Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Δεν έχει φέτος Άγιο Βασίλη γιατί το σχολείο έχει και παιδιά μεταναστών



O Άγιος Βασίλης δεν θα επισκεφτεί φέτος τους μαθητές στη πόλη του Αγίου Πέτρου (St. Peter) της Μινεσσότα των ΗΠΑ.

Ο Dennis Jackson που τα τελευταία τέσσερα χρόνια εμφανίζεται τέτοιες ημέρες στις τάξεις του σχολείου για τους μαθητές που χρειάζονται κάποια βοήθεια, φέτος δεν θα εμφανιστεί, γιατί η διεύθυνση του σχολείου είπε: "ΟΧΙ!".

Ο λόγος: Οι τάξεις έχουν πολλά παιδιά μεταναστών που δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, γράφει η ‘Mankato Free Press’.

«Ο Σάντα είναι λίγο παγωμένος», λέει η εφημερίδα.

Η επίσημη εξήγηση από την Chris Marben, που είναι υπεύθυνος αυτού του προγράμματος, είναι η εξής: "Έχουμε παιδιά από την Σομαλία. Και σεβόμαστε τις επιθυμίες των οικογενειών τους για το πρόγραμμα. "

Δεν είπε όμως πόσες ενστάσεις έγιναν, αλλά είπε ότι περισσότερες και από μία θα ήταν αρκετή για να ακυρώσει την εμφάνιση του Σάντα.

«Η απλή αλήθεια είναι ότι η νότια Μινεσότα έχει γίνει μια πολύ πιο πολυπολιτισμική πολύμορφη κοινωνία από ό, τι ήταν πριν από μερικές δεκαετίες», είπε η εφημερίδα. "Θέλουμε ένα περιβάλλον όπου τα μικρά παιδιά από πολλές διαφορετικές κουλτούρες μπορούν όλοι να νιώθουν άνετα."

Ο Jackson δήλωσε ότι αντί να στερηθούν τα υπόλοιπα παιδιά της εμπειρίας του Άγιου Βασίλη, οι γονείς που είναι αντίθετοι θα πρέπει να παίρνουν τα παιδιά τους από την τάξη κατά τη διάρκεια της μισής ώρας του προγράμματος που ξοδεύει μιλώντας με τα παιδιά και δίνοντας τους καραμέλες. Επίσης, είπε ότι ως Άγιος Βασίλης, έπαιζε και με παιδιά από άλλες κουλτούρες, πριν και ήταν απολύτως άνετα μαζί του. Είπε ότι είναι οι γονείς τους που είναι παράλογοι. «Δεν σέβονται την πλειοψηφία», είπε.

Είπε, επίσης, ότι οι επικεφαλής του σχολείου δεν του δικαιολόγησαν αυτήν τους την ενέργεια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: ΕΔΩ και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ταιριάζουν...
"Ήρθανε τα άγρια να διώξουνε τα ήμερα"
Αλλά και...
"θελές τα,παθές τα"
Και σε λίγο καιρό το...
"Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"
και...
"Πήρε θάρρος ο χωριάτης θα σ'ανέβει στο κρεβάτι"