Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία παραγγέλνει σε ένα μονόφθαλμο θύμα να σπείρει τον τρόμο στην Βρετανία


Τίτλος άρθρου και βιντεάκι στο τέλος από το Infowars Ireland που αναδημοσιεύει την είδηση από το http://www.belfasttelegraph.co.uk/


Το προσωπικό ασφαλείας της MI5, (της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών), βρίσκεται στο κυνήγι ενός πυρήνα Βρετανών τρομοκρατών που πιστεύεται ότι έχουν σταλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον αρχηγό της Αλ Κάιντα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις όπως αυτή της Βομβάης, το Νοέμβριο του 2008.

Το δίκτυο είναι συνδεδεμένο με τον Ilyas Kashmiri, ένα μονόφθαλμο Πακιστανό διοικητή της Αλ Κάιντα, ο οποίος έχει απειλήσει επίσης τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, όπως ανέφεραν πηγές.

Οι ενέργειες του Kashmiri λέγεται ότι γίνονται κάτω από τις εντολές του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ότι καυχιέται ότι είχε στείλει πυρήνες για να επιτεθούν στην Βρετανία και στην Γερμανία. Έχει υποστήριξε ότι είχε συμμετοχή στην απαγωγή τεσσάρων δυτικών τουριστών στην Ινδία το 1994, μαζί με τον Omar Saeed Sheikh, τον Βρετανό που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Daniel Pearl.

Πηγές λένε ότι ο Kashmiri είχε ακόμη δεσμούς με τρομοκράτες στη Βρετανία, αν και κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι είχε φθάσει στο στάδιο του σχεδιασμού επιθέσεων.

Ανώτατα στελέχη της Αλ Κάιντα που συνδέονται με τον Κασμίρι στο Πακιστάν σκοτώθηκαν στις περιοχές των φυλών τον περασμένο μήνα, μεταξύ των οποίων είναι και ένας Βρετανός που ονομάζεται ως Abdul Jabbar.

Μια προειδοποίηση για την τρομοκρατία ήταν το αποτέλεσμα μιας "συζήτησης φωτιά» στο Πακιστάν κατά την οποία φέρεται ότι είπε ο Κασμίρι στον Ahmad Siddiqui, γερμανό υπήκοο, έναν Γερμανό υπήκοο που κρατείται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, ότι είχε ήδη στείλει ομάδες στη Βρετανία και τη Γερμανία.

«Μια παγιδευμένη συνομιλία στο Πακιστάν ήρθε και προστέθηκε στις ανησυχίες των μυστικών υπηρεσιών, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες," είπε μια πηγή. Ο Siddiqui συνελήφθη τον Ιούλιο και ανακρίνεται από τους Αμερικανούς για δύο μήνες.

Ο Kashmiri, 46 χρονών, περιγράφεται ως ψηλός γύρω στο 1,83 με μια μακριά άσπρη γενειάδα βαμμένη κόκκινη. Έχασε ένα μάτι του πολεμώντας τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν.

Ο Seth Nye, από το Αμερικάνικο Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας ‘West Point's Combating Terrorism Centre, είπε ότι ο "οι φάκελοι με τους οργανωμένους πυρήνες" του Κασμίρι τον έκαναν «ανεκτίμητο» στην Αλ Κάιντα.

Συνδέεται επίσης, με τον David Coleman Headley, ένα Αμερικάνο για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι διεξήγαγε παρακολουθήσεις για τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, που άφησαν 174 νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, στο Αμβούργο, προέκυψε ότι ο Siddiqui είναι ένας παλιός φίλος ενός άντρα που έχει καταδικαστεί για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών λένε ότι ήταν φίλος του Mounir El Motassadeq, ο οποίος καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο, το 2006, ως συνεργός για τη δολοφονία των 246 επιβατών και των πληρωμάτων των τεσσάρων ιδιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001, καθώς επίσης ότι σύχναζε στο τζαμί al-Quds.

Ο Motassadeq βρέθηκε να έχει βοηθήσει τους αεροπειρατές αυτοκτονίας Mohamed Atta, Marwan al-Shehhi και Ziad Jarrah, βοηθώντας τους να διατηρήσουν την εικόνα του φοιτητή – πληρώνοντας τα δίδακτρα και το ενοίκιο - αν και ποτέ δεν διαπιστώθηκε ότι ήξερε το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, την διάσταση ή τους στόχους των επιθέσεων.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: