Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η αστυνομία δεν γέλασε με την ταμπέλα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά



Συνέχεια στις ιστορίες τρέλας του «πολιτικά ορθού» στην Βρετανία…

Η αστυνομία είπε σε μια γυναίκα ότι πρέπει να κατεβάσει μία μικρή ταμπέλα που είχε στην πόρτα του κήπου της, που έγραφε «τα σκυλιά μας τρέφονται με Μάρτυρες του Ιεχωβά», λόγω του ότι είναι «στενόχωρη, προσβλητική και ακατάλληλη».

Η συνταξιούχος Jean Grove, έχει βάλει αυτό το σήμα εδώ και 32 χρόνια. Ο πρώην σύζυγός της, Γκόρντον, το έβαλε όταν κάποιοι Μάρτυρες χτύπησαν την πόρτα τους την ημέρα των Χριστουγέννων του 1974.

Η κ. Grove, από το Bursledon, Hants, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία της και επέμειναν να αφαιρέσει την πινακίδα. Μόλις όμως έφυγαν, εκείνη την ξανατοποθέτησε.

Είπε ότι η ταμπέλα δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κάποια προσβολή και ότι κανείς δεν της είχε παραπονεθεί, ούτε ακόμα κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά. “Ήταν απλώς ένας τρόπος για να δείξω ότι δεν καλωσορίζω τις προσκλήσεις τους”.

"Τώρα το μόνο σκυλί που έχω είναι ένα κουτάβι που ονομάζεται ‘Κουνέλι’, και το οποίο είναι πολύ μικρό για να φοβερίσει ενοχλητικούς επισκέπτες οποιασδήποτε θρησκείας.

Η κ. Grove, 77, λέει : «Αν κάποιος μου είχε πει ήταν προσβεβλημένος, θα το είχα κατεβάσει. Γιατί ξαφνικά έγινε πρόβλημα;" Είπε ότι κρατάει την πινακίδα ως ανάμνηση για τον σύζυγό της, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια έπειτα από 52 χρόνια γάμου.

"Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε. "Ο αστυνομικός έγραψε το όνομά μου και τη διεύθυνσή μου στο μικρό μαύρο βιβλίο του».

Ο γιος της, Ρίτσαρντ, 53 ετών, είπε ότι ο πατέρας του είχε απηυδήσει με τις επανειλημμένες επισκέψεις από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και η επίσκεψη που έκαναν την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Είπε ότι οι γονείς του συνήθιζαν αν έχουν λυκόσκυλο Αλσατίας, αλλά ήταν τόσο φιλικό που θα έγλειφε έναν επισκέπτη μέχρι θανάτου.

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κατεβάσουμε κάτω την ταμπέλα," είπε ο κ. Grove. «Είναι για μας μια ανάμνηση για την αίσθηση του χιούμορ που είχε ο μπαμπάς».

Η Diana Sneezum, πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου του Bursledon, δήλωσε ότι η αστυνομία θα πρέπει να επικεντρώνεται σε μεγαλύτερα προβλήματα που έχει το χωριό.

"Έχω εκπλαγεί για το γεγονός ότι ασχολούνται με αυτό.

«Δεν έχουμε την ίδια ανταπόκριση στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ οι άνθρωποι, όπως οι βανδαλισμοί και το πρόβλημα με τις συμμορίες."

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: "Ενημερωθήκαμε από κάποιον που θεώρησε την ταμπέλα οδυνηρή, προσβλητική και ακατάλληλη.

Εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από το Hampshire παραδέχτηκε ότι η πινακίδα ήταν ένα αστείο.

Είπε: "Όταν βλέπουμε τέτοιες ταμπέλες, αλλάζουμε κατεύθυνση και φεύγουμε."

«Αν έγραφε κάποια ονόματα ανθρώπων, τότε προφανώς θα ήταν βαθύτατα προσβλητική, αλλά μία τέτοια πινακίδα είναι απλά ανόητη παρά βαθιά βλαβερή."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.