Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ: Αυξάνουν οι ομοφυλόφιλοι χαρακτήρες στην τιβι



ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (Reuters) – Στην τηλεοπτική σειρά του CBS "The Good Wife", εμφανίζεται ο αδελφός της πρωταγωνίστριας που είναι gay (στην σειρά υπάρχει ήδη λεσβία ντέντεκτιβ). Στην εφηβική εκπομπή "Hellcats" παίζει μία λεσβία τσιρλίντερ. Όπως και στην σειρά "True Blood" – οι τηλεθεατές χρειάζονται πλέον δύο χέρια για να μετρήσουν τους βρικόλακες που ρουφάνε το αίμα ατόμων και των δύο φύλων.

Ο αριθμός των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών (ΛΟΑΤ) χαρακτήρων στην τηλεόραση των ΗΠΑ αυξάνεται, με 58 κανονικούς ρόλους ΛΟΑΤ αυτή τη σεζόν, όπως αναφέρει η ‘Gay and Lesbian Alliance Against Defamation’ (GLAAD) σε ανακοίνωσή της.

Η GLAAD δήλωσε ότι 23 ΛΟΑΤ χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν το 3,9 τοις εκατό των τακτικών χαρακτήρων στις εκπομπές όπως η βραβευμένη με βραβείο ΕΜΜΥ ας κωμωδία "Σύγχρονη Οικογένεια" ("Modern Family") και "Glee", κατά την περίοδο 2010-2011.

Στα mainstream καλωδιακά δίκτυα, ο αριθμός των τακτικών χαρακτήρων σε εκπομπές ανέβηκε σε 35 από τους 25 το προηγούμενο έτος, με πιο γνωστή εκπομπή το ‘βαμπίρ - δράμα ‘του HBO "True Blood", όπου είναι και ο βασιλιάς του είδους καθώς έχει έξι χαρακτήρες που είναι είτε γκέι, είτε λεσβίες, είτε αμφισεξουαλικά και τρανσεξουαλικά άτομα .

Υπάρχουν επιπλέον 32 δευτερεύοντες ρόλοι, παρόλα αυτά η GLAAD θρηνεί για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μαύροι ΛΟΑΤ χαρακτήρες σε κωμωδίες και δράματα.

Ο πρόεδρος της GLAAD, Jarrett Barrios, είπε ότι η αύξηση των γκέι και λεσβιών χαρακτήρων στην τηλεόραση αντικατοπτρίζει «την αλλαγή στην αμερικανική κουλτούρα προς τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της κοινότητας μας."

Η πρόσφατη με θετικά σχόλια των κριτικών εμπορική επιτυχία του «Σύγχρονη Οικογένεια»και του «Glee» δείχνει σαφώς ότι το mainstream κοινό αγκαλιάζει τους γκέι χαρακτήρες και θέλει να δει καλοφτιαγμένες ιστορίες για την ζωή μας", λέει ο Barrios.

Η σειρά του ABC «Σύγχρονη Οικογένεια» κέρδισε το βραβείο ΕΜΜΥ (βλ. και ΕΔΩ) για την καλύτερη κωμική σειρά, και κέρδισε ένα άλλο βραβείο ΕΜΜΥ για τον ηθοποιό που απεικονίζει το ταίρι ενός γκέι ζευγαριού που ανατρέφει ένα μωρό. Η δημοφιλής μουσική κωμωδία του Fox "Glee" κέρδισε Emmy καλύτερης σκηνοθεσίας και διαθέτει ένα εκλεκτικό cast, στο οποίο συμμετέχει ένας γκέι έφηβος και ένας μαθητής τραγουδιστής που μεγάλωσε με δύο άνδρες.

Η GLAAD χαιρέτισε την προσθήκη γκέι χαρακτήρων φέτος σε εκπομπές με μεγάλη τηλεθέαση όπως το νομικό δράμα του CBS "The Good Wife", στο οποίο εκτός από την αμφιφυλόφιλη Ινδή ντέντεκτιβ θα υπάρχει και ο γκέι αδελφός της πρωταγωνίστριας ηθοποιού Julianna Margulies.

Το νέο σόου του ABC "The Whole Truth" («Όλη η αλήθεια») και η κωμωδία «Happy Endings» έχουν και τα δύο γκέι χαρακτήρες, ενώ στο "Hellcats" του CW υπάρχει η λεσβία cheerleader Patty Wedgerman και στη νέα νομική σειρά του NBC "Outlaw" υπάρχει η αμφιφυλόφιλη Lucinda Pearl.

Στην καλωδιακή τηλεόραση, στο κατασκοπευτικό θρίλερ του AMC "Rubicon" ("Ρουβίκωνας;") υπάρχει γκέι πρωταγωνιστής, ενώ στα προγράμματα της ζώνης Showtime υπάρχουν επτά χαρακτήρες οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή bisexual.

Η Έκθεση της GLAAD, είναι η 15η ετήσια μελέτη της με τίτλο «Πού Είμαστε στην Τηλεόραση» και σκοπός της είναι η ακριβής εικόνα των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: