συχνότητα των καταναγκαστικών γάμων στη Βρετανία έχει αυξηθεί σημαντικά, μαζί με την αύξηση του αριθμού των μεταναστών.


Τα νούμερα είναι τόσο υψηλά που η Βρετανική κυβέρνηση δημιούργησε μια ειδική μονάδα, την Μονάδα Καταναγκαστικού Γάμου (Forced Marriage Unit ή FMU), που η δουλειά της είναι να "μάχεται" τους αναγκαστικούς γάμους.


Η δουλειά της FMU φυσικά εμποδίζεται από το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των μεταναστών από χώρες του Τρίτου Κόσμου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η FMU, η «πλειονότητα των υποθέσεων αφορά οικογένειες από τη Νότια Ασία και ιδιαίτερα το Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές».


Η μονάδα αναφέρει ότι υπολογίζει ότι υπάρχουν 10.000 κρούσματα εξαναγκασμού σε γάμο τα οποία αφορούν "Βρετανούς υπηκόους" κάθε χρόνο και ότι μέχρι 20 τοις εκατό των θυμάτων είναι άνδρες.


Σύμφωνα με την FMU, έχουν ληφθεί πάνω από 220 μηνύματα από άνδρες - θύματα κατά το 2009, ποσοστό που αυξήθηκε από τα 134 που αναφέρθηκαν το προηγούμενο έτος.


Οι άντρες μετανάστες αναγκάζονται σε γάμους για λόγους "οικογενειακών δεσμεύσεων και προσδοκιών, για λόγους εξασφάλισης της βίζας, για λόγους ελέγχου της συμπεριφοράς και προστασίας της φήμης μιας οικογένειας."


Προφανώς η τελευταία αιτιολογία σημαίνει ότι οι οικογένειες των μεταναστών υποψιάζονται ότι οι εν λόγω άνδρες είναι ομοφυλόφιλοι.


Η FMU προειδοποίησε τους κοινωνικούς λειτουργούς να είναι σε επιφυλακή το καλοκαίρι, όπου αυξάνουν τα περιστατικά του εξαναγκασμού σε γάμο, καθώς οι μετανάστες επισκέπτονται τις χώρες καταγωγής τους για τις διακοπές. Εκεί, οι καταναγκαστικοί γάμοι συμφωνούνται και ολοκληρώνονται.


Σύμφωνα με την FMU τα θύματα αναγκαστικών γάμων, υποχρεώνονται ή παρασέρνονται να πάνε πίσω στη χώρα προέλευσής τους.


Όσοι αρνούνται, λέει η FMU, "συχνά κλειδώνονται, υποβάλλονται σε σωματική και σεξουαλική βία και απομακρύνονται δια της βίας σε άλλες χώρες, εφόσον αρνούνται να συμμορφωθούν με τις επιθυμίες των οικογενειών τους."


Η ύπαρξη αυτού του προβλήματος στη Βρετανία σήμερα είναι απόδειξη ότι η κουλτούρα και η ταυτότητα (ενός λαού ή ενός ανθρώπου) δεν είναι κάτι που μπορεί να αφαιρεθεί ‘σαν ένα παλτό’ και να αφεθεί στην είσοδο ενός αεροδρομίου, όπως ο βουλευτής του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, Andrew Brons είπε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


«Τα παιδιά αυτών των μεταναστών λογίζονται, δήθεν, ως ευρωπαίοι, όπως ακριβώς ο γηγενής πληθυσμός. Δεν είναι όμως. Οι διαφορετικές κουλτούρες δημιουργούνται από διαφορετικούς λαούς και όχι το ανάποδο. (Δηλαδή, μόλις έρθουν αυτοί οι άνθρωποι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, «αλλάζουν» και γίνονται «ευρωπαίοι»).


«Δεν είμαστε τα προϊόντα του πολιτισμού μας, ο πολιτισμός μας είναι το προϊόν του λαού μας (και του κάθε λαού).


«Αντικαθιστώντας τους Ευρωπαίους με ανθρώπους από τον τρίτο κόσμο σημαίνει ότι η Ευρώπη θα αντικατασταθεί από τον Τρίτο Κόσμο. Η Ευρώπη αργά αλλά σταθερά υφίσταται μία εθνοκάθαρση των Ευρωπαίων », δήλωσε ο κ. Brons.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: