Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας στους οκτώ Αμερικάνους δηλώνει «πρώην χριστιανός»



Περίπου ένας στους οκτώ ενήλικες στην Αμερική είναι «πρώην χριστιανικός»,όπως αποκαλύπτει μια πρόσφατη έρευνα.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται εκείνοι που εγκατέλειψαν την προτεσταντική ή την καθολική παράδοση όταν ήταν παιδιά και που τώρα αναφέρουν ότι είναι άθεοι, αγνωστικιστές ή κάποιας άλλης πίστης, σύμφωνα με το Barna Group.

Εν τω μεταξύ, εκείνοι που προσχώρησαν από μια μη χριστιανική πίστη ή καθόλου πίστη (από την παιδική ηλικία τους) στο χριστιανισμό ως ενήλικες αντιπροσωπεύουν το τρία τοις εκατό του αμερικανικού πληθυσμού.

Τα ευρήματα βασίζονται σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις που προέρχονται από τυχαίο δείγμα 2.004 ενηλίκων στις ΗΠΑ Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2008 και το καλοκαίρι του 2009. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να προσδιορίσουν την πίστη τους στην παιδική τους ηλικία και την τωρινή υπακοή στην πίστη τους.

Μια δεύτερη έρευνα ρώτησε τους συμμετέχοντες στην έρευνα εάν είχαν ποτέ "μεταστραφεί σε μία διαφορετική πίστη ή αλλάξει σημαντικά τις θρησκευτικές τους απόψεις" ή αν είχαν «την ίδια πίστη σήμερα, όπως όταν ήταν παιδιά."

Σύμφωνα με την χριστιανική ομάδα έρευνας, οι πιο κοινοί λόγοι που εγκατέλειψαν τον Χριστιανισμό ήταν: οι εμπειρίες της ζωής, όπως η απόκτηση νέων γνώσεων ή εκπαίδευσης, το αίσθημα της απογοήτευσης από την εκκλησία και τη θρησκεία, το αίσθημα ότι η εκκλησία είναι υποκριτική, οι αρνητικές εμπειρίες από την εκκλησία, η αντιπαράθεση με τον Χριστιανισμό σχετικά με συγκεκριμένα θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία, η έκτρωση ή ο έλεγχος των γεννήσεων, η αίσθηση ότι η εκκλησία είναι πάρα πολύ αυταρχική, η επιθυμία να εκφράσουν την πίστη τους εκτός της εκκλησίας και η αναζήτηση μιας νέας πίστης ή η επιθυμία να γνωρίσουν άλλες θρησκείες.

Τα κορυφαία κίνητρα για να γίνει κάποιος χριστιανός, από την άλλη, είναι: το ότι περνάς δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου, το ότι μεγαλώνεις και βλέπεις τη ζωή διαφορετικά, επειδή θέλεις να ενωθείς με μια εκκλησία και να αυξηθείς πνευματικά, η επιθυμία να ανακαλύψεις τον Χριστό, ή να θέλεις να γνωρίσεις τι είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή.

Η ηλικία που κατά μέσο όρο οι ερωτηθέντες αλλάζουν την πίστη τους ήταν 22 χρονών. Εξήντα οκτώ τοις εκατό των ερωτηθέντων είχε μια σημαντική αλλαγή στην πίστη πριν από την ηλικία των 30.

Ο David Kinnaman, πρόεδρος του Barna Group και διευθυντής της έρευνας, υπογράμμισε τη σημασία του να είσαι «συντονισμένος με τις ερωτήσεις και τις αμφιβολίες των ανθρώπων."

«Οι κληρικοί είναι συνήθως μεγαλύτεροι από εκείνους που τους απασχολούν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την πίστη τους και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προσωπική εμπειρία από μία περίοδο μεγάλου επαναπροσδιορισμού της πίστης τους," τόνισε. «Δεν περνάει ο καθένας κρίση της πίστης του, έτσι ώστε τα άτομα που περνούν πνευματικές μεταβάσεις συχνά περνούν απαρατήρητα."

Συνολικά, το Barna Group, που βασίζεται στη Ventura της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι λιγότερο από το ένα τέταρτο (23 τοις εκατό) των ερωτηθέντων άλλαξε θρησκευτικές παραδόσεις - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μεταφέρθηκαν από τον Καθολικισμό στον Προτεσταντισμό και το αντίθετο, αλλά όχι όμως και εκείνων που άλλαξαν από τη μια προτεσταντική ομολογία σε μία άλλη.

Δώδεκα τοις εκατό των ενηλίκων μετακινήθηκαν εντός της προτεσταντικής παράδοσης.

"Η μελέτη υπογραμμίζει ότι η πνευματική υποταγή από την παιδική ηλικία είναι εντυπωσιακά βιώσιμη στην κοινωνία μας." είπε ο Kinnaman. «Η συνηθέστερη διαδρομή πίστης που παίρνει ο άνθρωπος είναι να δεσμευτεί πνευματικά από παιδί και έφηβος και αυτή η δέσμευση, συνήθως, διαρκεί για όλη τη διάρκεια της ζωής τους."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Μάνος είπε...

Όταν έρχοντε τα σκάνδαλα και τα προβλήματα, ο χριστιανός πρέπει να κρατάει πάντα το Λόγο το Θεού, να τον εμπιστεύεται και να τον έχει σαν μόνη πυξίδα και θα τον βοηθήσει να βγει σε ασφαλές λιμάνι, γιατί τα λάθη γίνοντε απο τους ανθρώπους και όχι απο το Λόγο του Θεού! Γι αυτό η πίστη δεν βασίζεται σε πρόσωπα αλλά στον ίδιο το Θεό.