Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Οικο-τρομοκρατία, μία απειλή που αγνοείται

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις εργαζόμενοι στο Discovery Channel στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν όμηροι, για 4 ώρες, στα χέρια ενός ένοπλου άνδρα. Τελικά όταν ο δράστης αρνήθηκε να παραδοθεί απειλώντας έναν όμηρο, οι άνδρες της αστυνομίας που είχαν περικυκλώσει την περιοχή, άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.


Ο δράστης που ονομάζεται Τζέιμς Λι, με την απειλή ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, μπήκε στα γραφεία κρατώντας όμηρους. Αμέσως εκκένωσαν το κτίριο, ακόμη και τον βρεφονηπιακό σταθμό που βρίσκεται στο ισόγειο. Ο Τζέιμς Λι ήταν πρώην συνεργάτης και αρκετές φορές είχε διαμαρτυρηθεί για την οικολογική πολιτική του καναλιού. Δύο χρόνια πριν τον είχαν συλλάβει, όταν διαδήλωνε ζητώντας περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το περιβάλλον.


Εκπρόσωπος ενός χριστιανικού think-tank για το περιβάλλον, λέει ότι το περιστατικό με την ομηρία στο Discovery Channel θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως πράξη οικολογικής τρομοκρατίας.

Ο δράστης, James Lee, σύμφωνα με τις αρχές, εισήλθε στο κτίριο του Discovery Channel στο Silver Spring, του Maryland, την 1η Σεπτεμβρίου, έχοντας ένα πυροβόλο όπλο και αρκετή εκρηκτική ύλη δεμένη στο σώμα του.


Σύμφωνα με τις ειδήσεις, ο 43χρονος Lee είχε επιτεθεί με διαμαρτυρίες στην εταιρεία και πριν, απαιτώντας την αλλαγή των προγραμμάτων της για την προώθηση της ανθρώπινης υπογονιμότητας και στείρωσης για να σωθεί ο πλανήτης. Ο χριστιανός Cal Beisner, της ‘Cornwall Alliance’, θεωρεί ότι αυτή η ιδεολογία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την βιβλική διδασκαλία.


Ο Δρ Ε. Calvin Beisner λέει : "Όταν διαβάζω τον Ψαλμό 127, που λέει,« Τα παιδιά είναι ένα δώρο από τον Κύριο. Ο καρπός της κοιλίας είναι ο μισθός Του. Σαν βέλη στο χέρι του ισχυρού άνδρα, έτσι είναι και τα παιδιά στις ημέρες της νεότητας. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που έχει την φαρέτρα του γεμάτη από αυτά» - δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν έχω την ίδια εικόνα που είχε ο κ. Lee," προσθέτει ο Beisner.


Θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένη, όπως "το FBI μας λέει η νούμερο ένα τρομοκρατική απειλή στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η Αλ Κάιντα ή οποιαδήποτε άλλη ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα. Είναι οι οικο-τρομοκράτες."


Ακόμα κι έτσι, ο Beisner παραπονείται ότι σε κάποια τηλεοπτικά δίκτυα αποφεύγουν να συζητήσουν και να ερευνήσουν, σχετικά με την ζημία που δημιουργούν οι οικο-τρομοκράτες.


"Στα μεγάλα κανάλια δεν υπάρχουν τα χτυπητά ονόματα να λένε: «Αυτό δείχνει πόσο απαίσιο είναι το οικολογικό κίνημα. Άλλωστε, πρόκειται για άτομα που προσπαθούν να σκοτώσουν ανθρώπους», όπως το κάνουν όταν εκραγεί κάποια βόμβα από κάποιον μοναχικό ακτιβιστή ενάντιο των αμβλώσεων σε μία κλινική που κάνει αμβλώσεις".


Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν τους δικούς τους αγαπημένους ιδεολογικούς στόχους, δεδομένου ότι θα βγάλουν είδηση για τους για αυτούς που είναι κατά των αμβλώσεων, αλλά όχι για αυτούς που είναι κατά των αντι-ανθρώπων."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: