Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ανησυχία στο 'καλύτερο ισλαμικό κράτος της Ευρώπης'

Στις πρόσφατες εκλογές στην Σουηδία το ενδιαφέρον στράφηκε στην είσοδο του κόμματος των «Σουηδών Δημοκρατών» (‘Sverige Demokraterna’) με αρχηγό τον 31χρονο απόφοιτο Πολιτικών Επιστημών, Jimmie Akesson.

Για πρώτη φορά ένα κόμμα με εθνική και αντιμεταναστευτική πολιτική (που για άλλους μεταφράζεται ότι πρόκειται για κόμμα ‘ξενοφοβικό’, ‘ισλαμοφοβικό’, ‘ακροδεξιό’ και ‘ρατσιστικό’) εισέρχεται στην βουλή της Σουηδίας και μάλιστα με 20 έδρες από τις 349.

Οι "Σουηδοί Δημοκράτες" με το 5,7% αιφνιδίασαν τους πάντες που δεν περίμεναν τέτοιο αποτέλεσμα και στερούν έτσι την αυτοδυναμία από την κεντροδεξιά τετρακομματική Συμμαχία υπό τον Φρέντρικ Ράινφελντ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των είκοσι βουλευτών του βρίσκεται στην ηλικία των τριάντα.

Το κόμμα Sverige Demokraterna (SD) υπερασπίζεται την παράδοση και τον χαρακτήρα του σουηδικού πολιτισμού ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και επίσης αντιτίθεται στην λαθρομετανάστευση υπέρ μίας εθνικής κοινωνίας.

Δείτε βίντεο από το Russia Today όπου αναφέρονται επιθέσεις κατά μελών των «Σουηδών Δημοκρατών», ενώ μιλάει υποψήφια του κόμματος, στο σπίτι της οποίας κάποιοι ζωγράφισαν μία σβάστικα. Ένας άλλος υποψήφιος, ο 24χρονος David von Arnold βασανίστηκε μέσα στο σπίτι του από άτομα που μιλούσαν αραβικά και οι οποίοι του χάραξαν μία σβάστικα στο μέτωπο. Επίσης, κανένα κόμμα δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί τους.

Δείτε το βίντεο



Σύσσωμες οι εφημερίδες και έξω και εδώ ‘ανησυχούν’ και σχεδόν οδύρονται διότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της εμβληματικής σκανδιναβικής χώρας θα μπει στη Βουλή ένα ακροδεξιό κόμμα με αντιμεταναστευτικό και αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό» .

Ο ηγέτης των «Σουηδών Δημοκρατών» Τζίμι Ακεσον (για τον οποίον αναφέρουν ότι στα 16 του ήταν skinhead) λέει: «οι μεγάλες παρατάξεις θα αναγκαστούν τώρα να αλλάξουν την πολιτική τους, ιδίως όσον αφορά τη μετανάστευση, αν δεν θέλουν να συνεχίσουν να χάνουν ψήφους από εμάς».

«Ως Σουηδός Δημοκράτης βλέπω αυτόν τον αυξανόμενο αριθμό μουσουλμάνων ως την μεγαλύτερη ξένη απειλή από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και υπόσχομαι να κάνω ό, τι μπορώ για τον τερματισμό αυτής της τάσης», είχε πει προεκλογικά ο Akesson.

Κύρια επιχειρήματα του Akesson εναντίον του Ισλάμ είναι ότι οι μουσουλμάνοι έχουν ένα υψηλότερο από το μέσο όρο ποσοστό γεννήσεων, και ότι επειδή είναι αποκομμένοι από τις ρίζες τους μέσα σε μια πολυεθνική κοινωνία κάνει "πολλούς μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς να αναζητούν το Ισλάμ ως μια ταυτότητα, ενώ τώρα βιώνουμε μια διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των νέων μουσουλμάνων στην Ευρώπη ».

«Είκοσι χρόνια πριν, νομίζω ότι οι περισσότεροι Σουηδοί θα είχαν πολλές δυσκολίες να πιστέψουν ότι το Ισλάμ θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της Σουηδίας, ότι οι Σουηδοί καλλιτέχνες που επικρίνουν το Ισλάμ θα ζουν κάτω από συνεχείς απειλές θανάτου, ότι δέκα περίπου τρομοκρατικές οργανώσεις θα εδρεύουν στη Σουηδία ... ότι τα Σουηδικά Συμβούλια κομητείας θα δαπανούν χρήματα φορολογουμένων για την περιτομή υγιών νεαρών αγοριών ... ότι στα κρεοπωλεία μας θα προσφέρονται τελετουργικά σφαγμένα ζώα, ενώ την ίδια στιγμή τα νηπιαγωγεία θα πάψουν να δίνουν χοιρινό», είπε ο Akesson.

Το τηλεοπτικό σποτ του κόμματος απαγορεύτηκε από την τηλεόραση γιατί ήταν ‘ισλαμοφοβικό’. Δείχνει μια Σουηδή γιαγιά να πηγαίνει με δυσκολία να πάρει την σύνταξή της, όταν την προλαβαίνουν φουριόζες μουσουλμάνες με μπούρκες που πάνε να πάρουν τα επιδόματα του κράτους.

Δείτε το



Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Ιμάμης Adly Abu Hajar είχε δηλώσει στο Reuters, ότι η Σουηδία είναι το καλύτερο ισλαμικό κράτος αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Η Σουηδία τότε είχε απαγορεύσει έκθεση με σκίτσα του Μωάμεθ, για να αποφύγει τις εντάσεις από τους μουσουλμάνους.

Σημείωση: Άραγε ο Ιμάμης Hajar όταν λέει ότι η «Σουηδία είναι το καλύτερο ισλαμικό κράτος αυτή την στιγμή» εννοεί ότι υπάρχουν και άλλα «ισλαμικά κράτη» στην Ευρώπη, όμως όχι τόσο «καλά» όσο η Σουηδία;

Παραπάνω βλέπετε προεκλογική αφίσα στα αραβικά, του Κόμματος των Πρασίνων η οποία τοποθετήθηκε στην συνοικία Skärholmen της Στοκχόλμης, όπου υπάρχει έντονο το μεταναστευτικό στοιχείο. Η αφίσα λέει : "Ας συνεργαστούμε για τον εκσυγχρονισμό της Σουηδίας".

Πριν λίγο καιρό η Αστυνομία της Σουηδίας έκανε μία απίστευτη κίνηση κυκλοφορώντας περιπολικά που αντί για POLICE POLIS) έγραφαν την λέξη AINAπου είναι τουρκική αργκό λέξη για την αστυνομία!! Ο σκοπός αυτής της κίνησης ήταν λέει, για να προσελκύσουν τους νέους μουσουλμάνους μετανάστες να έρθουν και να ενταχθούν στην αστυνομία!

Η Σουηδία ΣΗΜΕΡΑ - Δείτε το βίντεο:

Πριν από μερικά χρόνια, η βρετανική εφημερίδα ‘Guardian’ (που παραδοσιακά υποστηρίζει τους εργατικούς) αποκάλεσε την Σουηδία, ως την πιο επιτυχημένη κοινωνία που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Αλλά η Σουηδία σήμερα μεταλλάσσεται εξ αιτίας της μεγάλης εισροής μεταναστών από τη Μέση Ανατολή.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο – ρεπορτάζ του CBN.com, (Το CBN είναι αμερικάνικο χριστιανικό κανάλι που ίδρυσε ο γνωστός - γηραιός σήμερα - τηλευαγγελιστής Pat Robertson, ευαγγελικός, υποστηρικτής του χριστιανικού σιωνισμού και γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του, όπως αυτής περί δολοφονίας του Τσάβες κλπ).

Στο βίντεο γίνεται αναφορά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, το Malmö, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας. Για τους επισκέπτες, το Malmö φαίνεται μία ήσυχη, όμορφη, ίσως λίγο βαρετή πόλη. Με άλλα λόγια, κλασσική σουηδική πόλη. Αλλά κάτω από την επιφάνεια, το Malmö έχει σοβαρά προβλήματα.

Η μαζική μετανάστευση έχει γίνει κάνει στο Malmö σήμερα να είναι το ένα τέταρτο των κατοίκων μουσουλμάνοι, και όπως πάει το πράγμα, θα είναι η πλειοψηφία στην πόλη μέσα σε λίγες δεκαετίες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στα μωρά δεν είναι Sven, αλλά Μοχάμεντ. Το χοιρινό δεν υπάρχει πλέον στο μενού ορισμένων σχολείων. Θέλετε να μάθετε να οδηγείτε; Μπορείτε να κάνετε μαθήματα στην " Σχολή Οδηγών Τζιχάντ" (“Jihad Driving School”).

Όμως, παρά την συνήθως ήρεμη όψη που έχει το Malmö, το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας δεν πάει καλά. Στην συνοικία Rosengaard του Malmö, όπου στήθηκε ένα πρόγραμμα στέγασης κυρίως για μετανάστες, οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία δεν θα εισέλθουν πλέον χωρίς αστυνομική προστασία.

Η ανεργία στο Rosengaard φέρεται να έχει φτάσει στο 70 τοις εκατό. Ένα κύμα από εγκλήματα που συνδέονται με τους μετανάστες πλήττει την μία στις τρεις οικογένειες στο Malmö κάθε χρόνο. Ο αριθμός των βιασμών έχει τριπλασιαστεί μέσα σε 20 χρόνια.

Οι Εβραίοι που τολμούν να περπατήσουν στους δρόμους φορώντας τα χαρακτηριστικά yarmulkes τους κινδυνεύουν να ξυλοκοπηθούν.

«Είναι αλήθεια. Οι Εβραίοι δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους του Malmö δείχνοντας ότι είναι Εβραίοι», δήλωσε ο Lars Hedegaard.

"Σε πολλά μέρη της Σουηδίας, οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί," δήλωσε ο Matthias Karlsson, γραμματέας Τύπου των Σουηδών Δημοκρατών.

Οι Σουηδοί Δημοκράτες που υποστηρίζουν τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες και την θέσπιση ορίων για τη μετανάστευση, έχουν στιγματιστεί από τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ‘φασιστικό’ και ‘μισαλλόδοξο’ κόμμα.

Ο Erik Almqvuist είναι ηγέτης της νεολαίας του κόμματος λέει: «Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν ως ‘ρατσιστές’ και ‘εξτρεμιστές’», είπε. "Οι άνθρωποι που τους ακούν πιστεύουν ότι είμαστε σχεδόν απάνθρωποι."

Ο Almqvuist αντιμετωπίζει τακτικά απειλές κατά της ζωής του, και παραλίγο να σκοτωθεί πρόσφατα, όταν ένας αριστερός του επιτέθηκε με μαχαίρι.

«Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Σουηδίας έχει πολώσει την κοινωνία," εξηγεί ο Almqvuist. "Έχουμε μια πολιτική πόλωση. Έχουμε επίσης μια εθνοτική πόλωση. Και τα άκρα αναπτύσσονται και είναι όλο και πιο δύσκολο να φτάσουμε σε μία ομοφωνία. "

Ο Hedegaard λέει ότι αυτό που γίνεται στο Μάλμε θα γίνει και στο υπόλοιπο της Σουηδίας.

"Νομίζω ότι η καλύτερη πρόβλεψη είναι ότι η Σουηδία θα έχει μουσουλμανική πλειοψηφία μέχρι το 2049, έτσι ξέρουμε που βαδίζει αυτή η χώρα", είπε.

Το CBN News δεν ήταν σε θέση να λάβει κάποια απάντηση από το δήμαρχο του Malmö, Ilmar Reepalu.

Δείτε το βίντεο



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μολις ειδα στη τηλεοραση (Τρ 28 Σεπ 2010) στις ειδησεις ενα βιντεο απο το Βορειο Πακισταν (οχι Αφγανισταν). Περιπου πεντε αντρες Ταλιμπαν λιθοβολησαν μεχρι θανατου μια γυναικα πεσμενη στο εδαφος με κουκουλα στο κεφαλι . Το αμαρτημα της ; Περπατουσε στο δρομο με εναν ανδρα που δεν ηταν ο συζυγος της . Αυτος τη γλιτωσε χαλαρα . Τον εκτελεσαν επι τοπου με ενα πυροβολισμο . Αυτη πεθανε μαρτυρικα σφαδαζοντας απο τα κοτρωνια που τις πεταγαν οι αντρακλες προστατες της ηθικης . Τι ευτυχια να ζεις υπο τη σαρια ! Αντε με το καλο και στην Ευρωπη .

mnk είπε...

Aααααααα! Τώρα κατάλαβα! Αυτό το "σουηδικό μοντέλο" εννοούσε ο ΓΑΜΑΠ!