Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ρωσία: Παραμένει στην φυλακή ο τσαρλατάνος ‘θεραπευτής’

Δικαστήριο στην Ρωσία απέρριψε την αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση του αυτοαποκαλούμενου θεραπευτής Grigory Grabovoy, ο οποίος καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για απάτη το 2008.

Το δικαστήριο στην περιφέρεια Perm χορήγησε στον Grabovoy άδεια αποφυλάκισης, αλλά ο εισαγγελέας προσέβαλε την απόφαση, λέγοντας ότι δεν υπήρχε λόγος για μια τέτοια αποφυλάκιση.

"Το γεγονός ότι ένα άτομο έκτισε τον μισό χρόνο της ποινής του δεν είναι αρκετό. Ένα άτομο μπορεί να βγει από την φυλακή νωρίτερα αν έχει πραγματικά αλλάξει προς το καλύτερο. Και αυτό δεν αφορά μόνο την παθητική παρακολούθηση του προγράμματος της φυλακής," δήλωσε εκπρόσωπος από το γραφείο του Εισαγγελέα, όπως αναφέρει το Interfax.

Από την Εισαγγελία προστέθηκε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πηγές τους, ο Grabovoy παραβίασε τους κανόνες της φυλακής με το να διατηρεί απαγορευμένα πράγματα στο κελί του.

Ο 46χρονος Grabovoy καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 2008 – αρχικά σε 11 χρόνια και στην συνέχεια, στο Εφετείο, σε 8. Το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για απάτη μεγάλης κλίμακας – και ειδικότερα, «ο θεραπευτής» υποσχόταν στους ‘πελάτες’ του ότι μπορεί να θεραπεύσει το AIDS ή τον καρκίνο ή ακόμη και να αναστήσει από τους νεκρούς τους νεκρούς συγγενείς τους.

Ο Grabovoy έγινε διάσημος και τράβηξε την προσοχή του νόμου το 2001 όταν ίδρυσε μια σέκτα που άνοιξε παραρτήματα σε 27 περιοχές της Ρωσίας, όπου οι μαθητές του «ενεργούσαν θαύματα» για οποιονδήποτε που ήταν διατεθειμένος να πληρώσει. Για να λάβει κάποιος μέρος σε σεμινάριο που οργάνωνε το κόστος ήταν 2.000 ρούβλια ($ 66), ενώ η τιμή για μεμονωμένες κατηγορίες ήταν 40.000 ρούβλια (1.300 δολάρια). Όλα τα χρήματα που λάμβανε από τέτοιες κατηγορίες (που ονόμαζε «εθελοντική αιμοδοσία») κατέληγαν στο λογαριασμό του «Ταμείου Grabovoy».

Το 2004, μετά την σφαγή στο σχολείο Μπεσλάν, οι μαθητές του Grabovoy εμφανίστηκαν στην πόλη, και έκαναν ‘προσφορά’ ότι μπορούσαν να στους συγγενείς να αναστήσουν τα νεκρά παιδιά "μόνο για 1300 δολάρια".

425" height="344">

Κι όμως κάποιες μητέρες πάνω στον πόνο τους τον πίστεψαν. Μία από αυτές η Ντουντίεβα έλεγε : «Ήρθα στον Γκραμπαβόι με ανοιχτή καρδιά και αποδέχθηκα τη διδασκαλία του. Διάβασα το βιβλίο του και πιστεύω ότι όπως στη χριστιανική και σε όλες τις θρησκείες, μετά από πολλές δοκιμασίες ο Θεός προσφέρει την ανάσταση. Η συμφορά που συνέβη σε εμάς είναι εκείνη η τελευταία σταγόνα, μετά από την οποία ο κόσμος πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο. Όλα τα άλλα γκρεμίστηκαν ένα χρόνο πριν, όταν ήλπιζα στο κράτος και σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν την ευθύνη για τη ζωή των παιδιών μας. Ο Θεός θα δώσει και θα γίνει η ανάσταση».

Η Ρωσική Εκκλησία είχε επανειλημμένως καταγγείλει τη δραστηριότητα «του τσαρλατάνου, που κερδοσκοπεί με τον ανθρώπινο πόνο». Κι έχει καλέσει τις μητέρες του Μπεσλάν, «έστω κι αν κανείς δεν μπορεί να τις καταδικάσει γι' αυτό, να μην αγκιστρώνονται από οποιαδήποτε ελπίδα, καθιστώντας εαυτές θύματα απατεώνων».

Τα δημοσιεύματα του Τύπου και οι διαστάσεις που πήρε η υπόθεση είχαν ωθήσει τη γενική εισαγγελία της χώρας να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα των περιβόητων «συμβολαίων» που υπέγραφε ο Γκραμπαβόι με τους «πελάτες».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: