Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γερμανία: 1000 βίαιους μουσουλμάνους μαχητές βλέπει η Αστυνομία


(Reuters) - Η Γερμανία ίσως φιλοξενεί πάνω από 1.000 εν δυνάμει βίαιους ισλαμιστές και ο αριθμός των εξακριβωμένων μαχητών έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκλήματος (BKA), την Τετάρτη.

Ο αριθμός των ερευνών για την ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία, όπου είχαν σχεδιασθεί οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αυξηθεί συνεχώς από το 2001, σύμφωνα με την BKA. Συνολικά 352 έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως είπαν.

«Οι Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στη Γερμανία πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα από 1.000 ισλαμιστές έτοιμοι να διαπράξουν πράξεις βίας», είπε η BKA, μια εθνικού επίπεδου υπηρεσία της αστυνομίας, σε δήλωση για το συνέδριό της το φθινόπωρο.

Οι αρχές του πιο πυκνοκατοικημένου κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν κατατάξει 131 ισλαμιστές στη Γερμανία ως «ηθικούς αυτουργούς» της τρομοκρατίας και κρατάνε αρχεία για ακόμη 274 άτομα που θεωρούνται σημαντικά, δήλωσε η BKA.

Το Ριζοσπαστικό Ισλάμ ήρθε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας στη Γερμανία και πάλι τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου υπάλληλοι ασφαλείας είπαν ότι ένα σχέδιο επιθέσεων στην Ευρώπη είχε διακοπεί χάρη σε πληροφορίες που προέρχονταν από τον ύποπτο Γερμανό μουσουλμάνο μαχητή που συνελήφθη στο Αφγανιστάν.

Πρόσφατες εκθέσεις προτείνουν ότι η αύξηση της ισλαμικής μαχητικότητας θα μπορούσε να συμβεί παράλληλα με την αύξηση της ξενοφοβίας.

Μια μελέτη από το Ίδρυμα Friedrich Ebert, το οποίο είναι κοντά στο κέντρο-αριστερό αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), παρουσίασε ότι το 58 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το δικαίωμα των μουσουλμάνων να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στη Γερμανία θα πρέπει να είναι σημαντικά περιορισμένο.

Το ποσοστό που συμφωνεί με τη δήλωση "δεν μου αρέσουν οι Άραβες" αυξήθηκε από 44 τοις εκατό σε δημοσκόπηση του 2003 σε 55 τοις εκατό αυτό το έτος, όπως αναφέρεται στη μελέτη. Επίσης, εμφάνισε γνώμες που περιορίζονταν μόνο στην νεοναζιστική σκηνή, να εξαπλώνονται τώρα σε ολόκληρη τη γερμανική κοινωνία ευρύτερα.

Η BKA δήλωσε ότι η ακροδεξιά βία έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1990, καλύπτοντας περίπου 9.000 άτομα.

Η Γερμανία έχει μπλεχτεί σε μια βαθιά δημόσια συζήτηση σχετικά με τον μουσουλμανικό πληθυσμό της, μετά από τα «υποτιμητικά σχόλια για τους μετανάστες» του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, Thilo Sarrazin.

Ο Sarrazin στη συνέχεια απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, αλλά ένα βιβλίο που έγραψε για τον ρόλο των μεταναστών έχει γίνει best-seller.

Σε ό, τι έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ως μια απότομη στροφή προς τα δεξιά για το θέμα, η καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η πολυπολιτισμικότητα «απέτυχε» στη Γερμανία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Βρεττανοί εκθρέφουν τον αντίπαλό τους!

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_25/11/2010_366228