Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Με τον Big Brother στην τσέπη μας



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η «φοροκάρτα», που θα χρησιμοποιήσουμε το 2011 για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των οικονομικών συναλλαγών μας σε τράπεζες και καταστήματα, ώστε να μην απαιτείται η έκδοση αποδείξεων για την εφορία, είναι απλώς η αρχή.

Βιομετρικές κάρτες έχουν υιοθετηθεί στη Βρετανία. Το πρόγραμμα δεν έχει επεκταθεί ακόμη σε όλους τους πολίτες λόγω αντιδράσεων αλλά και κόστους. Βιομετρικές κάρτες έχουν υιοθετηθεί στη Βρετανία. Το πρόγραμμα δεν έχει επεκταθεί ακόμη σε όλους τους πολίτες λόγω αντιδράσεων αλλά και κόστους. Το «κυρίως μενού» έρχεται στο τέλος του επόμενου χρόνου, οπότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η νέα βιομετρική «κάρτα του πολίτη».

Και οι δύο κάρτες, ωστόσο, προκαλούν έντονους προβληματισμούς και αντιδράσεις νομικών αλλά και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών και τις σχέσεις τους με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Νέα ταυτότητα

Σύμφωνα με την άποψη που επικρατεί σε κυβερνητικούς κύκλους, η «κάρτα του πολίτη», που θα αντικαταστήσει την παλαιά αστυνομική ταυτότητα, θα είναι βιομετρικού τύπου και θα περιλαμβάνει, εκτός του μικροτσίπ, ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου της, τουλάχιστον δύο δακτυλικά του αποτυπώματα, την ηλεκτρονική του υπογραφή για συναλλαγές με διάφορες υπηρεσίες και σωρεία άλλων προσωπικών πληροφοριών (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ), τα οποία θα τον ταυτοποιούν.

Το περιεχόμενο της νέας κάρτας προκύπτει, λένε κυβερνητικές πηγές, από τον ευρωπαϊκό κανονισμό 444/2009, που υποχρεώνει όλες τις χώρες της Ε.Ε. να καθιερώσουν εντός δύο ετών βιομετρικά στοιχεία στα διαβατήρια και όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Ηδη στα ελληνικά διαβατήρια έχουν ενσωματωθεί και η ψηφιακή φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα για όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.

Με δεδομένο ότι η κάρτα του πολίτη θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα, η οποία θεωρείται σήμερα ταξιδιωτικό έγγραφο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η υποχρέωση ενσωμάτωσης αυτών των στοιχείων πρέπει να επεκταθεί και στη νέα «κάρτα του πολίτη».

Ετσι, δέκα χρόνια μετά την κατάργηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αυτά επανέρχονται, για λόγους ασφάλειας, μέσω της Ε.Ε.!

Οι φόβοι αυτοί αυξάνονται αν αναλογιστεί κανείς ότι στις νέες πλαστικοποιημένες κάρτες θα υπάρχει μικροτσίπ, όπου θα αποθηκεύονται κρίσιμες πληροφορίες, καθώς και μια σειρά από προσωπικά στοιχεία των πολιτών.

Μέλη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εκτός της γενικής ανησυχίας για την έκταση εφαρμογής της «φοροκάρτας» που εξέφρασε στη Βουλή ο πρόεδρός της, Χρ. Γεραρής, έλεγαν στην «Κ.Ε.» ότι «η έκταση των στοιχείων που ζητείται να καταγράφονται φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα μείζονος διακινδύνευσης στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών».

Υπό παρακολούθηση

Ενα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν, κυρίως από την καταγραφή της οικονομικής δραστηριότητας των πολιτών, είναι ο κίνδυνος δημιουργίας καταναλωτικού «προφίλ» και κατηγοριοποίησής τους, αφού όλοι, ακόμη και μαθητές, θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν!

Βέβαια, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επισήμως για το πλήρες περιεχόμενο των βιομετρικών και προσωπικών πληροφοριών που θα περιέχονται στην «κάρτα του πολίτη» και τη «φοροκάρτα». Αλλά, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θεωρούσαν το περιεχόμενο αυτό πολύ βαρύ για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή. Κυβερνητικοί παράγοντες αποσαφήνιζαν, πάντως, ότι όλα τα βήματα εφαρμογής της νέας ταυτότητας θα γίνουν σε συνεννόηση και συμφωνία με την Αρχή.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν με νόημα ότι η φύλαξη των δεδομένων της κάρτας και η ταυτοπροσωπία του κατόχου της θα επιτυγχάνονται με προηγμένες μεθόδους και τεχνικές, ενώ σε κάθε στάδιο χρήσης θα απαιτείται ρητή συγκατάθεση του πολίτη. Για τον λόγο αυτό και θα αποδοθεί σε κάθε κάτοχο κάρτας ένας προσωπικός αριθμός ασφάλειας (ΡΙΝ) της κάρτας.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, από το 2012 όλοι οι έλληνες πολίτες θα διαθέτουν μια νέα, βιομετρική κάρτα, η οποία θα αποτελεί το ψηφιακό κλειδί για όλες τις συναλλαγές με το κράτος (και την εφορία) όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν.

Το κόστος της εγκατάστασης του νέου συστήματος βιομετρικών καρτών, αν και δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επακριβώς, αναμένεται να φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό γιατί, εκτός του υλικού των καρτών, πρέπει όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης να προμηθευθούν τις απαραίτητες ειδικές συσκευές υποδοχής και ανίχνευσης.


Ψηφιακό φακέλωμα σε όλη την Ευρώπη

Η εφαρμογή των νέων ηλεκτρονικών καρτών δεν είναι ελληνική πατέντα.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, από το 2012 όλοι οι έλληνες πολίτες θα διαθέτουν μια νέα, βιομετρική κάρτα, η οποία θα αποτελεί το ψηφιακό κλειδί για όλες τις συναλλαγές με το κράτος (και την εφορία) όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν.

Το κόστος της εγκατάστασης του νέου συστήματος βιομετρικών καρτών, αν και δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επακριβώς, αναμένεται να φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό γιατί, εκτός του υλικού των καρτών, πρέπει όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης να προμηθευθούν τις απαραίτητες ειδικές συσκευές υποδοχής και ανίχνευσης.

Σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, 20 χώρες της Ενωσης εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν να εφαρμόσουν στο προσεχές μέλλον παρόμοιου τύπου κάρτες. Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., οι δεκαεπτά επιβάλλουν υποχρεωτική έκδοση ταυτότητας αναγνώρισης αλλά μόλις οκτώ εκδίδουν ηλεκτρονικές κάρτες νέου τύπου.

Από τις οκτώ αυτές χώρες, βιομετρικά δεδομένα (φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας και δακτυλικά αποτυπώματα) συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικά στις νέες κάρτες έξι κράτη της Ε.Ε. (Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία). Στη Σουηδία τις νέες ταυτότητες εκδίδει η εφορία.

Με τις κάρτες νέου τύπου, όλοι οι υπήκοοι των χωρών τους μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα εντός της Ε.Ε .

Στη Γερμανία, οι νέες ηλεκτρονικές κάρτες θα τεθούν σε ισχύ από τον επόμενο μήνα (Νοέμβριο του 2010), χωρίς όμως η καταγραφή των αποτυπωμάτων σε αυτές να είναι προαιρετική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγγλική κυβέρνηση ανέστειλε πρόγραμμα έκδοσης βιομετρικών καρτών σε όλους τους πολίτες, μετά τις έντονες αντιδράσεις φορέων προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόστος εφαρμογής του μέτρου στην Αγγλία θα ξεπερνούσε τα 800 εκατ. λίρες!

Ωστοσο, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργεί η νέα κάρτα είναι το γεγονός ότι τα βιομετρικά αυτά δεδομένα, στις περισσότερες χώρες, αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων που διαχειρίζεται η κρατική εξουσία.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενημερωτική η ανάρτησή σας! Όμως τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να μην πάρουμε τη κάρτα και τι συνέπειες θα έχει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

GIA NA KATALABOUME ERXETE O ANTIXRISTOS METANOEITE PISTEPTE STO XRISTO SAS AGAPA.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου κοκκινε ουρανε με το αφιερωμα σου στους The Marshall Tucker Band
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ στο
http://e-cynical.blogspot.com/2010/10/tea-party.html
Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
Οι χρηματοδότες του Tea Party
PART 1
Στις 14 του περασμένου Ιούνη, ο George Monbiot σε άρθρο του στον Guardian, με λόγο ξέχειλο από απελπισία και οργή, αγωνία και καημό, και πατώντας στα ίδια χνάρια με τον μακαρίτη Σαραμάνγκο, αναρωτιόταν, τι στο καλό κάνει η ριζοσπαστική Αριστερά. Τι στείρα την ονομάζει, τι ανίκανη να ονοματίσει και να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις που καταπιέζουν την εργατική τάξη, τι εγκλωβισμένη σ’ έναν κτητικό ατομικισμό, τι ότι είναι αδύναμη να διατυπώσει κάποιες απλές οικονομικές αλήθειες, και να οργανώσει μαζικές κινητοποιήσεις, και άλλα πολλά τα οποία είναι και σε μας γνωστά.

Η αιτία που έκανε τον George να φουντώσει και να βγει από τα ρούχα του ήταν η σύγκριση που έκανε με τα αναδυόμενα δυναμικά και ριζοσπαστικά ακροδεξιά μαζικά κινήματα του Tea Party στην Αμερική και του Freedom Party στην Ολλανδία, κυρίως όμως του πρώτου.

Αν παρακολουθεί κάποιος έστω και στοιχειωδώς τα τεκταινόμενα στην Αμερική τα τελευταία δυο χρόνια, θα διαπιστώσει την ολοένα αυξανόμενη μαζικότητα και πολιτική επιρροή της κίνησης Tea Party. Χωρίς να συνιστά πολιτικό κόμμα και χωρίς να δηλώνει προς το παρόν διάθεση για κάτι τέτοιο, η κίνηση επεμβαίνει πλέον ανοιχτά στις πολιτικές διαδικασίες, σπρώχνει τους ρεπουμπλικάνους σε όλο πιο δεξιές θέσεις, και καταφέρνει να αναδεικνύει σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες υποψηφίους με τη δική του σφραγίδα, όπως πρόσφατα στο Ντέλαγουέαρ. Είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη ότι το Tea Party πρόκειται περί ενός αυθόρμητου λαϊκού κινήματος από τα κάτω, το οποίο μέσα σ’ ένα σύντομο χρονικό έχει καταφέρει ν’ αριθμεί (όπως διατείνονται) 15 εκατομμύρια μέλη, να έχει ιδρύσει τοπικές οργανώσεις σε όλες τις πολιτείες και να έχει οργανώσει κι εγώ δεν ξέρω πόσες μαζικές διαδηλώσεις, με αποκορύφωμα αυτή των 100,000 διαδηλωτών πέρσι τον Σεπτέμβρη στην Ουάσινγκτον.

Δίκαια ζήλεψε ο Monbiot την ικμάδα και την οργανωτική του ικανότητα, αλλά γρήγορα θα έκανε πίσω, αν ήξερε ότι το Tea Party κάθε άλλο παρά κίνηση αυθόρμητη από τα κάτω είναι. Το πυκνό του δίκτυο με τις εκατοντάδες τοπικές οργανώσεις, τις ομοσπονδίες και τις συνομοσπονδίες σε παναμερικανικό επίπεδο, και τις ισάριθμες αυτοσχέδιες ιστοσελίδες δίνει πράγματι μια τέτοια εικόνα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Το Tea Party είναι μια κίνηση καθαρά από τα πάνω, η οποία εκμεταλλευόμενη τις αρχικές σκόρπιες αντιδράσεις ήδη επί προεδρίας Μπους για το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, κατόρθωσε να τις οργανώσει, να τις ελέγξει και να συγκροτήσει έναν ετερόκλητο στρατό στρατευμένο στην ατζέντα δυο τριών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το Tea Party είναι ενάντια στο πρόγραμμα δημόσιας περίθαλψης του Ομπάμα, είναι ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, στα επιδόματα ανεργίας, στα εργατικά συνδικάτα, στην ανάμειξη του κράτους στα σχολεία, είναι ενάντια στα περί ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και στο πρόγραμμα μείωσης και εμπορίας εκπομπών αερίων του

Ανώνυμος είπε...

Οι χρηματοδότες του Tea Party
PART 2
θερμοκηπίου, είναι ενάντια στην προοδευτική φορολογία και υπέρ της υιοθέτησης ενός οριζόντιου φόρου για όλα τα εισοδήματα, μικρά και μεγάλα, είναι ενάντια στη ρύθμιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και μετά απ’ όλα αυτά στα οποία εναντιώνεται, αναρωτιέται κανείς αν συνειδητοποιεί ότι εναντιώνεται τελικά και στα ίδια τα συμφέροντα των οπαδών του, οι οποίοι δεν είναι παρά απλοί εργαζόμενοι.

Ποιοι βρίσκονται λοιπόν πίσω από το κίνημα αυτό; Τρία κυρίως πρόσωπα, ο Rupert Murdoch και οι αδερφοί David και Charles Koch. Ο μεν πρώτος ως ιδιοκτήτης του πανεθνικής εμβέλειας τηλεοπτικού δικτύου FOX το οποίο συστηματικά προβάλλει τις δραστηριότητες του Tea Party, συντονίζει τις διαδηλώσεις και ενθαρρύνει τη συμμετοχή, οι δε δεύτεροι ως οι κατ’ εξοχήν χρηματοδότες με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσα κυρίως από τη βιτρίνα των συντηρητικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών Freedom Works και Americans for Prosperity. Πληροφοριακά, οι αδελφοί Koch κατέχουν την τρίτη θέση στον κατάλογο των πιο πλουσίων της Αμερικής μετά τον Bill Gates και τον Warren Buffett, ενώ ο όμιλος των επιχειρήσεων τους, κυρίως στα πετρέλαια, κατέχει τη δεύτερη. Τα προαναφερθέντα ιδρύματα με τον πακτωλό των χρημάτων που διαθέτουν, όχι μόνο παρέχουν την τεχνογνωσία και τις δημόσιες σχέσεις για την οργάνωση και την προβολή των διαδηλώσεων, αλλά επιπλέον εκπαιδεύουν και συγκεκριμένα άτομα για να ιδρύουν τοπικές οργανώσεις και να θέτουν το περιεχόμενο της εκάστοτε διαμαρτυρίας, προφανώς όχι με το αζημίωτο.
Αναρτήθηκε από cynical στις 11:13 π.μ.
http://e-cynical.blogspot.com/2010/10/tea-party.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ> < ΑΤΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΜΑ ΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΣΗΧΑΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,
Εδω και 6 μηνες ακουμε και ζουμε με την κριση της Ε.Ε λενε ελλειμα στην Ελλαδα για αρχη ειτανε αυτο μετα ελλειμα η Γαλλια μετα η Γερμανια η Ισπανια η Ιταλια κ.τ.λ πρεπει να μαζεψουμε λεφτα τα ελλειματα για αυτο λυπουμαστε αλλα θα κοψουμε κοινωνικες παροχες πιο πολους φορους κ.τ.λ και το χαβαμε ε βεβαια αυτοι μας βλεπουν ζομπι οχι ανθρωπους με βουληση και πρωσοπικοτητα για αυτο κανουν κατα γραμμα τις εντολες και εμεις να μην μιλαμε,
τωρα διαβαζω....Το κόστος της εγκατάστασης του νέου συστήματος βιομετρικών καρτών αν και δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επακριβώς, αναμένεται να φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.... Εεεεε_; α δηλαδη για τις ταυτοτητες του αντιχριστου εχουν οι κασες λεφτα και μαλιστα εκατομμυρια και μετα μας λεγατε ελλειματα και ασυναρτησιες ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΗΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΤΟ 666ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ, ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΑ ΒΟΜΠΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΜΑ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΑΚΟΜΑ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΩ ΟΜΟΦΩΝΑ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΞΩ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΞΩ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Θα εχει λεει και pin η καρτα.

Αντε τωρα να χασεις το pin!
Θα εχει και pin2 και PUK1,PUK2;
Κι αμα τα χασουμε τι γινεται;

Θα γνωρισει μερες ανειπωτης δοξας το ηλεκτρονικο clopyright!

Ανώνυμος είπε...

Τρομοκρατακος θα εισαι εαν δεν παρεις την καρτουλα. Θα σου παρουν το σπιτι την περιουσια γενικως διοτι δεν θα μπορεις να εξοφλησεις τα τρεχοντα εξοδα μιας και δεν θα εχεις εργασια, ασφαλιση, περιθαλψη, σοκοφρετες μασες και φουμες. Παρε την καρτουλα, μετεπειτα τσιπαρισου για να εχεις ολα τα καλα αυτου του ματαιου παγκοσμιοποιημενου κοσμου. Μετα ομως την συνεχεια την ξερεις.... (;;;;)