Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διαφήμιση της Snickers λογοκρίνεται ως «ομοφοβική»

'

Διαφήμιση της σοκολάτας Snickers με τον Mr T σταμάτησε να προβάλλεται στην Μ. Βρετανία, επειδή θεωρήθηκε από κάποιους «ομοφοβική».

Στον διαφημιστικό της Snickers, ο κ. T γνωστός την δεκαετία του ’80 για την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά ‘The A-Team’ και στην ταινία ‘Ρόκυ 3’- οδηγεί ένα φορτηγό παράλληλα με έναν άνδρα που κάνει γυμναστική (βάδην) φορώντας ένα στενό κίτρινο σορτς και του φωνάζει: «Βάδιζε πιο γρήγορα. Σε λυπάμαι ανόητε. Είσαι ντροπή για την ανθρώπινη φυλή. Ήρθε η ώρα να τρέξεις σαν ένας πραγματικός άνδρας. "

Μετά από αυτό εξαναγκάζει τον άνθρωπο να αρχίσει να τρέχει σαν παλαβός, πυροβολώντας τον με ένα πολυβόλο που πετάει Snickers. Η διαφήμιση τελειώνει με τον κ. T να λέει το σύνθημα της διαφημιστικής εκστρατείας της Snickers -Get some nuts. «Πάρτε μερικά καρύδια...» (τα «καρύδια» στην αγγλική αργκό, έχουν και άλλη έννοια -όπως κι εδώ... Το διφορούμενο λοιπόν μήνυμα είναι και "Δείξε λίγο αντρισμό"…).

Δείτε το βίντεο:


Για το διαφημιστικό, που έκανε πρεμιέρα στη Βρετανία στις 13 Ιουλίου 2008, υπεύθυνη είναι η εταιρεία Abbott Mead Vickers BBDO – η ίδια που είναι υπεύθυνη και για την διαφήμιση της Heinz Deli Mayo που έδειχνε μια ‘οικογένεια’ ομοφυλόφιλων αντρών και η οποία αποσύρθηκε.

Για εκείνη την διαφήμιση, που έδειχνε τους άντρες να φιλιούνται, έγιναν πάνω από 200 καταγγελίες. Αντίθετα, η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων έλαβε μόνο δύο καταγγελίες σχετικά με την διαφήμιση της Snickers, αλλά παρόλα αυτά την διέκοψε.

Ωστόσο, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ - αν και ποτέ δεν παρουσιάστηκε στην αμερικανική τηλεόραση.

Το αμερικάνικο γκρουπ ‘Human Rights Campaign’ επέκρινε την Mars - η οποία φτιάχνει και την Snickers – ότι προωθεί «την ιδέα ότι οι γκέι, οι λεσβίες, τα αμφισεξουαλικά και τρανσεξουαλικά άτομα είναι μια ομάδα από πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι η βία κατά των GLBT ατόμων δεν είναι μόνο αποδεκτή, αλλά και χιουμοριστική».

Εκπρόσωπος της Mars δήλωσε: "Αυτή η διαφήμιση είναι η δεύτερη σε μια σειρά από βρετανικές διαφημίσεις Snickers με κεντρικό χαρακτήρα τον κ. Τ, οι οποίες προορίζονται να διασκεδάσουν και έχουν θετική ανταπόκριση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε και δύο άλλες:


«Ωστόσο, κατανοούμε ότι το χιούμορ είναι πολύ υποκειμενικό, και δεν είναι ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε κανέναν. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει την διαφήμιση σε παγκόσμιο επίπεδο. "

Ο διευθυντής του αμερικάνικου γκρουπ των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων’, Daryl Herrschaft, είπε: «επικροτούμε την Mars που έλαβε γρήγορα και κατάλληλα μέτρα».

Εν τω μεταξύ η αντίδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ανάμικτη στην γκέι κοινότητα σχετικά με την απαγόρευση.

Κάποιος έγραψε: «Σαν (Βρετανός) ομοφυλόφιλος, έχω βαρεθεί με την υπερ-‘πολιτικά ορθή’ στάση κάποιων οργανώσεων όπως είναι η δική σας, που ψάχνετε να βρείτε την ομοφοβία σε μέρη όπου δεν υπάρχει.

«Ολόκληρη η προσέγγισή σας κάνει ζημιά στις προσπάθειες όσων από εμάς ζούμε στον πραγματικό κόσμο, προσπαθώντας κα κάνουμε κάθε είδους πρόοδο στον αγώνα κατά της πραγματικής ομοφοβίας - ξέρεις, εκείνης που είναι υπεύθυνη για τους ανθρώπους που κλωτσιούνται μέχρι λιποθυμίας έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ή που οδηγούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας του εκφοβισμού ».

Ένας άλλος είπε: «Είμαι ομοφυλόφιλος και είναι λυπηρό να βλέπεις ότι οι ομοφυλόφιλοι αρχίζουν να τα παίρνουν όλα πάρα πολύ σοβαρά. Και γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους από το να στέλνουν emails για να παραπονεθούν; '

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Mr T σε ρόλλο ευαγγελιστή.
http://www.youtube.com/watch?v=LJqW4q5-Bak