ΠΑΡΙΣΙ - Παρασκευή στο Παρίσι. Μια κρυφή κάμερα δείχνει δρόμους που έχουν κλείσει τεράστια πλήθη μουσουλμάνων που προστατεύονται από ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι.
Όλα αυτά είναι παράνομα στη Γαλλία: η δημόσια λατρεία, το να μπλοκάρεις δρόμους, και η ιδιωτική ασφάλεια. Αλλά στους Γάλλους αστυνομικούς έχουν δοθεί εντολές «να μην παρέμβουν».
Αυτό δείχνει ότι ακόμη και αν κάποιοι στην γαλλική κυβέρνηση θέλουν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στους Μουσουλμάνους και να απαγορεύσουν την μπούρκα, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες συνεχίζουν να παρέχουν στο Ισλάμ ένα προνομιακό καθεστώς.
Ένας συνηθισμένος Γάλλος πολίτης, βλέποντας την συνεχιζόμενη ισλαμοποίηση του Παρισιού, αποφάσισε ότι ο κόσμος πρέπει να δει τι συμβαίνει στην πόλη του. Χρησιμοποίησε μια κρυφή κάμερα για να ανεβάσει μετά τα βίντεο στο YouTube. Έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και έτσι χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Maxime Lepante".
Η κάμερά του δείχνει ότι οι μουσουλμάνοι «μπλοκάρουν τους δρόμους τοποθετώντας διάφορα εμπόδια. Μετά προσεύχονται στο έδαφος. Και οι κάτοικοι εκείνης της περιοχής δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ούτε να μπούνε στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια αυτών των προσευχών."
«Οι μουσουλμάνοι που καταλαμβάνουν αυτούς τους δρόμους δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση. Δεν πηγαίνουν πρώτα στην αστυνομία, κι έτσι αυτό που κάνουν είναι εντελώς παράνομο», λέει.
Έτσι στους μουσουλμάνους που καταλαμβάνουν τον δρόμο, έχουν χορηγηθεί, ‘ανεπίσημα’, δικαιώματα που δεν έχουν δοθεί σε καμία χριστιανική ομάδα, σύμφωνα με την Γαλλική ‘Laicite’ (‘λαϊκότητα’), ή το κοσμικό κράτος δικαίου της Γαλλίας.
"Υποστηρίζεται ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να μοιραστούν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, όποιες και αν είναι αυτές," εξηγεί ο Lepante. «Ωστόσο, θα πρέπει την ελευθερία αυτή να την ασκούν στα σπίτια ή στα τζαμιά, στις συναγωγές, στις εκκλησίες και ούτω καθεξής."
Μερικοί λένε ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται στο δρόμο, επειδή είναι πολλοί και χρειάζονται ένα μεγαλύτερο τζαμί. Αλλά ο Lepante έχει παρατηρήσει αυτοκίνητα που προέρχονται από άλλες περιοχές του Παρισιού, και πιστεύει ότι πρόκειται για μια εβδομαδιαία επίδειξη της αυξανόμενης δύναμης των μουσουλμάνων.
"Πηγαίνουν εκεί για να αποδείξουν ότι μπορούν να καταλάβουν ορισμένους γαλλικούς δρόμους, για να αποδείξουν ότι μπορούν να κατακτήσουν ένα μέρος της γαλλικής επικράτειας», είπε.
Το Ισλαμικό μέλλον της Γαλλίας;
Αν η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ισλαμική μέλλον, ένας Ρώσος συγγραφέας έχει γράψει ήδη γι 'αυτό. Το μυθιστόρημα ονομάζεται «Το Τζαμί της Παναγίας των Παρισίων 2048» ("The Mosque of Notre Dame, 2048"), που είναι μπεστ σέλερ στη Ρωσία, αλλά όχι και στη Γαλλία.
Ο Γάλλος εκδότης Jean Robin, λέει ότι τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν επίτηδες το βιβλίο, επειδή το θεώρησαν «μη πολιτικά ορθό».
«Το Ισλάμ θεωρείται ότι είναι η θρησκεία των φτωχών ανθρώπων, έτσι δεν μπορείτε να πείτε τίποτε για τους φτωχούς ανθρώπους, «Είσαι λάθος, αλλιώς, είσαι φασίστας»,εξηγεί ο Robin.
Το βιβλίο περιγράφει ένα σκοτεινό μέλλον, όταν η Γαλλία έχει γίνει ένα μουσουλμανικό έθνος, και ο περίφημος καθεδρικός ναός έχει μετατραπεί σε τζαμί.
Το αν αυτό το σενάριο είναι ακραίο εξαρτάται από ποιον ρωτάτε. Οι μουσουλμάνοι λέγεται ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Γαλλίας, αν και κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα πόσοι είναι, διότι το γαλλικό δίκαιο απαγορεύει τις μετρήσεις του πληθυσμού με βάση τη θρησκεία.
Αλλά το ποσοστό των γεννήσεων των μουσουλμάνων είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι στους γηγενείς Γάλλους. Ορισμένοι μουσουλμάνοι άνδρες εφαρμόζουν την πολυγαμία, κι έτσι αποκτούν παιδιά από κάθε επιπλέον γυναίκα, ενώ λαμβάνουν και τα επιδόματα της πρόνοιας.
"Το πρόβλημα με το Ισλάμ είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόβλημα αριθμών", δήλωσε ο Γάλλος φιλόσοφος Radu Stoenescu, εμπειρογνώμονας του Ισλάμ που παρευρίσκεται σε συζητήσεις με μουσουλμάνους ηγέτες στη γαλλική τηλεόραση. "Το πρόβλημα είναι πρόβλημα αρχών. Υπάρχει ένα ερώτημα που αιωρείται. Είναι το Ισλάμ μια ιδεολογία ή απλά μια θρησκεία;"
«Δεν έχει σημασία πόσοι είναι», πρόσθεσε. "Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που ακολουθούν το Ισλάμ. Βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο σε ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο έχει μια πολιτική ατζέντα, η οποία σημαίνει ουσιαστικά την εφαρμογή της Σαρία και τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους."
Έχουν βαρεθεί
Από τη δεκαετία του 1980 μέχρι πρόσφατα, το να κριτικάρεις το Ισλάμ ή να είσαι αντίθετος με το Ισλάμ, θεωρήθηκε ένα κοινωνικό ταμπού, και έτσι η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης συνέβαλαν αποτελεσματικά στην εξάπλωση του Ισλάμ σε όλη τη Γαλλία.
«Περιμέναμε να προσαρμοστεί το Ισλάμ στη Γαλλία, αλλά είναι η Γαλλία που προσαρμόζεται στο Ισλάμ», δήλωσε ο Ρόμπιν.
Σχετικά με την αντιπαράθεση για την μπούρκα, μία μουσουλμάνα της Γαλλίας είπε σε έναν ρεπόρτερ ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σέβονται την μουσουλμανική ενδυμασία. Μία γυναίκα στο Παρίσι που φορά μαντίλα είπε ότι «το πέπλο είναι μέσα στο Κοράνι» και «εμείς υποτασσόμαστε μόνο στον Θεό και σε κανένα άλλο».
Αλλά ακόμα και αν πολλοί κυβερνητικοί ελίτ στη Γαλλία δεν δείχνουν να είναι αρνητικοί με το Ισλάμ, οι άνθρωποι όμως στους δρόμους όλο και περισσότερο είναι. Μερικοί έχουν βαρεθεί βλέποντας την αυξανόμενη ισλαμοποίηση της Γαλλίας.
Έχουν ξεκινήσει δημόσιες εκδηλώσεις με χοιρινό και κρασί, ή κοκτέιλ πάρτι στο δρόμο. Είναι πατριωτικές διαδηλώσεις που έχουν ως στόχο να αντεπιτεθούν στο Ισλάμ. Μία άλλη εθνική διαδήλωση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη.
Μια Προειδοποίηση για τη Δύση
Το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει το νόμο για την μπούρκα, το Σεπτέμβριο. Ο Jean-Francois Cope, πρόεδρος του κόμματος «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα», προειδοποιεί τη Δύση και την Αμερική.
"Βλέπετε, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να εξαπλώνεται μία τέτοια πρακτική, επειδή δεν είναι συμβατή με τη ζωή μίας σύγχρονης κοινωνίας," είπε. "Και αυτό το ερώτημα δεν είναι μόνο ένα γαλλικό ερώτημα. Θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσετε αυτή την πρόκληση."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Δείτε το βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου