Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μουσουλμάνος κληρικός ζητάει τον αποκεφαλισμό του Geert Wilders (Video)

-->
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Reuters) - Ένας πολύ γνωστός Αυστραλός μουσουλμάνος κληρικός ζήτησε τον αποκεφαλισμό του γνωστού για τις αντιισλαμικές του θέσεις, ολλανδικού πολιτικού Geert Wilders, έγραψε μια εφημερίδα την Παρασκευή.

Το «Κόμμα της Ελευθερίας» του Wilders σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στις εκλογές της 9ης Ιουνίου και βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μειοψηφίας με τους Φιλελεύθερους και τους Χριστιανοδημοκράτες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Wilders θα κέρδιζε τις εκλογές, αν γίνονταν τώρα.

Ο Wilders ζήτησε να μάθει γιατί έμαθε για την απειλή από την εφημερίδα και όχι από τις ολλανδικές αρχές, οι οποίες τον έχουν θέσει υπό συνεχή φύλαξη, μετά από την ταινία Fitnaκαι τις παρατηρήσεις που έκανε, που εξόργισαν τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ‘De Telegraaf’, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ολλανδίας, είχε στο πρωτοσέλιδό της την Παρασκευή ένα άρθρο σχετικά με την ομιλία του Feiz Muhammad.

Ο γεννημένος στο Sydney Muhammad έχει γίνει γνωστός, μεταξύ άλλων, γιατί καλεί τα μικρά παιδιά των μουσουλμάνων να είναι ριζοσπάστες και κατηγορεί τα θύματα των βιασμών για τις επιθέσεις εναντίον τους.

Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα κλιπ ήχου στην αγγλική γλώσσα, στο οποίο αναφέρει τον Wilders ως «αυτόν τον Σατανά, αυτόν το διάβολο, αυτόν τον πολιτικό στην Ολλανδία» και εξηγεί ότι όποιος μιλά για το Ισλάμ, όπως ο Wilders, θα πρέπει να εκτελείται με αποκεφαλισμό.

Η De Telegraaf δεν έγραψε πότε δόθηκε η ομιλία, αλλά έγραψε ότι και η εφημερίδα και οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αντίγραφα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο Muhammad έχει την βάση του στη Μαλαισία.

Δείτε το βίντεο

Ο Wilders είπε στο Reuters ότι αυτή ήταν «πραγματικά μια τρομερή είδηση» και ότι το παίρνει στα σοβαρά.
"Θα ζητήσω διευκρινίσεις από τον Ολλανδό Υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης γιατί η μυστική υπηρεσία και η μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας (NCTb). δεν με ενημέρωσε πριν και ποιες θα είναι οι συνέπειες για μένα», είπε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκπρόσωπος των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε τις πληροφορίες σχετικά με την απειλή στην NCTb. Εκπρόσωπος της NCTb δεν ήταν διαθέσιμη να κάνει κάποιο σχόλιο.


Ο ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας έκανε μια ταινία το 2008, στην οποία κατηγορεί το Κοράνι για υποκίνηση βίας, δείχνοντας εικόνες από τρομοκρατικές επιθέσεις σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.

Ο Wilders, επίσης, έχει κατηγορηθεί για τα σχόλια που έχει κάνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως αυτό που έκανε σε μια ολλανδική εφημερίδα στην οποία συνέκρινε το Ισλάμ με το φασισμό και το Κοράνι με το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου".

Τελευταία, αναφέρθηκε από τα δελτία ειδήσεων, ότι σχεδιάζει να μιλήσει εναντίον του προγραμματισμένου τζαμιού στην πόλη της Νέας Υόρκης, στις 11 Σεπτεμβρίου, στην ένατη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Όμως οι απόψεις του τον έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλή σε ένα τμήμα της χώρας του, που ανησυχεί για την υποταγή της Ολλανδίας στην πολυπολιτισμικότητα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: