Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

A tribute to Marshall Tucker Band



Ένα μικρό αφιέρωμα στο αμερικάνικο southern rock συγκρότημα Marshall Tucker Band.


Οι Marshall Tucker Band σχηματίστηκαν το 1972, στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας και βοήθησαν στην καθιέρωση του southern rock στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το συγκρότημα παίζει ένα μίγμα rock, rhythm and blues, jazz, country και gospel. , Παρόλο που μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘70, είχαν φτάσει στο απόγειο της εμπορικής τους επιτυχίας, το συγκρότημα, που κλείνει κοντά 40 χρόνια ζωής, συνεχίζει να ηχογραφεί.

Στο αρχικό σχήμα συμμετείχαν: ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Toy Caldwell, (1947 – 1993), ο Doug Gray, (γεν. 1948 - keyboards και φωνητικά), ο Jerry Eubanks (γεν. 1950 φλάουτο) , ο George McCorkle (1946–2007 - ρυθμική κιθάρα), ο ντράμερ Paul Riddle (γεν. 1953), και ο μπασίστας Tommy Caldwell (1949-1980).

Ο Toy Caldwell, ηγετική μορφή του συγκροτήματος, ήταν βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ και είχε τον βαθμό του λοχία. Έμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 1983 και όταν έφυγε έφτιαξε τους 'Toy Caldwell Band' και έβγαλε το πρώτο άλμπουμ ‘Son of the South’ το 1992. Υπήρξε προσωπικός φίλος του Charlie Daniels (του θρυλικού ‘The Souths gonna do it again’!!!).

Πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο μπασίστας Tommy Caldwell σκοτώθηκε σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα το 1980. Αντικαταστάθηκε από τον Franklin Wilkie.

Τα περισσότερα από τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος έφυγαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 για να ακολουθήσουν άλλη πορεία.

Εκτός από τον βετεράνο Gray, τα υπόλοιπα μέλη σήμερα είναι: Pat Ellwood (bass), Rick Willis (guitar), B.B. Borden (drums), Marcus James Henderson (keyboard/flute) και Stuart Swanlund (guitar/steel guitar).


Can't You See

Ramblin

Heard it in a Love Song



Searchin For A Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: