Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μ. Βρετανία: Οι παγανιστές αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να παίρνουν άδειες για τις παγανιστικές γιορτές τους



Οι βρετανοί αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να παίρνουν άδειες για να χορεύουν γυμνοί στα ηλιοστάσια, να γιορτάζουν ‘τελετές γονιμότητας’, να καίνε ξύλα Yule και να πρεσβεύουν παγανιστικές πεποιθήσεις.

Η ‘Παγανιστική Αστυνομική Ένωση’ (Pagan Police Association) υποστήριξε ότι αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ως «ένωση υποστήριξης της πολυμορφίας» - μια μορφή, επίσης, που έχουν ομάδες αστυνομικών που εκπροσωπούν γυναίκες, μαύρους, ομοφυλόφιλους, μουσουλμάνους και άτομα με αναπηρία.

Αυτό θα σημαίνει πως οι αστυνομικοί διευθυντές δεν θα μπορούν να αρνηθούν να δώσουν άδεια εορταστική σε ένα παγανιστή αστυνομικό, ως μέρος της ετήσιας άδειάς του. Στις οκτώ παγανιστικές εορτές περιλαμβάνονται το Imbolc (η γιορτή που θηλάζουν τα πρόβατα), το Lammas (η γιορτή της συγκομιδής) και το Θερινό Ηλιοστάσιο (όταν πίνουν υδρόμελι και χορεύουν γυμνοί).

Τα παγανιστικά πανηγύρια περιλαμβάνουν επίσης το ‘Samhain’ (που είναι γνωστό στους μη παγανιστές ως Halloween), μια εκδήλωση που η αστυνομία συχνά ακυρώνει λόγω της μεγάλης συχνότητας εμφάνισης βανδαλισμών, περιστατικών βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Η νέα ένωση, η οποία έχει ήδη τρεις επίσημους εφημέριους αστυνομικούς και μέλη της επιτροπής στην Μητροπολιτική Αστυνομία, του Hertfordshire και του Humberside, εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Ο αστυνομικός Andrew Pardy, (φώτο επάνω), αντιπρόεδρος της παγανιστικής ένωσης, δήλωσε: «Η αστυνομία θα πρέπει να αγκαλιάσει τον παγανισμό, ώστε να αντιπροσωπεύει όλες τις κοινότητες αποτελεσματικά».

Ο κ. Pardy, ο οποίος λατρεύει Σκανδιναβούς θεούς, πρόσθεσε: «Όλες οι δραστηριότητες αναλαμβάνονται με την υποστήριξη της ένωσης και ενισχύουν το όραμα και τις αξίες της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατηρούν τα πρότυπα του Υπουργείου Εσωτερικών για την ισότητα και την πολυμορφία.

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία στους κύκλους της αστυνομίας ότι η διεύρυνση του ορισμού της ποικιλομορφίας, δημιουργεί ένα τέλμα με όλες αυτές τις οργανώσεις που γίνονται με βάση τη θρησκεία, το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που φαίνεται τελικά, να δίνουν έμφαση στην διαίρεση.

Ο Andy Hayman, πρώην υψηλόβαθμος αστυνομικός, δήλωσε: «Κανείς δεν θα ήθελε να στερήσει από οποιοδήποτε αστυνομικό το να είναι σε θέση να παρακολουθήσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του - αλλά αυτό που είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς, είναι γιατί τόσες ‘αντιπροσωπευτικές ομάδες’ ξεφυτρώνουν με τέτοιο ανησυχητικό ρυθμό. Στα μέλη αυτών των ενώσεων δίνεται συχνά η δυνατότητα να συναντιόνται εν ώρα υπηρεσίας – και να βρίσκονται έτσι μακριά από τα καθήκοντά τους. Ο κόσμος έχει δίκιο να αναρωτιέται μερικές φορές αν γίνεται και καθόλου το έργο της αστυνομίας. "

Ο Mark Wallace, της ‘Taxpayers’ Alliance’ (‘Συμμαχίας των Φορολογουμένων’), είπε ότι με έκπληξη έμαθε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. "Οι φορολογούμενοι δεν θέλουν τους αστυνομικούς να έχουν εμμονή για το τι τους χωρίζει, τους θέλουν να είναι ενωμένοι για την προστασία του κοινού".

"Δεν θα πρέπει να έχει σημασία ποια είναι η θρησκεία σου όταν είσαι αστυνομικός -. Το μόνο που θα πρέπει να σε νοιάζει είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος"

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ?
ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι τύποι, όπως και οι δωδεκαθεϊστές είναι γελοίοι και επικίνδυνοι. Όταν βλέπω έναν δωδεκαθεϊστή, τον ρωτάω: Συμπεριφέρεσαι στη γυναίκα σου όπως συμπεριφερόταν ο Δίας στην Ήρα; Δεν ξέρει τί να πει. Μιλάμε για φονικές μπουρδελοθρησκείες. Στο ναό της Αφροδίτης υπήρχαν χίλιες πόρνες. Στη μέση Ανατολή καίγαν τα παιδιά τους θυσία στον Μολώχ. Στα πλαίσια της γιορτής του Διονύσου οι ομοφυλόφιλοι και οι παιδεραστές " εκφράζονταν ελεύθερα ". Η μυθολογία των βορείων λαών δεν είναι διαφορετική απ' την δική μας. Όλες αυτές οι θρησκείες συμπεριλαμβάνουν ανθρωποθυσίες, πορνείες, παιδεραστίες και δε συμμαζεύεται. Τουλάχιστον συμπεριλάμβαναν στην αρχική τους μορφή. Τώρα δεν συμπεριλαμβάνουν γιατί έχει επικρατήσει χριστιανική νομοθεσία που εκφράζει την χριστιανική ηθική. Στο μέλλον, όμως, θα δούμε όλα αυτά τα έκτροπα σιγά σιγά να επανεμφανίζονται στα πλαίσια της πολυτισμικότητας. Αν δεν υπάρξει ανατροπή αυτής της κατάστασης. Το θέμα είναι τί είδους άνθρωποι εντάσσονται σε τέτοιου είδους θρησκείες.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια υπάρχει ανεξιθρησκεία!Όταν όμως ένας μπάτσος το 2010 χορεύει γυμνός και λατρεύει κατσικοπόδαρους θεούς μάλλον δεν τον εμπιστεύεσαι για τις ικανότητες άσκησης του λειτουργήματός του.

Ανώνυμος είπε...

Θα απαντήσω ως αθεος.
Αυτο που λέτε, είναι...
Εχουμε ανεξιθρησκεια αλλα αν δεν εισαι χριστιανος είσαι τρελός και δεν κάνεις για μπάτσος.
Να θυμισω οτι αυτά τα λένε κάποιοι που πιστεύουν οτι θα σωθουν απο ενα φανταστικο αμάρτημα στο οποιο παρέσυρε τους δήθεν πρωτόπλαστους, ενα φίδι που μιλαει, και για να σωθητε απο αυτό θα πρέπει να αποδεχθείτε τηλεπαθητικά εναν τύπο που αναστήθηκε.
Ναι. είναι απόλυτα λογικό και οι παγανιστές τρελοι. χαχαχα