Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πως ένας συμπαθητικός νεαρός μουσουλμάνος που αγαπούσε τον σουηδικό τρόπο ζωής, μετατράπηκε σε μαχητή της τζιχάντ



«Έπινε αλκοόλ και είχε φίλες». Αλλά στη συνέχεια, στην Αγγλία προσέγγισε μουσουλμάνους που του είπαν ότι το αληθινό και καθαρό Ισλάμ ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούσε. Για άλλη μια φορά βλέπουμε έναν αφιερωμένο στο Ισλάμ, να μετατρέπεται σε μαχητή της τζιχάντ.

Αλλά σύμφωνα με τον Qadeer Baksh υπεύθυνο του Ισλαμικού Κέντρου του Λούτον, από όπου τον έδιωξαν, ο βομβιστής δεν «ριζοσπαστικοποιήθηκε» ούτε εκεί. Όταν έφτασε εκεί ήταν ήδη "ριζοσπαστικός".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, ο Taymour Abdel Wahab, ο 28χρονος βομβιστής της Στοκχόλμης, εκδιώχθηκε από τζαμί στο Λούτον της Βρετανίας, επειδή προσπάθησε να μεταδώσει τις φανατικές του απόψεις και να στρατολογήσει μουσουλμάνους εξτρεμιστές, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να κηρύξει στο ισλαμικό κέντρο του Luton.

Πηγές αναφέρουν ότι τράβηξε την προσοχή στην προσπάθειά του να στρατολογήσει φοιτητές, κάνοντας κηρύγματα στην Ισλαμική Κοινωνία του Πανεπιστημίου του Bedfordshire, του οποίου ήταν πτυχιούχος.

Το Σάββατο ο Abdulwahab ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης πριν ανατιναχτεί και ο ίδιος, τραυματίζοντας δύο άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία εάν η τρομοκρατική ενέργεια είχε γίνει σωστά η Σουηδία θα θρηνούσε τώρα, εκατοντάδες θύματα.

Η σουηδική αστυνομία βρίσκεται ήδη στο κυνήγι για τους συνεργάτες του, οι οποίοι πιστεύεται ότι τον βοήθησαν το σχέδιο της επίθεσης.

Ο Qadeer Baksh, (φωτο), πρόεδρος του Ισλαμικού Κέντρου του Λούτον, γνωστού και ως τζαμιού Al Ghurabaa, είπε ότι ο βομβιστής πίστευε ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν είχαν κανένα δικαίωμα να συμμετέχουν στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν και κάλεσε και άλλους να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», επειδή τα παραδοσιακά μουσουλμανικά τεμένη δεν αντιδρούσαν αρκετά δυναμικά.

Ο κ. Baksh είπε: "Έφτασε στο τζαμί κατά την έναρξη του Ραμαζανιού [του μουσουλμανικού ιερού μήνα της νηστείας] το 2007.

"Εμείς δεν τον είχαμε ξαναδεί αλλά ήταν ένας πολύ ωραίος και ευγενικός χαρακτήρας. Οι άνθρωποι στο τζαμί τον συμπάθησαν και ήταν πολύ εξυπηρετικός.

"Ύστερα από μια-δυο εβδομάδες του δόθηκε η ευκαιρία να κηρύξει.

"Ορισμένα από τα μέλη του τζαμιού, μου ανέφεραν ότι οι απόψεις του ήταν ακραίες και γι 'αυτό τον προκάλεσα να μιλήσουμε.

"Ήταν όλα σχετικά με το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Έλεγε ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν είχαν κανένα δικαίωμα να είναι εκεί και πως πάρα πολλοί μουσουλμάνοι παραμένουν σιωπηλοί.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας της Στοκχόλμης είχε τα χαρακτηριστικά ενός συνηθισμένου συμπαθητικού νέου μετανάστη της Σουηδίας, ο οποίος όμως άλλαξε δραστικά όταν πήγε στην Μ. Βρετανία για σπουδές....

Έζησε στη Βρετανία για αρκετά χρόνια, ανέφερε ο εισαγγελέας Tomas Lindstrand, προσθέτοντας ότι η σύζυγός του και τα τρία παιδιά ζουν ακόμη εκεί ....

Όταν ήταν περίπου 10 ετών, ο Wahab μαζί με την οικογένειά του έφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ και εγκαταστάθηκε στην Tranås, μία πόλη με πληθυσμό 18.000, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης.

«Από την Tranås στην Τζιχάντ», αναφέρει η Expressen, η οποία δημοσίευσε μια ολοσέλιδη φωτογραφία ενός νεαρού και χαμογελαστού Wahab, που φοράει ένα τυπικό σουηδικό καπέλο αποφοίτησης.

Ο Wahab, κατά την εφημερίδα, μεγάλωσε σε ένα τυπικό σουηδικό κόκκινο σπίτι στην Tranås με τη μητέρα του, τον πατέρα του και τις δύο αδελφές του, ενώ η οικογένειά του δεν είχε προβλήματα προσαρμογής στον τρόπο ζωής της Σουηδίας.

"Ήταν ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος νεαρός. Αγαπούσε τη ζωή, είχε πολλούς φίλους, έβγαινε έξω και πήγαινε σε πάρτυ ακριβώς όπως και οποιοσδήποτε άλλος," λέει στην Expressen, ο Jean Jalabian, κάτοικος της Tranås που τον γνώριζε.

«Έπινε αλκοόλ και είχε φίλες. Είναι πραγματικά περίεργο το γεγονός ότι έκανε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Jalabian ....

Ο πρώην δάσκαλός του, είπε ότι ο νεαρός μιλούσε εξαιρετικά την σουηδική και ήταν «ένα ειλικρινές, φιλικό άτομο, που είχε πολλούς φίλους."

Ωστόσο, ο Abdel Wahab άλλαξε ριζικά όταν έφυγε από τη Σουηδία το 2001 για να ολοκληρώσει τις σπουδές του για το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο του Luton - τώρα το Πανεπιστήμιο του Bedfordshre, από το οποίο αποφοίτησε το 2004.

Ο Wahab άρχισε να ενδιαφέρεται για το ριζοσπαστικό Ισλάμ στην πόλη που βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Λονδίνου, όπου συνάντησε τη σύζυγό του, που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ηλικία με τον ίδιο και, επίσης, ένα Σουηδό πολίτη.

"Πήγε να γνωρίσει έναν Αιγύπτιο ιμάμη στο τζαμί του Luton," είπε ένας φίλος της οικογένειας στην Expressen, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου του "εκεί έγινε ένα άλλο άτομο. Είναι δύσκολο να πω πόσο άλλαξε. Αλλαξε και έγινε πιο αυστηρός. "

Όταν επέστρεψε στη Σουηδία το 2005, είχε μια γενειάδα, έκοψε επαφή με παλιούς φίλους του και ζούσε μια απομονωμένη ζωή. Ποτέ δεν επέστρεψε πίσω στον σουηδικό τρόπο ζωής και επέστρεψε πίσω στη Βρετανία και μόνο σποραδικά επισκεπτόταν την οικογένειά του στη Tranås.

Η εφημερίδα Aftonbladet γράφει ότι παρουσίασε τις νέες απόψεις του στο διαδίκτυο, εκθέτοντας ριζοσπαστικές θρησκευτικές απόψεις για τον πόλεμο στο Ιράκ και καλώντας σε μποϋκοτάζ κατά της Δανίας στην σελίδα του στο Facebook στα αραβικά.

Ενημέρωνε την σελίδα του συχνά με προσευχές και είχε ανεβάσει βίντεο με ισλαμικά μηνύματα στη σελίδα του, γράφει η εφημερίδα.

Ήταν, επίσης, σε αναζήτηση μιας νέας γυναίκας "που θα δέχεται την θρησκεία του Αλλάχ και η οποία δεν θα είναι εναντίον μου επειδή έχω και μια άλλη γυναίκα" έγραφε σε μουσουλμανική σελίδα, αναφέρει η Expressen.

Το Νοέμβριο, αγόρασε το αυτοκίνητο το οποίο ανατίναξε το Σάββατο, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους, μετά την επιστροφή του στη Σουηδία σε λίγες εβδομάδες πριν, λένε οι ερευνητές.

Σε μια απειλή που απέστειλε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ και στην Υπηρεσία Πληροφοριών Sapo, ο Abdel Wahab ζήτησε από την οικογένειά του να τον συγχωρέσουν που τους είπε ψέματα.

«Ποτέ δεν πήγα στη Μέση Ανατολή να εργαστώ ή να βγάλω χρήματα." Πήγα εκεί για την τζιχάντ. Δεν θα ήταν δυνατόν να σας πω ποιος είμαι πραγματικά. Δεν ήταν πολύ εύκολο να ζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια με το μυστικό του να είμαι ... όπως εσείς το αποκαλείτε, ένας τρομοκράτης», είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΜΕΝΟΣ; ΑΜΟΛΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΜΕΡΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ!!!

Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία από το 2007 στην Ιταλία. Που θέλουν να φτιάξουν τέμενος και τζαμιά; Εκεί; Ωραία. Ρίχνεις στην περιοχή λίγα χαριτωμένα γουρουνάκια, τα τραβάς με βίντεο για να υπάρχουν και οι απαραίτητες αποδείξεις ότι ο χώρος είναι πλέον "μολυσμένος" και ω, το θαύμα, ο χώρος ανέγερσης αυτομάτως καταστρέφεται και θεωρείται από τους μουσουλμάνους μολυσμένος και συνεπώς ακατάλληλος για την ανέγερση τεμένους ή τζαμιού!

Απλά πράγματα και καθαρίσαμε με το ζήτημα ανέγερσης τεμένους και τζαμιών στην Ελλάδα όπως καθάρισαν και στην Ιταλία!

Σιγά σιγά και “μολύνοντας” κάθε υποψήφια περιοχή ανέγερσης, θα τους φτάσουμε στην Εκάλη και στο Καστρί και ας ρίξει μετά ο Παπανδρέου και οι προοδευτικούληδες της αριστεράς τα γουρούνια για να γλιτώσουν εκείνοι τις δικές τους περιοχές από τον εξισλαμισμό και τον πολυπολιτισμό και αφήστε τους να κουρεύονται. Κάντε τους να χορέψουν πραγματικά πολυπολιτισμικά και θα δείτε πως το παραμύθι τους θα τελειώσει με τη μία και ανέξοδα.