Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εφιάλτης στον δρόμο με τα φανάρια - Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (όχι του Έλληνα πάντως)


ΕΠΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ

ΠΡΟΣ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Χρήστο Παπουτσή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή προκειμένου να εκφράσω τα παράπονά μου και ν ζητήσω την επέμβασή σας ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ένα θέμα το οποίο απασχολεί όχι μόνο εμένα αλλά και πλήθος άλλων γυναικών οδηγών. Και αναφέρομαι στο πρόβλημα πού αντιμετωπίζουμε με τούς ανθρώπους των φαναριών. Και το χαρακτηρίζω επιεικώς πρόβλημα διότι έχει γίνει εφιάλτης, ειδικά για εμάς τις γυναίκες. Και συγκεκριμένα: Τον τελευταίο καιρό οι άνθρωποι των φαναριών δεν δέχονται την άρνηση. Εντοπίζουν γυναίκες οδηγούς και επιμένουν φορτικά να τούς συνδράμουν οικονομικά προβάλλοντας την πραμάτεια τους, πολλές φορές κρεμώμενοι από τα παράθυρα των αυτοκινήτων και μη επιτρέποντας στην οδηγό να ξεκινήσει, ή επιμένοντας να καθαρίσουν τα τζάμια αφού πρώτα τα λερώσουν με το βρεγμένο σφουγγάρι, ενώ αποφεύγουν συστηματικά να ενοχλήσουν άνδρες οδηγούς με τον ίδιο τρόπο.

Σε τυχόν άρνησή μας, αντιδρούν άσχημα, προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες και βρισιές και ενίοτε κρεμασμένοι στο αυτοκίνητο μας προκαλούν να ξεκινήσουμε. Εκείνο όμως πού μας κάνει να βγαίνουμε από τα ρούχα μας είναι το γεγονός τι βλαστημούν την εθνικότητά μας: «Εγκώ εσένα ελλάντα γκ….. μετά….» (διερωτώμαι τι εννοούσε με το «μετά»), είπε κάποιος σε εμένα, μόλις σήμερα πρωί-πρωί, ενώ κάτι ανάλογο έχουμε ακούσει όλες μας και κατά το παρελθόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινδύνου πού διατρέχουμε είναι η εξής περίπτωση: μία οδηγός βγήκε να ξεκολλήσει τον ενοχλητικό αλλοδαπό από το αυτοκίνητο και από το πουθενά εμφανίσθηκαν 6-7 αλλοδαποί κινούμενοι απειλητικά εναντίον της. Το τραγικότερο όλων ήταν ότι κανένας από τούς περαστικούς δεν συνέτρεξε σε βοήθεια –πιθανόν φοβούμενοι σύρραξη αλλοδαπών– αφήνοντας την γυναίκα στην τύχη της –στο κέντρο του Πειραιά.

Κατόπιν αυτών ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ και ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ (εγώ και όλες οι συνυπογράφουσες και συνυπογράφοντες), ως Έλληνες ταλαιπωρημένοι πολίτες την προστασία της Πολιτείας μας.

Περιμένουμε την έγγραφη απάντησή σας και την έμπρακτη ανταπόκρισή σας, αν μη τι άλλο για να συνεχίσουμε να τρέφουμε την αμυδρή ελπίδα, ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφορά ΚΑΙ εμάς τούς Έλληνες.

Μετά τιμής,

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΓΚΟΥ

Και οι συνυπογράφουσες/οντες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:

* Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

* Δημάρχους Αθηνών, Πειραιώς

* Μ.Μ.Ε.

Πηγή

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πάτρα : Διαπληκτισμοί με αλλοδαπούς στα φανάρια της Κανελλοπούλου

Αλλοδαποί εκτός ελέγχου στα φανάρια Κωνσταντινουπόλεως και Ιεράς Οδού..

“Μαζέψτε τους από τα φανάρια επιτέλους!”

Βοήθεια οι Χρυσαυγίτες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει ομως κι αυτη η πλευρα ...

Εφημεριδα Καθημερινη 17-10-2010
Του Νικου Κωνστανταρα

Τιτλος αρθρου ...

Πόσοι άγγελοι χορεύουν στη μύτη μιας βελόνας;

"Την ίδια μέρα, οδηγώντας προς τη δουλειά, άκουγα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την Γκίζα να διηγείται πώς το αυτοκίνητό της έπαθε βλάβη μέσα στην κίνηση και σταμάτησε στη μέση του δρόμου. Ενώ οι άλλοι οδηγοί κόρναραν και φώναζαν, ο μόνος άνθρωπος που τη βοήθησε –σπρώχνοντας το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου– ήταν «ο Πακιστανός που καθαρίζει τα τζάμια». Οταν η οδηγός πήγε να του δώσει λεφτά, αυτός, ο οποίος μαζεύει λίγο λίγο το μεροκάματο, της απάντησε: «Οχι, κυρία. Ευχαριστώ.» Γι’ αυτόν είναι άλλο η δουλειά και άλλο η ανθρωπιά. Ο φτωχότερος ανάμεσά μας, έδειξε το μεγαλύτερο πλούτο."

SkyWatcher είπε...

Δεν αμφιβάλλω. Έχω προσωπική πείρα. Το πρόβλημα λέγεται ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ. Που γεννά ανασφάλεια, που γεννά δυσφορία, που γεννά οργή, που γεννά αισθήματα αυτοάμυνας και που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις ζούγκλας για την οποία αύριο, οι ακριβοπληρωμένοι κουστουμάτοι της τιβι θα στριμώχνονται ποιος θα πρωτοβγεί στο γυαλί για να την παρουσιάσει, - εκ του ασφαλούς - σε "αποκλειστικότητα" φορώντας εκείνο το γελοίο "ηθικιστικό" "ανθρωπιστικό" ύφος και κάνοντάς μας μαθήματα περί "ρατσισμού".