Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ισπανία: Βίαιη κατοχή Ναού από μουσουλμάνους, αλλά δεν υπάρχει προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος, λέει δικαστής.


CORDOBA, Ισπανία 10 Νοεμβρίου 2010 (LifeSiteNews.com) - Ισπανός δικαστής απεφάνθη ότι η βίαιη κατάληψη του καθεδρικού ναού της Κόρδοβα από μια ομάδα μουσουλμάνων το Μάρτιο του τρέχοντος έτους δεν παραβιάζει τη ισπανική νομοθεσία κατά της προσβολής του θρησκευτικού συναισθήματος.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Δύο μουσουλμάνοι τουρίστες είχαν συλληφθεί όταν προσπάθησαν να προσευχηθούν στο εσωτερικό του διάσημου πρώην τζαμιού της Κόρδοβα, σπάζοντας την απαγόρευση που έχει επιβάλλει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Οι μουσουλμάνοι από την Αυστρία γονάτισαν για να προσευχηθούν στο τεράστιο μαρμάρινο κτίριο, και όταν οι φρουροί της ασφαλείας παρενέβησαν και τους «κάλεσαν να συνεχίσουν την περιήγησή τους ή να εξέλθουν από το κτίριο», δύο από αυτούς αρνήθηκαν και ξέσπασε συμπλοκή, ενώ ένας μουσουλμάνος είχε μαχαίρι. Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν ήταν μέρος μιας ομάδας 118 νεαρών μουσουλμάνων από την Αυστρία που είχαν έρθει οργανωμένα για περιήγηση στην Ισπανία. Το Μεγάλο Τζαμί της Κόρδοβα, μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό το 1236 από τον Βασιλιά Φερδινάνδο III της Καστίλης που ανακατέλαβε την πόλη από τους Μαυριτανούς. Το κτίριο έγινε αργότερα ο σύγχρονος Καθεδρικός Ναός της Παναγίας της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με την Europa Press, ο Δικαστής της Κόρδοβα έκρινε ότι η εισβολή στο καθεδρικό ναό, που πραγματοποιήθηκε μετά από επίθεση εναντίον αρκετών φρουρών και ενός αστυνομικού, ήταν απλώς μια «διατάραξη της δημόσιας τάξης» και δεν είχε σκοπό να προσβάλει τα θρησκευτικά συναισθήματα κανενός!

"Δεν υπήρχε τόσο πολύ η πρόθεση να υποτιμηθούν ή να βλαφτούν τα θρησκευτικά αισθήματα των καθολικών, όσο πιο πολύ ήταν μια προσπάθεια να υποστηριχτεί, για να μην πω σαφώς να επιβληθεί, μια ψεύτικη χειρονομία ‘ανοχής’, η δυνατότητα πραγματοποίησης κοινής θρησκευτικής λατρείας στον καθεδρικό ναό", δήλωσε ο δικαστής. «Δεν ενήργησαν για να απαξιώσουν ή να δυσφημίσουν την καθολική θρησκεία, αλλά μάλλον ενήργησαν υπέρ της κοινής χρήσης."

Οι μουσουλμάνοι στην Ισπανία είχαν από καιρό ζητήσει να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ως χώρο λατρείας τους τον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα, ο οποίος κατεδαφίστηκε από μουσουλμάνους τον 8ο αιώνα και αντικαταστάθηκε με ένα τζαμί μετά την κατάκτηση της περιοχής. Ο καθεδρικός ναός ξαναχτίστηκε τον 13ο αιώνα αφότου οι Χριστιανοί ανακατέλαβαν την Κόρδοβα. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της αρχικής αρχιτεκτονικής του τζαμιού έμεινε άθικτο.

Παρά το ότι απαγορεύτηκε η λατρεία από μουσουλμάνους στον καθεδρικό ναό, μια ομάδα περίπου εκατό μουσουλμάνων από την Αυστρία εισήλθε στο κτίριο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στις 31 Μαρτίου, με επικεφαλής έναν ιμάμη και walkie-talkies. Αφού άρχισαν να πραγματοποιούν μουσουλμανικές ιεροτελεστίες ήρθαν αντιμέτωποι με τους φύλακες ασφάλειας και αστυνομικούς, αρκετοί από τους οποίους τραυματίστηκαν αφού δέχτηκαν επίθεση από οκτώ μέλη της ομάδας, ένας από τους οποίους κράδαινε ένα μαχαίρι. Οι οκτώ δράστες συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού απομακρύνθηκαν βίαια από τον καθεδρικό ναό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: