Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Gay ατζέντα + τιβί και τα βραβεία πέφτουν σαν βροχή…


Το ιστολόγιόν μας ζώντας εις «μοντέρνους καιρούς», εις τους οποίους ζουν «μοντέρνες οικογένειες», μεταφέρει αυτολεξεί το κάτωθι χαριτωμένο άρθρο που φιλοξένησε με ανείπωτη χαρά και περισσό ενθουσιασμό, το (μοντέρνο) περιοδικό 'Ταχυδρόμος', την 4η Σεπτεμβρίου του 2010. Επιτρέψτε όμως στο τέλος, να εκφράσουμε, εν συντομία, την δικαία αγανάκτησή μας και τον αποτροπιασμό μας για τις απαράδεκτες ελλείψεις του εν λόγω (μοντέρνου) άρθρου.


Τίτλος: Μία μοντέρνα, μοντέρνα οικογένεια


Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων και οι διαφυλετικές σχέσεις μπορεί να διχάζουν συχνά την Αμερική. Η τηλεοπτική σειρά “Modern Family”, όμως, συζητάει ανοιχτά τέτοια θέματα, κερδίζοντας σταθερά κοινό, κριτικούς αλλά και βραβεία.

Την περασμένη Κυριακή, μάλιστα, το σόου κέρδισε το βραβείο Emmy για τον καλύτερη κωμική σειρά. Κανείς δεν ενοχλήθηκε - όπως θα γινόταν μερικά χρόνια πριν - με την τηλεοπτική απεικόνιση ενός γκέι ζευγαριού που έχει υιοθετήσει ένα μωρό από το Βιετνάμ Και ενός άντρα παντρεμένου με μια πολύ νεότερή του Κολομβιανή. «Δεν θέλαμε να μοιάζουμε στις οικογενειακές σειρές του παρελθόντος», δήλωναν μετά τη βράβευση οι δημιουργοί. Και πολλοί υποστηρίζουν ότι το “Modern Family” αποδεικνύει πως το Χόλιγουντ ακολουθεί την κοινωνία και όχι το αντίστροφο (sic!).

Η νέα τάση επιβεβαιώνεται και από άλλες παραγωγές που τιμήθηκαν στην απονομή. Η μουσικά κωμωδία “Glee” περιλαμβάνει έναν γκέι έφηβο που ερωτεύεται έναν στρέιτ παίκτη του ράγκμπι, η «κωμικο-δραματική» ταινία “The kids are all right μιλάει για ένα ζευγάρι λεσβιών που ανατρέφει δύο παιδιά, και όλα δείχνουν ότι πάει καιρός από τότε που σε μια σειρά το γέλιο έβγαινε κυρίως από την υπερβολική οικογενειακή δυσλειτουργία. Όχι πως στην πραγματική ζωή η αμερικανική κοινωνία δεν δυσπιστεί ακόμα απέναντι σε θέματα όπως οι γκέι γάμοι. Φαίνεται όμως πως, αν μεσολαβεί και η διασκέδαση, τα προβλήματα, έστω και στο γυαλί, λύνονται κάπως ευκολότερα. — Ν.Ζ.


Το ανωτέρω άρθρο ενώ έχει τον εύγλωττο τίτλο «Μία μοντέρνα, μοντέρνα οικογένεια» και επευφημεί την έξοχη, χαριτωμένη (κοινώς ‘cool’), πνευματώδη, προοδευτική, προχωρημένη, λαμπρή και πεφωτισμένη τηλεοπτική σειρά “Modern Family”, τουτέστιν «Μοντέρνα Οικογένεια», πάρα ταύτα, δεν απαξιώνει και δεν στηλιτεύει, εκείνες τις μαύρες, αναχρονιστικές, οπισθοδρομικές, μεσαιωνικές, σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες τηλεοπτικές σειρές του μαύρου και άραχνου παρελθόντος, που είχαν ως θέμα την ντεμοντέ, ξενέρωτη, ξεπερασμένη, απαρχαιωμένη, αποστεωμένη και παλαιολιθικού τύπου οικογένεια (άνευ γκευ), που τόλμησαν οι τηλεοράσεις εκείνων των σκοτεινών εποχών της δύσμοιρης ανθρωπότητας να προβάλλουν (αποτρόπαιες φωτογραφίες των εν λόγω ρετρό σειρών οράτε επάνω). Εκπομπές που στις σημερινές μοντέρνες εποχές, θα πρέπει για την προστασία του υπέροχου μοντέρνου μας κόσμου και της cool μοντέρνας μας οικογένειας, μια για πάντα να λησμονηθούν, να ξεχαστούν, να αφαιρεθούν από τα καταστήματα, να σβηστούν από την μνήμη, να διαγραφούν από αρχεία υπολογιστών, να κλειστούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να ριχθούν εις την γέενα του πυρός. Κάτι απολιθωμένες τηλεοπτικές σειρές με οικογένειες τύπου «Μπιλ Κόσμπι», της δεκαετίας του ‘80 και «Οικογένεια Γουόλτονς» της δεκαετίας του ’70 δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να ξαναπροβληθούν, ούτε καν να μνημονευθούν, καθώς είναι δυνατόν να επηρεάσουν αρνητικώς τα μοντέρνα ήθη της σημερινής μοντέρνας οικογένειας (μετά γκέυ) και να χαλάσουν την σούπα, με συγχωρείται, την διαπαιδαγώγηση των νέων μας. Κατά παρέκκλισιν όμως και όλως εξαιρετικώς, την ημέρα «μνήμης προϊστορικής κουλτούρας», μπορούν να προβληθούν κάποια αποσπάσματα των εν λόγω ρετρό οικογενειακών (άνευ γκέυ) σειρών, πλην όμως απαραιτήτως, με την ένδειξη «απαραίτητη η γονική συναίνεση» (δηλ. η συναίνεση της σημερινής μοντέρνας οικογένειας – μετά γκέυ). Σε καμία περίπτωση η παραχώρηση αυτή δεν ισχύει για κάτι γελοιότητες τύπου «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι», σειρά αυστηρώς ακατάλληλη, ως περιέχουσα σκληρότατες σκηνές και απαράδεκτο λεξιλόγιο, που δύνανται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη εις το κοπάδι, με συγχωρείται εις την (μοντέρνα) κοινωνία μας. Όποιος βρεθεί να κατέχει ή να διακινεί τέτοιο παράνομο υλικό, να τιμωρείται παραδειγματικώς με την ποινή να υποχρεούται, κλεισμένος σε σκοτεινό δωμάτιο, να βλέπει ανηλεώς επί ένα εξάμηνο τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες ‘ομοφυλοφιλικής αγάπης’ (που είναι και βραβευμένες) και να συμμετέχει υποχρεωτικώς, επί μία τουλάχιστον δεκαετία, ανελλιπώς στο ‘Gay and Lesbian Film Festival’, μέχρι να συνέλθει.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ Ο Δ Ο Μ Α ΚΑΙ Γ Ο Μ Ο Ρ Α !!!! πού θάλεγε και η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά.

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε σύντομα θα δούμε και την επέκταση τού όρου "οικογένεια" πρός τό αγαπημένο μας ζωϊκό βασίλειο, τόν τόπο τής καταγωγής μας. Μέ προβατίνες με κατσικούλες..
Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Έπεσε στα χέρια τών δικηγόρων. Ο Νόμος είναι ο θεός πού αποκαθηλώνεται στόν πολιτισμό τής Δύσεως. Ποτέ της δέν πίστεψε στόν αληθινό Θεό.