Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Μενορά, Μισοφέγγαρο και χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από Δημαρχείο


Επίδειξη χοντροειδούς πολυπολιτισμικής κουλτούρας, (αναμεμειγμένης με ηθελημένη άγνοια), εν μέσω Χριστουγέννων, θέλησε να κάνει ο Δήμος του Wellesley της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και για αυτό έβαλε έξω από το Δημαρχείο τα – υποτίθεται - σύμβολα των τριών μεγάλων ‘μονοθεϊστικών’ θρησκειών, τιμώντας έτσι, το, κατά αυτούς, «κοινό εορταστικό πνεύμα».

Υποτίθεται ότι μαζί με τα Χριστούγεννα τιμάται και η περίπου, αντίστοιχη ιουδαϊκή γιορτή της ‘Χανουκά’, (ή ‘Γιορτή των Φώτων’), που πέφτει συνήθως στα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου (φέτος διήρκησε από τις 1 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 9 Δεκεμβρίου) καθώς και το Ραμαζάνι των Μουσουλμάνων.

Μόνο που, σύμφωνα με το ισλαμικό ημερολόγιο, το Ραμαζάνι έχει ήδη περάσει από τις 9 Σεπτεμβρίου!

Πριν από μερικά χρόνια το Ραμαζάνι έπεσε γύρω από την γιορτή των Χριστουγέννων, αλλά φέτος, το Ραμαζάνι άρχισε στις 11 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Το 2011 ξεκινά την 1η Αυγούστου και τελειώνει στις 30 Αυγούστου.

Επομένως, ποιος ο λόγος να βρίσκεται ένα τεράστιο μισοφέγγαρο στο γρασίδι του Δημαρχείου του Wellesley, μαζί με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μία menorah; (Η Μενορά ή Επτάφωτη Λυχνία είναι σύμβολο του Ιουδαϊσμού, το Μισοφέγγαρο του Ισλάμ και το χριστουγεννιάτικο δέντρο – κατά τους πολυπολιτισμικούς κυρίους του Δήμου – αντιπροσωπεύει επάξια τον χριστιανισμό!).

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του http://wellesley.patch.com/ (3/12/2010):

«5. Πράγματα που πρέπει να ξέρετε Σήμερα: 3 Δεκεμβρίου: Ο χορτοτάπητας μπροστά στο Δημαρχείο είναι διακοσμημένος με το «πνεύμα των εορτών»..

[...] 5. Μπροστά από το Δημαρχείο του Wellesley είναι τοποθετημένη μία menorah, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα μισοφέγγαρο που εκπροσωπούν την Hanukkah, τα Χριστούγεννα και το Ραμαζάνι αντίστοιχα.

...Παρατηρώντας το παραπάνω μισοφέγγαρο του Δήμου, θυμήθηκα εκείνο το περίεργο μισοφέγγαρο που εμφανίστηκε ξαφνικά (;) στην παραλία της Θεσσαλονίκης, άμα τη εκλογή του κ. Μπουτάρη… Για κοίτα ομοιότητες….

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: